Onmiskenbare tekens U bent klaar om de sprong te wagen en voor uzelf te werken

Anonim

We fantaseren er allemaal over dat we onze eigen baas zijn, die de rozen ruikt in de ochtend, zich neerlegt bij een brunch om 11 uur 's morgens en dan rond 13.00 uur nonchalant de macbook openvliegt. Je doet een stevig uurtje werk, ruimt een UberEats in de val en haalt vervolgens een late arvo-siësta uit. Voordat je het weet, drink je whisky, waarbij je nonchalant onderscheidt met wie je je services wilt verrijken, terwijl golven van verliefde klanten je inbox binnenstromen.

Helaas is dat niet hoe ondernemerschap werkt. Simpel gezegd: er is gewoon geen ruimte voor iedereen in de gig-economie. Dus spraken we met de Lonely Hunter (ook bekend als Richard Johnston), een ex loodgieter die net zijn eigen fotografiebedrijf opzette - en onlangs de Canon Light Awards won - om een ​​telescopisch (lens) beeld te krijgen van hoe het is om je dagtaak te ruilen voor een hobby.

Dit zijn de symptomen die je moet vertonen voordat je adios op je 9-5 zegt.

Je hebt je toewijding bewezen

Iedereen weet hoe belangrijk het is om een ​​project te kiezen waar je een passie voor hebt als basis voor je start-up. Maar wat mensen vergeten, is dat terwijl je je hobby omzet (of dat nu woodchopping is of forensische stalking van sociale media), het vaak meer gaat over - je schrap zetten - geld verdienen en minder over de ~ zuiverder ~ aspecten waardoor je verliefd werd ermee. Hoewel Richard zijn opwinding heeft behouden, geeft hij toe dat zijn benadering van fotografie is veranderd sinds hij de volledige duik heeft genomen.

"Beginnen met fotografie begon als iets dat ik leuk vond om te doen in mijn vrije tijd, maar naarmate de tijd verstreek begon ik het steeds serieuzer te nemen."

Je hebt hitmijlpalen geraakt

"Ik vermoed dat er een punt komt in de reis van elke fotograaf wanneer je je begint af te vragen of er waarde is voor je werk en hoe het zich kan opstapelen tegen anderen, " zei Richard. "Na enig onderzoek gedaan te hebben naar de verschillende soorten competities die er zijn, vond ik dat Canons Light Awards (de volgende is in Brisbane van 1 tot 2 september) een geweldig platform voor mij was om het soort feedback te krijgen dat ik zocht voor."

"Het kan behoorlijk ontmoedigend zijn om je werk daar voor anderen te beoordelen, maar om als fotograaf te groeien, maakt het allemaal deel uit van het proces."

Nog nooit eerder was hij een fotografiewedstrijd begonnen, Richard zei: "Nooit had verwacht kunnen worden dat we daadwerkelijk winnen."

"Ik herinner me dat ik de glimlach niet van mijn gezicht kon vegen."

"Voordat ik naar binnen ging, vroeg ik me altijd af of ik had wat nodig was om fotografie als een carrière na te streven, maar het winnen van de Canon Light Awards gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om full-time fotografie te volgen - en ik heb sindsdien niet meer gekeken, " zei hij . Het gaf hem ook, benadrukte hij, "De mogelijkheid om een ​​aantal ongelooflijk getalenteerde mensen te ontmoeten ... en is een springplank gebleken in mijn carrière."

Een voorbeeld van Richard's werk.

Je hebt geloof in jezelf

Als het van een zelfhulpgoeroe komt, klinkt het zwak. Als het van een self-made ondernemer komt, moet je op zijn minst de waandenkendheid van de Amerikaanse achtervolging enige aandacht geven.

"Ik geloof dat ik nog steeds de overgang zou hebben gemaakt, het heeft misschien wat langer geduurd. De hele ervaring heeft me zeker kansen geboden die ik anders niet had gehad. "

Toen we vroegen wat er zou zijn gebeurd als hij de wedstrijd niet had gewonnen, antwoordde Richard: "Toen ik de wedstrijd won, kon ik nuttige informatie krijgen over de levens van andere professionele fotografen en kon ik begrijpen wat er nodig was om te krijgen er. Tijdens de reis kreeg ik de kans om high-end apparatuur te bemachtigen, die ik in mijn carrière nog nooit eerder had gebruikt. "

En het was niet alleen apparatuur - tijdens de reis kreeg Richard ook "Tips van de meesters van Canon" met betrekking tot camera-instellingen en aanpassingen voor verschillende scenario's, waardoor de (zijn) fotografie enorm werd verbeterd en hij (hij) leerde hoe hij het beste een verhaal kon vertellen door stilstaande beelden. "

Je hebt je zwakke punten geïdentificeerd

Als u op het punt staat om een ​​bedrijf te starten, is het essentieel dat u uw grenzen kent. Voor Richard was een uitdaging: "Mijn hoofd rondkijken aan de zakelijke kant van fotografie."

"Je kunt gaan fotograferen totdat de koeien thuiskomen, maar als je jezelf niet goed marketingt en de zakelijke kant van dingen efficiënt uitvoert, zullen mensen helaas niet weten wie jij of je diensten zijn."

Het kost tijd en hard werken, maar aan de andere kant onthulde hij: "Kan zeer lonend zijn als je begint te slagen. Ik hou er ook van om nu naar mijn werk te gaan en dat is niet het gevoel dat ik normaal gewend was toen ik aan het sanitair was. "

Je wilt graag improviseren

"Ik heb het gevoel dat er zoveel verschillende wegen zijn die je kunt inslaan als het gaat om een ​​bepaalde lijn van werk, " zei Richard. "Het is misschien niet precies wat u in gedachten had, maar kan nauw verwant zijn en net zoveel voldoening bieden - zo niet meer."

"Ik denk dat iedereen op een gegeven moment zijn dromen moet volgen!"

Als een deel van de reden waarom Richard zich aan fotografie wijdde, vertelde hij ons: "Was omdat ik niet over 10 jaar of langer wilde terugkijken en bij mezelf dacht: waarom heb ik het niet geprobeerd? Zelfs als het op den duur niet lukt, heb ik op deze manier nooit spijt dat ik het niet heb geprobeerd. '

Je bent een vechter

"Hoe weet je of je hebt wat nodig is? Ik denk dat die vraag neerkomt op de hoeveelheid vastberadenheid die je moet slagen. Als je het op een of andere manier slecht genoeg wilt, zul je een manier vinden om het te laten gebeuren. "

Dat gezegd hebbende, stelde Richard de aspirant-ondernemers voor: "Houd de veiligheid van hun (hoofd) werk en werk (hun) droomjob op hun eigen uren totdat het enige tractie begint te krijgen. "Alleen jij zal weten wanneer de tijd rijp is om de hoofdtaak te laten gaan, " voegde hij eraan toe.

Je bent bereid om nieuwe vaardigheden te leren

"Aan het begin van mijn reis besefte ik niet hoe belangrijk het was om een ​​goed netwerk van mensen om me heen te hebben - en ik realiseerde me snel dat mensen met wie je goede connecties hebt een grote rol kunnen spelen in het succes van je onderneming., "Legde Richard uit.

Een ander gebied dat hij snel moest verbeteren, vertelde hij ons, was timemanagement. "Ik merk dat ik op hetzelfde moment twee of drie verschillende taken moet uitvoeren. Daarom moet je zo efficiënt mogelijk kunnen werken om elke dag weer het maximale uit je te halen."

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel