We Drew Blood to Prove The Strength Of Montblanc's nieuwe slimme horloge

Anonim

Horlogemakers die zich willen vestigen in de avonturencategorie, nemen meestal een of twee routes.

Sla een influencer in activewear op voor wat overbodige hashtags, of stuur hun nieuwste slimme horloge in een stapel puntige rotsen met een mountainbiker eraan. Deze specifieke mountainbiker.

Een verborgen boodschap ontdekken

Lang voor dit zoete huwelijk tussen mijn gezicht, het grind, bloed en godslastering was er Montblanc - een leverancier van luxegoederen met echte wortels die sijpelden in de geest van onderzoek.

Neem hun unieke logo bijvoorbeeld. De meesten zouden niet weten dat het kenmerkende zespuntige witte sneeuwpetlogo van Montblanc eigenlijk een bovenaanzicht is van de Mont Blanc-berg, de titelhouder van de hoogste berg in de Europese Alpen.

Dit symbool, samen met het terugkerende '4810'-nummer op de creaties van Montblanc, is een identiteit die het summum van vakmanschap vertegenwoordigt, ondersteund door een ambitie om nieuwe hoogten van innovatie te bereiken. Het is ook een stiekem knipoog naar de 4.810 meter hoogte van de berg.

Hoewel we hier in Australië geen vijf kilometer bergachtige klimmuur hebben om te klimmen, hebben we wel helikopters en een geheim resort dat op 1.100 meter boven zeeniveau ligt. Goed genoeg.

Onze kleine excursie in de wildernis van Queensland bood ons de perfecte gelegenheid om een ​​aantal van de nieuwste uurwerken van Montblanc van dichtbij te bekijken. Maar voordat we daar zijn.

Luxe onder de wolken

Spicers Peak Lodge klinkt als een leuke plek waar amateurkampeerders dennenappels gaan roosteren en worden aangevallen door beren. Het is niet. Ze doen hier geen dennenappels en de beren zijn gekleed als majestueuze koeien hun beste dagen grazen tegen de achtergrond van een nationaal park dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Met onze directe zorgen verijdeld, hakkelde Montblanc een kleine groep van ons samen met hun nieuwste horlogecollectie naar de afgelegen locatie, ver van de druk van de beschaving (en naar alle waarschijnlijkheid een bron van sigaretten, blijkbaar).

Dit was een avontuur om 112 jaar lang een naam te laten zien die wordt aangedreven door nieuwsgierigheid en innovatie. De verbinding tussen Montblanc en Spicers Peak Lodge? Een synergie van luxe, aandacht voor detail, innovatie en nieuwe hoogten tussen de twee namen.

Onnodig te zeggen dat de accommodatie een serviceniveau bood dat zou wedijveren met de meeste luxe boutique hotels in de grootstedelijke regio - geen kleinigheid gezien het feit dat het personeel ter plaatse moet blijven om de plek draaiende te houden. Wat dat voor u en uw gasten betekent, is ontspanning, ontdekkingstochten, wandelen, mountainbiken, lekker eten, whiskyproeverijen en persoonlijke diensten zoals massages, mocht u dit nodig hebben.

Het is een van de minst waarschijnlijke locaties waar u dit serviceniveau zou vinden, maar als u een automaat op een afgelegen berg kunt vinden, hoeft dit u niet te verbazen.

Het natuurlijke landschap van Spicers Peak Lodge zorgde voor een uniek decor om de vintage uurwerken uit de Duitse luxe naam te bewonderen.

Montblanc Summit: het onbreekbare slimme horloge

Zeggen dat we dit horloge hebben meegenomen, is een understatement - het was meer een gewelddadige ramkoers. Met Montblanc's allereerste slimme horloge om mijn pols gewikkeld voor een goede mountainbikessessie, werd het snel onderworpen aan allerlei omstandigheden waarin een mechanisch horloge zou afbrokkelen.

Koud weer, krankzinnige schokken, vuil, water, transpiratie. Het kostte het allemaal, stemde graag mee en vertelde de tijd met een eenvoudige tik op het levendige AMOLED-scherm van 1, 39 inch. Leesbaarheid was helemaal geen probleem gedurende de dag en we merkten nauwelijks het gewicht op de pols, ongeacht de 46 mm behuizing.

En toen gaven we de Montblanc-top zijn grootste testrit. Weinig aandacht voor beginnende mountainbikers: als je met een snelheid die door grind en uitstekende rotsblokken loopt, twee keer zo groot als je bent, door een steile heuvel rijdt, verwar je achterremmen dan niet met je fronten. Linkerkoppeling - voorzijde. Rechter koppeling - achter.

Deze jaren '90 -fietser uit de jaren '90 koos verkeerd en merkte dat hij over het stuur naar het terrein sloop na een flinke sprong te hebben gemaakt. De compressiebroek was vernietigd, de knieën waren bloedig, het gezicht was bloedig, de lip was lichtjes gepakt.

"Ben ik aan het bloeden?" Waren de eerste woorden die ik tot onze gids sprak. Zijn antwoord was: "Oh. eh, drink dit, spuug het uit. "

Troostende kerel die hij was. We bleven onze tocht voltooien met het horloge, verbazingwekkend ongeschonden en in volledige staat van werking. Het was een kleine excursie die het vermogen van Montblanc toonde om niet alleen fijne luxeproducten te maken, maar ook moderne gereedschappen die zijn ontworpen om je grootste (mis) avonturen op te nemen.

In de kern draait de Summit op Android Wear 2.0, op maat gemaakt voor slimme horloges. Dit biedt een groot aantal functies, zoals een wereldtimer met 24 tijdzones, een ingebouwde hartslagmonitor, een running tracking-app en handige reissoftware-oplossers als Google Assistant, Foursquare, Uber en een spraakgestuurde vertaler. Het speelt ook je muziek via Bluetooth-connectie als je de wereld moet overstemmen.

Op esthetisch vlak roept de Summit klassieke looks op, dankzij een design-DNA dat is overgenomen van Montblanc's 1858-collectie. Dit is te zien in een gebogen saffierglas dat voor het eerst zijn weg vindt naar een slim horloge. Het is echter niet delicaat. Dit horloge is gehuisvest in een robuuste behuizing van roestvrij staal en titanium, wat een van de bepalende redenen is waarom het gezicht beter stand hield dan het onze.

De vraag naar personalisatie is ook een ontmoeting met Montblanc die vier verschillende koffers en acht verschillende bandjes biedt, naast tal van wijzerplaatopties om meer dan 300 stijlcombinaties voor kieskeurige dragers te creëren.

Geen slecht voorstel voor een luxe vintage horlogemaker die op zoek is naar nieuwe hoogten in een digitale wereld.

MEER TE WETEN KOMEN

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel