De geheime mentale voordelen van lichaamsbeweging

Anonim

Of het nu uw doel is om op te stapelen of af te slanken, de fysieke voordelen van regelmatige lichaamsbeweging zijn eindeloos. Je zult er beter uitzien, langer leven, meer seks hebben en meer energie, maar hoe zit het met de manier waarop lichaamsbeweging je kan helpen?

Het blijkt dat het raken van de sportschool wonderen kan doen voor je mentale fitheid, en je ook een nieuw six pack kan maken. Hier zijn een paar manieren waarop oefening je noggin kan helpen.

Helpt u bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang

Blijkbaar kan oefening je helpen nieuwe hersencellen te genereren, zelfs als volwassene, met name in de hippocampus (het deel van je brein dat verantwoordelijk is voor herinneringen op lange termijn en ruimtelijke navigatie). En terwijl je hippocampus van nature krimpt naarmate je ouder wordt, mogelijk leidend tot dementie en cognitieve achteruitgang, kan beweging de grootte zelfs met 2% vergroten, dus je zult die afmattende marathon die je deed op 26 nooit vergeten.

Verbetert uw vermogen om nieuwe vaardigheden te leren

Naast het leren hurken als een professional, zal lichaamsbeweging je helpen nieuwe vaardigheden te leren, zelfs nadat je de sportschool hebt verlaten. Onderzoekers ontdekten dat 5 maanden lichaamsbeweging kan leiden tot een gescheurde rig, maar ook de bloedtoevoer naar de hersenschors, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor geheugen, gedachten en percepties. De apen getest in de studie toonden significante verbeteringen in hoe snel ze nieuwe vaardigheden leerden.

Je blijft koel onder druk

Vermijd je stront te verliezen door je trainingsroutine te verbeteren. Wanneer je oefent, pomp je feel-good neurotransmitters, bekend als endorfines, door je hele lichaam. Net als een hoog morfine produceren deze endorfines een 'door inspanning geïnduceerde euforie' waardoor de rest van je dag iets minder stressvol wordt en je algehele geluk verbetert. Vervelend baas en boos vriendinnetje, wees weg.

Help je gebruik te maken van Creativiteit

Of je nu een writer's block hebt of gewoon die creatieve sappen moet laten stromen, het raken van het pad voor een lange wandeling, hardlopen of fietsen kan de creativiteit maximaal twee uur later stimuleren. In feite kan buitenshuis trainen en één zijn met de natuur de inspiratie voor post-workout dramatisch opvullen. Zoals filosoof en auteur Henry Thoreau beweerden, begonnen zijn gedachten te stromen 'op het moment dat mijn benen begonnen te bewegen'.

Help je de slechte dingen te dumpen

Dopamine, een 'beloningschemicaliën' wordt vrijgegeven als reactie op elke vorm van plezier, van eten tot seks, drugs en zelfs lichaamsbeweging. Korte trainingssessies kunnen drugsverslaafden of alcoholverslaafden effectief afleiden, waardoor ze hunkeren naar de voorkeur (althans op korte termijn). Nog een voordeel? Het aanraken van de late snacks en drank heeft de neiging om je circadiane ritmes te verpesten, wat resulteert in een nogal shitty nachtrust. Oefening kan helpen de lichaamsklok opnieuw op te starten, zodat je met gemak het hooi raakt.

Tijd om dat lidmaatschap van de sportschool te heroverwegen? Dat dachten we.

(via Thrillist & Huffington Post)

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière