Welke stress doet je lichaam, volgens een prestatiecoach

Anonim

De vlucht- of vechtreactie is een automatische stressreactie die mensen moeten helpen overleven.

In de oudheid hadden onze voorouders dit antwoord nodig in het geval ze zich achtervolgd voelden door een leeuw of tijger.

In de huidige maatschappij hoeven we niet langer weg te rennen voor tijgers in het wild, maar fysiologisch kan dezelfde stressreactie worden veroorzaakt door alledaagse situaties zoals lange werkdagen, het halen van deadlines, functioneringsgesprekken, overtraining, eten of zelfs woede op de weg.

Wat er daadwerkelijk gebeurt wanneer we stress

Als we gestresseerd zijn, scheiden onze bijnieren cortisol af.

Hoewel dit in bepaalde situaties een noodzaak is, kan overproductie van cortisol gedurende langere perioden nadelig zijn voor de gezondheid en het welzijn van een persoon, en kan het leiden tot gewichtstoename of onvermogen om gewicht te verliezen, slechte slaap, mentale burnout, vroege veroudering en slechte immuunfunctie.

Het goede nieuws, er zijn een aantal strategieën die u kunt gebruiken om uw cortisolspiegels laag te houden of te houden.

Voed je lichaam met een uitgebalanceerd dieet

Hoe ziet een gebalanceerd dieet eruit? Het is rijk aan groenten, magere eiwitten, trage afgifte granen en gezonde vetten.

Het moet ook vezels bevatten die rijk aan vezels zijn en die helpen uw suikerniveaus te beheersen en uw hormonen in evenwicht te houden.

Verminder uw inname van kunstmatige ingrediënten, waaronder gezoete dranken en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan geraffineerde suiker (denk aan lollies, cakes en koekjes, om te beginnen), die een negatief effect op de insuline- en cortisolspiegel zullen hebben.

Overeenstemming tussen invoer en uitvoer

Als u actief bent, probeer dan het grootste deel van uw koolhydraten vóór en na uw trainingssessie te hebben om ervoor te zorgen dat u uw lichaam voorziet van wat het nodig heeft om te presteren en te herstellen.

In plaats van het eten van voedingsmiddelen op basis van koolhydraten gedurende de dag, probeer dan kleine regelmatige hoeveelheden koolhydraten met langzame afgifte te hebben, aangezien deze gunstig zijn voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Koolhydraten van goede kwaliteit kunnen een belangrijke rol spelen in uw reis van het gewichtsverlies, maar u moet de verdeling ervan correct uitvoeren.

Niet overtrainen

Er is zeker zoiets als overtraining. Terwijl je je lichaam elke dag op de een of andere manier moet bewegen, is het belangrijk om je trainingsroutine te variëren en toe te staan
je lichaam om te rusten.

Elke persoon heeft een individuele drempel voor wat overtraining is, dus het is een kwestie van naar je lichaam luisteren en ook je eigen resultaten en energieniveaus beoordelen.

Te veel lichaamsbeweging kan leiden tot blessures, uitputting en hormonale onbalans.

Overweeg het gebruik van kruiden voor hulp

De laatste tijd is er enige interesse in een nieuw ingrediënt genaamd Bluenesse, dat een citroenmelisse-extract is (Melissa officinalis).

Voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat Bluenesse kan helpen om gunstige fysiologische effecten voor de geestelijke gezondheid te bieden, terwijl het tegelijkertijd kalmeert en de alertheidseffecten verbetert.

Welterusten

Wanneer het lichaam niet onder stress staat, worden de cortisolspiegels van nature verhoogd bij het ontwaken en 's nachts afgenomen.

Wanneer het lichaam onder stress staat, kunnen de cortisolspiegels laag zijn over de dag en 's nachts worden verhoogd. Het vinden van manieren om uit te schakelen, te ontspannen en goede slaaphygiëne te hebben, is essentieel voor een goede nachtrust.

Het krijgen van voldoende slaap en het reguleren van uw slaapcyclus is een belangrijke strategie bij het beheer van uw cortisolwaarden

Jessica Spendlove is een prestatiedieetiste van het Health and Performance Collective die momenteel atleten van de GWS Giants, Cronulla Sharks en Giants Netball adviseert

Interessante Artikelen

Elegante must-haves uit de nieuwste herencollectie van Barbati

Kylie Jenner viert haar 18e met Terry Richardson

De garderobe van Jaden Smith gaat nog steeds belachelijk rare plaatsen

Beste geklede mannen van de week die een prestatie was. Jason Derulo, Benedict Cumberbatch en Jensen Ackles