De waarheid over het gebruik van peptiden en hoe ze de gezondheid beïnvloeden

Anonim

Er is veel discussie en controverse geweest in de media rond het gebruik van peptiden.

In mijn klinieken word ik meerdere keren per dag door patiënten gevraagd of ze die kunnen hebben en of ze zelfs legaal zijn (ik denk dat veel mensen gedeeltelijk hopen dat ze illegaal zijn).

Het interessante hiervan is dat de meeste mensen die om hen vragen hen beschouwen als simpelweg de nieuwste in de steeds groeiende markt van snufmaak magische drankjes.

Op de vraag van patiënten en vrienden naar peptiden en andere gewichtsversterkende of gewichtsverlies medicijnen, vraag ik altijd (en vraag jezelf ook af): Wat wil je bereiken? Is het legaal (peptiden zijn in feite volledig legaal als ze door een arts worden voorgeschreven)? Welke zijn de juiste voor mij?

Wat zijn peptiden

In de wereld van gezondheid en fitness worden peptiden gebruikt en aanbevolen voor verhoogde energie, vetverbranding, spieropbouw en verbetering van het atletisch vermogen.

Als je een hormoon als een boom ziet die bestaat uit veel eiwittakken en nog meer peptidetakjes, is het gemakkelijk om te zien hoe een hormoon veel bijwerkingen kan hebben als het verkeerd wordt gebruikt.

Peptiden zijn aan de andere kant veel kleiner en zijn ontworpen om specifieke receptoren voor groeihormoon te stimuleren, zodat u uw resultaten kunt aanpassen.

In wezen kunnen ze worden gebruikt voor spieraanwinst of gewichtsverlies, herstel, verminderde ontsteking en lopen ze voorop bij tal van nieuwe, individuele specifieke behandelingen voor een reeks aandoeningen.

Om te beginnen moeten we begrijpen hoe ons lichaam functioneert. Aan de basis van ons brein rust een kleine klier genaamd de hypofyse. Ondanks het feit dat de hypofyse klein is, is het de controle-eenheid voor andere hormonale klieren, bijvoorbeeld bijnieren en schildklier, die van vitaal belang zijn voor een groot deel van het beheersen van uw lichaam en algemeen welzijn.

Om een ​​duurzaam evenwicht in je lichaam te behouden, stuurt de hypofyse signalen (hormonen) naar de andere organen en klieren in je lichaam om de eigen hormonen te controleren of te creëren waar nodig.

"Deze hormonen houden je lichaam sterk en gezond. Helaas, naarmate we ouder worden, zullen ze beginnen af ​​te nemen. "

Een van de hormonen die door de hypofyse van de hersenen worden aangemaakt, is menselijk groeihormoon (GH of HGH). Menselijk groeihormoon zorgt voor regulering van het lichaam, het spijsverteringsstelsel en insulinespiegels.

Maar wat signaleert de hypofyse? Growth Hormone Releasing Hormone (GHRH), afkomstig van de Hypothalamus.

Hoe het werkt

Er zijn veel soorten peptiden die op verschillende delen van het lichaam werken. Specifiek zijn er peptiden die de productie van GHRH door ons eigen lichaam van de Hypothalamus kunnen verhogen om op natuurlijke wijze meer Menselijk Groeihormoon vrij te maken.

Deze aminozuren stimuleren onze hypofyse om meer humaan groeihormoon in de bloedbaan aan te maken en uit te scheiden. De toename van de productie zal helpen om de effecten van veroudering te verminderen.

Om de voordelen van anti-aging te begrijpen, is het belangrijk om de voordelen van een verhoogd menselijk groeihormoon in het lichaam te begrijpen. HGH werkt op veel weefsels door het hele lichaam. Bij kinderen en adolescenten stimuleert het de groei van bot en kraakbeen.

Bij mensen van alle leeftijden stimuleert het de eiwitproductie, bevordert het het gebruik van vet, verstoort het de werking van insuline en verhoogt het de bloedsuikerspiegel.

GH verhoogt ook het niveau van insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1), wat belangrijk is bij de ontwikkeling van droge spieren en is een sleutelfactor in de negatieve feedbacklus die een verminderde natuurlijke productie en afgifte van HGH uit de hypofyse veroorzaakt wanneer de hypothalamus wordt bewust gemaakt van het niveau van HGH in het lichaam.

Dit betekent dat wanneer er lage niveaus van HGH zijn, de hypothalamus stimulatoren van HGH, Growth Hormone Releasing Hormones (GHRH's), vrijgeeft en wanneer de niveaus hoog zijn, zal het werken om de productie te verlagen.

Dit is een van de redenen dat je alleen hormonen moet nemen die door een arts zijn voorgeschreven, zodat je de troggen kunt helpen voorkomen als je hormonen stopt.

Omdat peptiden werken op de GHRH-receptoren gaat het rond de negatieve feedbacklus.

Wat is Inside Peptides

Voordat we kijken of peptiden geschikt voor je zijn, laten we eens kijken naar wat er in zit.

$config[ads_text5] not found

Simpel gezegd, het zijn kleine eiwitten die bestaan ​​uit minder dan 50 aminozuren. Weinig aminozuren zijn laat gedemoniseerd van laat dan peptiden voor potentieel oneerlijk voordeel in sport.

Maar zoals een peptidespecialist zei: "Om alle peptiden te merken, zou het kwaad zijn als het excommuniceren van papavers vanwege de link van de plant met medicijnen. In feite kunnen peptiden, in kleine doses en binnen medisch goedgekeurde en voorgeschreven producten, een matte teint, lichaam en de beste vriend van het leven zijn. "

Hoe neemt u peptiden in?

De meeste peptiden worden in het lichaam geïnjecteerd, maar specialisten ontwikkelen nu andere methoden voor het inbrengen van peptiden in het lichaam.

Dit omvat crèmes die topicaal (buiten de huid) op de huid van toepassing zijn of transdermaal (vergelijkbaar met pleisters). Ze kunnen ook op de huid in de mond worden aangebracht of worden geconsumeerd waar het vervolgens in het lichaam wordt opgenomen.

Moet je Peptiden gebruiken

Wanneer u vraagt ​​wat u in uw lichaam wilt doen, moet u altijd vragen of de voordelen opwegen tegen de bijwerkingen.

Zoals elke stof waar u niets vanaf weet, mogen ze niet online worden gekocht bij niet-geregistreerde leveranciers of geleend van een vriend en vervolgens worden geïnjecteerd of geconsumeerd.

Het argument voor peptiden

Er is voldoende en krachtig bewijs voor de remediërende effecten van toegenomen humaan groeihormoon.

Zoals besproken door Harvard Men's Health Watch, zijn enkele voordelen: genieten van bescherming tegen breuken, verhoogde spiermassa, verminderd lichaamsvet, verbeterde inspanningscapaciteit en een verlaagd risico op toekomstige hartaandoeningen.

$config[ads_text6] not found

Een aantal studies hebben ook verbeteringen in psychologisch welbevinden aangetoond, met specifieke verbeteringen in energie verbeterde slaapkwaliteit (minder ontwaken, verhoogde duur van diepe slaap). Bovendien nemen de zorgconsumptie en zieke dagen af, parallel met het toegenomen psychisch welbevinden.

"Iedereen wil lang leven", schreef Jonathan Swift, "maar niemand zou oud worden." Hij had gelijk en de fontein van de jeugd hoeft geen illusie te zijn.

Er zijn een aantal peptiden ontwikkeld om de hypofyse te helpen bij het vrijmaken van verhoogde hoeveelheden groeihormonen.

Vergeleken met steroïden en testosteron, met hun grote potentieel voor snelle voordelen en mogelijke bijwerkingen, zijn dit geen magische bonen die je vannacht in een super-atleet veranderen. Peptiden zijn meer een gemiddelde brandwond voor diegenen onder ons die weten dat het lichaam dat we willen een van levensstijlverbetering is en dat de uren in de sportschool nodig zijn.

De meeste mensen geven er niet om wanneer ze gevraagd worden wat ze denken dat een peptide is. Ze zijn resultaatgericht en het maakt hen niet uit dat hun methode waanzin kan zijn. Peptides zijn een magische geest die klaar staat om de wens van je hart te vervullen.

Zoals de meeste dingen in het leven, neemt het succes een beetje werk en alle hulp onderweg wordt op prijs gesteld. Het juiste plan en de juiste peptiden kunnen je lichaam helpen bij het doen van de dingen die het al doet om de gewenste resultaten te bereiken.

Ikzelf heb al vele jaren een reeks peptiden gebruikt en leef een snel, reis-, werk- en evenement gevuld leven dat ik nodig heb om er natuurlijk uit te zien, er fit en gezond uit te zien en, nog belangrijker, energiek en niet moe, welke peptiden mij allemaal helpen bereiken .

Het argument tegen peptiden

Ze kunnen geweldige, maar potentieel ernstige bijwerkingen hebben en u moet een praatje maken met een arts voordat u het gebruik ervan in overweging neemt.

Onjuist gebruikt, peptiden kunnen bijwerkingen veroorzaken van verschillende gradaties afhankelijk van de gebruiker.

Deze kunnen zijn:

 • Jeuk aan het injectieoppervlak
 • Verhoogde waterretentie (een veel voorkomend teken van overdosering)
 • Verhoogde honger
 • Droge mond
 • Tintelingen of gevoelloosheid
 • Hoge bloeddruk
 • Extreme nierpijn
 • Gewrichtspijn
 • Verduistering van moedervlekken en toename van sproeten
 • Gewichtstoename / verlies
 • Verminderde vruchtbaarheid

Het is geen magisch medicijn

Veel mensen verdienen veel met het verkopen van wat je wilt, dus onthoud altijd wat het doet, hoe lang het moet duren, hoe het moet worden ingenomen en welke bijwerkingen het heeft, zodat je realistische verwachtingen hebt van wat het kan doen voor jou.

Hoewel peptiden je kunnen helpen om vet te verbranden tijdens het werken, eten, praten en zelfs slapen, moeten ze gedurende verschillende maanden worden gecombineerd met andere leefstijlfactoren om de beste resultaten te zien.

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière