Deze apps helpen je mentale gezondheid verbeteren

Anonim

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op Collective Hub

In de snelle 24/7 wereld waarin we leven, kan het lastig zijn om zelfs maar vijf minuten te vinden om op adem te komen en jezelf te concentreren.

Een herstart voor sfeer en geest.

Er is altijd een e-mailbericht, een sms-bericht of een melding op sociale media om onze aandacht weg te nemen. Gelukkig is er, als je de tijd kunt vinden om even op adem te komen, een groeiend aantal apps om je humeur te verbeteren, stress te verlichten en je mentale gezondheid te verbeteren.

Hoewel deze apps professionele hulp niet mogen vervangen voor degenen die het nodig hebben, kunnen ze worden gebruikt naast professionele ondersteuningsservices of als een handig hulpmiddel om in je gereedschapskist te houden.

MoodKit

MoodKit is een uitgebreide app met vier geïntegreerde tools waarmee gebruikers hun humeur kunnen beheersen en zo een gezonde mentale kijk krijgen. Het eerste hulpmiddel is gebaseerd op Cognitive Behavior Therapy (CBT) -technieken om gebruikers meer dan 200 aanpasbare activiteiten te bieden die helpen om uw humeur te verbeteren.

Een andere tool is een Thought Checker, die je tips geeft voor het beheren van je humeur. Een mood-tracker toont u patronen en voortgang, terwijl u met een dagboek notities kunt maken. Als je merkt dat je een boost nodig hebt, is MoodKit een van de meer grondige tools die er zijn.

Lantaarn

Als u op zoek bent naar heel specifieke, begeleide hulp, is Lantern misschien wel de juiste app voor u. Wanneer u zich aanmeldt bij Lantern, neemt u een quiz om te bepalen waar u in uw leven aan wilt werken.

Vervolgens wordt u gekoppeld aan een professionele coach en krijgt u een reeks oefeningen toegewezen. De activiteiten zijn ontworpen om dagelijks te worden voltooid en worden automatisch geleid. Terwijl u uw oefeningen doorwerkt, kunt u ook gerust zijn, wetende dat uw persoonlijke coach slechts een paar teksten verwijderd is.

Diepe slaap

Het is geen geheim dat een gebrek aan goede slaap een enorm effect kan hebben op je humeur en geestelijk welzijn. De Deep Sleep-app is bedoeld om slaapproblemen in de kiem te smoren door gebruikers een geleide meditatie aan te bieden. De app bevat instellingen die u kunt aanpassen om de juiste meditatie voor uw persoonlijke slaaproutine te vinden.

U wilt bijvoorbeeld misschien dat de meditatie eenmaal wordt afgespeeld, of misschien wilt u dat deze de hele nacht wordt herhaald. Er is ook een optie waarmee de app je op de hoogte stelt om gedurende de dag opmerkzame momenten te nemen.

Happify

Happify werkt aan de theorie dat zelfs als je slechts een paar minuten per dag je geluk toepast, je binnen een paar dagen significante resultaten kunt zien. Happify biedt zijn gebruikers activiteiten en games die gebaseerd zijn op positieve psychologie, mindfulness en CBT-technieken.

Volgens Happify is 86 procent van de frequente gebruikers van mening dat hun geluk is toegenomen binnen twee maanden nadat ze met de app zijn begonnen. U kunt de app altijd en overal gebruiken, omdat deze beschikbaar is op zowel computers als mobiele apparaten.

Simple Habit

Simple Habit is een geweldige kleine app voor meditatie en mindfulness voor mensen die on-the-go zijn. Ongeacht hoeveel tijd je hebt, het maakt niet uit waar je bent, er zal zeker een meditatie voor je zijn. Als je bijvoorbeeld in de bus reist, is er een speciale meditatie die je helpt opmerkzaam te zijn, ondanks het lawaai en de chaos om je heen.

Als je net thuis bent na een lange dag, is er een meditatie voor dat scenario. En de kers op de taart? De app is gemaakt door een team van psychologen en meditatie-experts van Harvard, dus je weet dat je in goede handen bent.

flowy

Als je last hebt van paniekaanvallen, is Flowy een uitstekende app om bij de hand te hebben wanneer je iets nodig hebt hier, nu. De app is gemaakt door Simon Fox, die zelf paniekaanvallen had ervaren. Simon weet dat wanneer je een aanval doormaakt, je geen tijd hebt voor details, dus Flowy is supereenvoudig.

Je speelt in wezen een spel - je doel is om Aegir, de god van de zee, zijn boot te laten repareren - maar je zult ademtechnieken gebruiken om te spelen. Volgens Flowy voel je je na slechts 90 seconden meer ontspannen.

Begin

Als u lijdt aan een depressie, is het misschien handig om Start te downloaden. Deze nuttige app is gemaakt door de oprichters van Iodine, een website waarmee de gebruiker zijn ervaringen met verschillende medicijnen kan delen. Start is echter uitsluitend gericht op mensen met een depressie.

$config[ads_text5] not found

Het stelt de gebruikers in staat om hun depressiesymptomen bij te houden en eventuele gerelateerde medicijnen te beheren. Omdat het enige tijd kan duren voordat antidepressiva effect hebben, helpt de app u bij het volgen van bijwerkingen en hoe u zich voelt, wat helpt een volledig beeld te creëren. Idealiter deel je je resultaten met de medische professionals die je behandelen.

Woorden: Bryna Howes
Volg Collective Hub op Facebook en Instagram

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière