'S Werelds engste reisbestemmingen voor degenen die nergens bang voor zijn

Anonim

Voor een dappere reiziger zijn alleen de gevaarlijkste bestemmingen ter wereld mogelijk. Ze ruilen de dagelijkse sleur graag in voor adrenaline-belaste vakanties die net zo gemakkelijk in de dood zouden kunnen eindigen als ze zouden kunnen eindigen in een geweldige Insta-opname.

Als vijfsterrenhotels, Michelin-maaltijden, all-inclusive cruises en rustgevende spadagen uw ding zijn, zit u hier. 'S Werelds meest gevaarlijke reisbestemmingen zijn alleen voor de onbevreesden (of dwazen).

Mount Hua, China

In het noordwesten van China, 120 km ten oosten van Xi'an, liggen de toppen van Mount Hua. Een verscheidenheid aan tempels en andere religieuze structuren zijn verspreid over de hellingen, maar om ze te zien, moet je de berg beklimmen door langs smalle houten planken te stappen die eruitzien alsof ze eeuwen hebben gezien. Handgrepen zijn er weinig. In plaats daarvan klampen wandelaars zich vast aan een reeks losse metalen kettingen die vastgeschroefd zijn aan de berghelling. Eén verkeerde beweging en je zult honderden meters diep in je leven storten.

Gansbaai, Zuid-Afrika

Als Jaws je niet permanent uit de oceaan laat schrikken, ga dan naar Zuid-Afrika om diepzeeduiken te gaan met grote blanken. De wateren rond Gansbaai zijn dichtbevolkt met de toothy beesten, waardoor het de twijfelachtige onderscheiding verdient om de grote witte haai hoofdstad van de wereld te worden genoemd. Een metalen kooi lijkt alleen veilig tot je oog in oog komt te staan ​​met 3.324 kg kraakbeenmoord.

Death Road, Bolivia

Alles wat je moet weten staat in de naam. Het pad van La Paz naar Coroico in Bolivia is een verraderlijke reis die ooit honderden chauffeurs per jaar heeft gedood. Duizelingwekkende hoogteverschillen, de 3, 6 meter brede enkele rijstrook, een gebrek aan vangrails en beperkt zicht door mist en regen maken de reis zeer gevaarlijk (maar des te spannender). Echt avontuurlijke reizigers slaan het voertuig over ten gunste van een mountainbike.

War Zone Tours, divers

Het wordt niet veel extremer als je gewillig een oorlogsgebied binnengaat. Als dat jouw idee is van een fijne vakantie, boek dan een expeditie met War Zone Tours. De tourleiders van het bedrijf zijn voormalig personeel voor speciale militaire operaties geworden van "High Risk Environment Guides" die jaren in de gevaarlijkste bochten van de wereld hebben doorgebracht. Bestemmingen zijn Irak, Beiruit en Somalië.

Jacob's Well, Texas, VS.

Niets zegt "plezier voor het hele gezin" als een potentieel dodelijke duik. De grootste onderwatergrot in Texas is al duizenden jaren een bijna non-stop bron van water. Het is ook bekend om mensen heel te slikken. Interessante algen en dieren in het wild wachten onder de oppervlakte, maar dat is alleen als je de 30+ meter daling, meerdere kamers en het instabiele slib, dat het zicht volledig kan wegvagen, overleeft.

Aokigahara Forest, Japan

Aokigahara Forest, aan de voet van de berg Fuji in Japan, is weelderig en dicht en, theoretisch gezien, mooi. Het is ook een van de meest angstaanjagende plaatsen op aarde. Het zogenaamde 'Suicide Forest' is een mekka geworden voor mensen die hun eigen leven willen leiden. Meer dan 70 mensen stierven daar in slechts één jaar en omdat het bos zo uitgestrekt is, kunnen autoriteiten de lichamen niet altijd vinden - wat betekent dat onwetende bezoekers in plaats daarvan op hen stoten. Hollywood heeft het sindsdien veranderd in een horrorfilm terwijl het bos zijn reputatie voor griezelige gebeurtenissen blijft waarmaken - het is akelig stil omdat de grond weelderig is met mosachtige vegetatie die veel van het resterende geluid absorbeert. Er is ook geen celontvangst in het bos en kompassen werken niet vanwege de magnetische afzettingen die achterblijven in de bodem. Met andere woorden, als je hier verdwaalt, ben je behoorlijk genaaid.

Pripyat, Oekraïne

Verlaten pretparken zijn griezelig in de beste tijden, maar deze neemt de dingen naar een heel nieuw niveau. Pripyat was een charmant stadje van 49.000 tot het werd verwoest door de kernramp van Tsjernobyl in 1986. Bewoners verlieten alles in paniek, en lieten een spookachtige spookstad achter die rottend gymnasiums, auditoria, galerijen en het voornoemde funpark omvat. Onstabiele structuren en straling maken Pripyat een gevaarlijke keuze voor een vakantie.

Devil's Pool, Victoria Falls, Zambia

Duizenden toeristen reizen elk jaar naar Victoria Falls, het grootste velletje watervallen ter wereld. Sommigen zijn tevreden om van een afstand te bewonderen, maar de geobsedeerde adrenaline raakt van dichtbij en persoonlijk in Devil's Pool. Alleen een kleine (en gladde) rotswand scheidt je van de rand als je een duik durft te nemen. Je kunt zelfs je armen en benen over de ruisende klif laten bengelen, als je je die dag bijzonder onoverwinnelijk voelt.

Tornado Territory, Oklahoma, VS.

Terwijl verstandige mensen vluchten voor natuurrampen, trekken de sensatiezoekers van Extreme Tornado Tours rechtstreeks naar hen toe. April en juli markeren het begin en einde van het tornado-seizoen in de Verenigde Staten, wanneer stormjagers vrolijk een van de meest woeste verschijnselen van Moeder Natuur onderscheppen. Niet alleen lopen mensen bereidwillig het risico om Wizard of Oz'd te worden, ze betalen duizenden dollars voor het voorrecht.

Mount Mayon, Filippijnen

Het eiland Luzon, in de Filippijnen, trekt honderden toeristen per week. Ze komen voor de torenhoge Mount Mayon, die niet alleen een schilderachtig voorbeeld van de majesteit van de natuur is, maar ook een actieve vulkaan. Duizenden stierven tijdens een uitbarsting in 1814. Duizenden zijn geëvacueerd tijdens uitbarstingen in de afgelopen jaren. De vulkaan is tot nu toe 49 keer uitgebarsten en is vandaag erg actief, maar hete lava-enthousiasten komen nog steeds samen in de hoop het te zien spuwen.

Interessante Artikelen

Elegante must-haves uit de nieuwste herencollectie van Barbati

Kylie Jenner viert haar 18e met Terry Richardson

De garderobe van Jaden Smith gaat nog steeds belachelijk rare plaatsen

Beste geklede mannen van de week die een prestatie was. Jason Derulo, Benedict Cumberbatch en Jensen Ackles