Langer slapen maakt je aantrekkelijker, vindt Study

Anonim

We hebben altijd geweten dat slaapgebrek genoeg is om iemand in een slechte bui te brengen, maar wist je dat meer slaap je sociaal aantrekkelijker kan maken?

Onderzoekers van de University of California, Berkeley, hebben geconstateerd dat je je wekker waarschijnlijk zo snel mogelijk moet uitschakelen, omdat: "Mensen die slaap tekort komen zich eenzamer voelen en minder geneigd zijn om met anderen in contact te komen, waardoor nauw contact op vrijwel dezelfde manier als mensen vermeden worden met sociale angst, "( Science Daily ).

Zoals je zou verwachten, maakt deze 'vervreemdende sfeer' mensen met een slaapstoornis meer sociaal onaantrekkelijk voor anderen. Wat je misschien niet verwacht, is het fenomeen van "sociale besmetting" dat ook werd gevonden. Blijkt dat zelfs "goed uitgeruste mensen" zich eenzaam voelen na een wisselwerking met een persoon met een slaapstoornis.

Hoe verhoudt dit zich tot het slapen? Welnu, het omgekeerde is ook waar: als je een paar extra z's krijgt (zolang je geen gevreesde 'ochtendmens' bent), laad je de dagen van de mensen die je ontmoet op turbo.

"Een positieve noot is dat één nacht goed geslapen je meer zelfvertrouwen en sociaal zelfvertrouwen geeft en bovendien anderen naar je toe trekt."

De bevindingen, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, zijn de eersten die een vicieuze cirkel laten zien tussen slaapverlies en sociaal geïsoleerd raken, en werpen een nieuw licht op de wereldwijde eenzaamheidepidemie.

"Wij mensen zijn een sociale soort. Toch kan slaapgebrek ons ​​in sociale melaatsen veranderen ", zegt senior-onderzoeker Matthew Walker, een hoogleraar psychologie en neurowetenschappen aan de UC Berkeley.

Zoals gemeld door Science Daily : "Hersenscans van mensen met slaapstoornissen (zoals ze videoclips bekeken van vreemdelingen die naar hen toe liepen) toonden krachtige sociale afstotingsactiviteit in neurale netwerken die meestal worden geactiveerd wanneer mensen voelen dat hun persoonlijke ruimte wordt binnengevallen."

"Hoe minder slaap je krijgt, hoe minder je sociaal wilt communiceren. Andere mensen zien je op hun beurt als sociaal weerzinwekkend, waardoor de ernstige sociale isolatie-impact van slaapverlies nog groter wordt "(Walker).

Dit is van belang, omdat eenzaamheid steeds erger wordt. Uit een levenslijnrapport blijkt dat van de 3.100 ondervraagde Australiërs 60% meldde dat ze zich vaak eenzaam voelen, terwijl 82, 5% geloofde dat de eenzaamheid toenam. Als je bedenkt dat eenzaamheid het risico op sterfte met meer dan 45 procent verhoogt, "Misschien is het geen toeval dat de afgelopen decennia een opmerkelijke toename van eenzaamheid en een even dramatische afname van de slaapduur is opgetreden" ( Science Daily ). .

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel