Overhemd en stropdascombo's waarmee u de juiste redenen opmerkt

Anonim

Eenmaal geplakt met spierwitte shirts en bedompte bruine pakken als de enige optie voor het kantoor (denk Jon Hamm in Mad Men), zijn mannen bevrijd om tegenwoordig bijna elk gekleurd shirt te dragen. En er is zelfs een keuze om een ​​stropdas te dragen - of niet, op de meeste werkplekken. En een geprinte, gekleurde op dat.

Ondanks de vrijheid zitten velen vast in de sleur van een werkkleding: gedwongen tot een veilige combinatie van stropdas en wit shirt, simpelweg omdat je niet wilt dat je leeftijdsgenootjes er fashun uitzien. Voor anderen heeft opstand tegen het vervelen geresulteerd in een neon stropdas met lawaaierige patroonoverhemd samenwerking die veel ziekelijker is dan zoet.

Dit is onze ultieme gids voor shirt- en dascombo's (waarmee je een promotie scoort). Je neemt je werk serieus en neemt de professionele stijl serieus, dus sla ze dood op de volgende bestuursvergadering.

# 1 Kleurcontrast

Shirts in hemelsblauw zijn tegenwoordig erg cool. En, in recentere jaren, ook lichtroze. Het beste nieuws? Beide pastels zijn de officiële kleuren voor 2016. Daarom hebben we de twee tinten voor dit artikel geselecteerd. Laten we beginnen met lichtroze of lichtblauwe shirts te dragen - met contrasterende stropdassen.

Contrastkleuren zitten tegenover elkaar op het kleurenwiel. Dus voor blauw kijk je naar oranje, rood of geel, maar in een gedempte versie (geen mandarijn, alsjeblieft), dus de tinten zijn meer zoals verbrand oranje, bordeaux en mosterd of goud.

Roze? Welnu, het pastelhemd is niet meer vrouwelijk met een mannelijke navy-stropdas (roze contrastkleur op het wiel). Ga door, voeg wat sass toe aan je werkplekstijl.

# 2 complementaire kleur

Bij het thema van het blauwe shirt blijven, is het winnen van een kantoor een complementaire, tonale of analoge kleuroptie in een gelijkspel. Groen is een complementaire kleur naar blauw. Een bos groene stropdas maakt een verfijnde en moeiteloze verklaring op het werk, terwijl basic neutrals - houtskool en bruin - ideaal zijn voor mannen die een patroon jasje dragen - zij het, ruit of krijtstreep.

Paars of paars (altijd in een diepe schaduw) zijn tonale opties voor roze shirting. Vermijd gewoon rood (tegen elkaar botsen) en roze-op-roze, dat er een beetje ziekelijk zoet uitziet. Vertrouw op je esthetische instincten met roze, en als je te zoet bent, verander het dan naar de suite .

# 3 Brei op afdrukken

Textuur - in de mode - is ontworpen om een ​​middelmatige blokkleur te krijgen en het een aantal broodnodige diepte te geven. Gebreide stropdassen zijn de prima madonna's van textuur, met in de hoofdrol voor- en midden; upstaging zelfs de meest kleurrijke en print shirt met hun korrelige kick.

In combinatie met een gestreept of geruit overhemd, lijken neutrale gebreide banden het best te werken; hun korreligheid met een aarden, organisch gevoel dat een natuurlijk element toevoegt aan het geluid van het patroon eronder. Kies voor groen, marine, zwart of bruin voor een zekere vuurwinst op kantoor - vooral als het shirt de gekleurde kaart al goed speelt.

Gebreide stropdassen maken een verfrissende verandering van doordringende zijden stijlen en zullen een welkome opstap naar maatwerk toevoegen. Ga voor een extra knaller voor een pure zijden variant met tweekleurig gebreide stoffen; het ziet er interessant dicht in de buurt (ideaal voor klantvergaderingen) en koel gemengd van ver (afgezwakt genoeg als het wordt gepresenteerd aan de bestuurskamer).

# 4 Patroonclash

Gedrukte shirts zijn waar dingen lastig kunnen worden. Gestreepte shirts zijn veelzijdiger en kunnen meestal worden gecombineerd met een groter of kleiner patroon, zonder dat de stropdas verloren gaat. Controleer de shirts echter beter met een das met grotere dessins.

Voor de man die gedurfd wil zijn, kijk naar paisley en geometrische prints. De sleutel houdt vast aan de standaardkleurenregels zoals hierboven vermeld - complementair of contrast - en het is een mooie look wanneer een deel van de kleur van het shirt in de dasprint zit.

Strepen zien er ook geweldig uit op chequeshirts. Houd de stropdasstreep op een dikke en gedurfde streep - om zich te handhaven tegen het geruite hemd en zorg ervoor dat een van de kleuren op de stropdas (ergens) op het shirt wordt gebruikt. Hetzelfde geldt voor polka dots.

Net als wanneer je je kleedt, moet je jezelf eerst controleren voordat je je vastlegt aan de look. Als het ongemakkelijk, te druk of geforceerd aanvoelt, voeg je in plaats daarvan een blokgekleurde stropdas toe. En loop de deur uit.

# 5 Perfect patroon

Passende afdrukken - strepen op strepen of controles op cheques - ondanks die vertrouwdheid, kunnen ze net zo ingewikkeld zijn als conflicterende afdrukken. Laten we beginnen met controles.

Het ruitenscherm staat meer open voor match met een andere controle, omdat de schaal zo groot is en het patroon zo subtiel is. Kleine katoenen geruite hemdjes zijn de meest traditionele en casual in de zakenwereld, maar werken niet goed een geruite stropdas.

Kies in plaats daarvan voor een blokgekleurde stropdas en complementeer een van de controlekleuren in je shirt.

Strepen zijn veel gemakkelijker te verdubbelen. Gewoon door de richting te veranderen. Een verticaal gestreept shirt ziet er geweldig uit in combinatie met een horizontale of diagonale gestreepte stropdas. Er is een schril contrast tussen de twee delen, waardoor de twee je minzaam meenemen in je kantoorweek, in stijl.

# 6 Casual & Clean

Voor de minimalist, ziet het er netjes en schoon uit als een gevoel van vertrouwen op het werk. Het creëren van een tonale en texturele look is het stijlpad dat je hier kunt volgen.

Selecteer een blokgekleurd shirt - blauw, groen, grijs of je favoriete pasteltint - een stropdas. Als je een shirt met een patroon verschuift, kies dan voor een grenadine zijden das - gemaakt in een effen kleur met het visuele belang van het unieke weefsel - fijner dan een gewone zijden gebreide stropdas, maar korreliger dan een platte das.

Monochroom shirt en das combinaties werken - lichtblauw shirt met marine das - vooral wanneer het jack luid is in print, in kleur of is textuur meesterwerk zoals tweed.

Eindelijk, je casual Aridays-stijlarsenaal heeft een spijkerblouse nodig - een met een cutaway of rechte kraag om de zakelijke stijl te behouden. Rijk aan textuur en in een reeks indigo-tinten, heeft het katoenen shirt nu een neutrale flanelstropdas nodig - in lijn met het historische denimoverhemd en de rustieke tweedjas.

GERELATEERD: Een gids voor rockende denim shirts als een robuuste heer

Laatste woord

Wees niet altijd worden witte shirt vervelen. Door te spelen met contrast en tonale kleurenmenging - en patroon op print - zul je snel leren wat werkt en wat niet werkt.

Het idee is om een ​​paar go-to-combinaties te vinden die passen bij je huidskleur en persoonlijke stijl, waardoor je je maandagmorgen aankleden, net dat beetje makkelijker. De enige gouden regel? Je stropdas moet altijd een donkerdere tint hebben dan je shirt, zonder uitzondering.

GERELATEERD: Deze banden nemen je kleurenspel van nul tot held

1/9

2/9

3/9

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel