Waarom je vet moet eten om het gewicht te verliezen

Anonim

Onze kwaliteit van leven wordt bepaald door de kwaliteit van onze gedachten, hoe we ervoor kiezen om ons lichaam van brandstof te voorzien en hoe goed we bewegen. Toch zijn we een samenleving vol negativiteit, fastfood en apathische attitudes.

Als voormalig Special Forces Soldier en nu fitheidsadvocaat probeer ik constant mensen te leren hoe ze op de juiste manier voor hun fysieke en mentale gezondheid kunnen zorgen, maar de enige vraag die ik het meest krijg, is: "Scott, wat eet ik?"

Debunking The Myths

Zeg wat nu?

Voor het ontbijt elke dag heb ik 4 eieren, 2 rasher spek, ½ een avocado en een kopje boerenkool - oh, en een espresso natuurlijk.

Jarenlang vermeed de voedingsindustrie elke vorm van vetten te eten, waardoor het vetarme dieet voor de gek werd gehouden. We aten vetvrije koolhydraten, die ons op hun beurt hongeriger en zwaarder maakten dan ooit. Als natie zijn we momenteel de dikste die we ooit zijn geweest en sterven aan voedselgerelateerde ziekten. Stop met luisteren naar de voedselindustrie in miljarden dollars en luister naar de feiten die ik je ga vertellen over het eten van een vetrijk dieet voor gewichtsverlies en algemene gezondheid en welzijn.

Als je op je hoogtepunt wilt presteren, een versnipperd lichaam hebt en genoeg energie hebt om het huis te trainen, dan wordt het tijd dat je je lichaam van het gebruik van koolhydraten als brandstof naar een vetverbrandende machine verandert.

Vetten verbeteren de insulinegevoeligheid en versnellen vetverbranding

Vechten tegen het goede vet

Je lichaam heeft een behoorlijke hoeveelheid vet nodig om mager te blijven. Door uw koolhydraatconsumptie te verlagen en deze te vervangen door gezonde vetten, kunt u uw insulinegevoeligheid verbeteren, ontstekingen verminderen en uw metabolisme ondersteunen.

De belangrijkste rol van insuline is het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Insuline werkt als een schakelaar, na het eten binnen de eerste paar uren dat je koolhydraten verbrandt voor energie en de extra calorieën als vet opslaat. Wanneer de schakelaar uit staat en de insuline is uitgeput, begint u vet te verbranden als brandstof.

Simpel gezegd, als u uw insulinespiegels laag houdt, verbrandt u uw eigen lichaamsvet. Dus het uitschakelen van de hoge zetmeelrijke koolhydraten voor een vetrijk alternatief betekent een versnelde vetverbranding. Ons lichaam is nooit ontworpen om hoge zetmelen of suikers te eten. Graanproducten en geconcentreerde suikers waren voorheen niet aanwezig in de menselijke voeding.

Vet verbrijzelt voedselhonger en vult je langer op

Langer vol

Er is niets erger dan het eten van een caloriearm dieet dat je de hele tijd hongerig laat. Het eten van hoog gezond vet voedsel zal je langer vullen. Combineer ze met een flinke dosis eiwit en het zal je honger en trek in bedwang houden.

Insuline heeft grote invloed op hoe hongerig u zich voelt; het veroorzaakt honger door je bloedsuikerspiegel te verlagen. Als u te veel insuline krijgt, neemt uw bloedsuikerspiegel af en krijgt u een enorme honger. Dit kan ertoe leiden dat u te veel eet en zwaarder wordt.

Wanneer u voedsel zoals wit brood en aardappelen eet, zullen ze uw bloedsuikerspiegel met een golf van insuline binnen enkele minuten spietsen, zodat de resulterende rush van insuline de bloedsuikerspiegel uren later opslaat, waardoor uw bloedsuikerspiegel lager is dan voordat u at.

Dit is wanneer je lichaam begint te denken dat het geen brandstof meer heeft, maar de insuline is nog steeds voldoende om te voorkomen dat je je eigen vet verbrandt. Het eindresultaat is honger en een verlangen naar meer koolhydraten.

Vetten brengen hormonen in evenwicht

Een gebalanceerde vetinname kan wonderen doen

Oestrogeen, testosteron, adrenaline en insuline zijn uiterst belangrijke chemische stimulators die veel aspecten van uw algehele gezondheid beïnvloeden. Het endocriene systeem werkt samen om het hormoonniveau in uw lichaam te regelen. Het eten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte in korte, middellange en lange ketens is essentieel om uw hormonen onder controle te houden.

Je lichaam heeft verschillende soorten vetten nodig om hormonen te maken, waaronder verzadigd vet en cholesterol. Niet alleen zijn deze essentiële vetten fundamentele bouwstenen voor de productie van hormonen, maar ze houden ontstekingsniveaus laag, stimuleren je metabolisme en bevorderen gewichtsverlies en een grotere algehele spierwinst.

$config[ads_text5] not found

Aan het einde van de dag zal het lichaam zich aanpassen aan de brandstofbron die het krijgt. Er is geen achteruitgang in de prestaties als u een vetrijk dieet volgt in vergelijking met een hoog koolhydraatarm dieet. Wat je ook gelooft te hebben gelezen in het verleden, doe wat meer onderzoek en ontdek de feiten. Ik kies ervoor om een ​​groter deel van mijn calorieën uit vet te eten om een ​​optimale lichaamssamenstelling en positieve metabole aanpassingen te bereiken.

Niet alleen zal het u helpen mager te blijven, het zal uw immuunsysteem verbeteren, uw botten gezond houden, zorgen voor energie en structurele integriteit voor cellen, de lever beschermen en het gebruik van essentiële vetzuren door het lichaam verbeteren. Je zou geen onzin in je Ferrari stoppen, dus waarom zou je je lichaam niet op dezelfde manier behandelen?

Gezonde vetten die u moet eten

wat je moet weten over het eten van vetten

Vet op de juiste manier consumeren met deze voedingsmiddelen die zijn ontworpen om te werken met je lichaam.

 • Zalm
 • Avocado
 • Kokosnootolie
 • Moer Butters
 • eieren
 • Spek
 • Tonijn in olijfolie
 • Boter
 • Suikervrije cacao en chocolade
 • Kogelvrije koffie
 • lijnzaad
 • Kokosmelk
 • Room
 • olijven
 • Kippendij
 • Lam

Een waarschuwing.

Wees voorzichtig dat je de vetten niet verhoogt zonder je inname van koolhydraten te verlagen, anders zal je lichaam twee brandstofbronnen gebruiken en zul je aankomen.

Scott Evennett is een ex-Australische Commando en een expert op het gebied van gezondheid, fitness en mindset. Je kunt zijn aangepaste voedingsprogramma's vinden via zijn site

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière