Wetenschappers hebben misschien een medicijn gevonden om mannelijke kaalheid om te keren

Anonim

Dus er is goed nieuws en slecht nieuws voor mannen die te maken hebben met haaruitval.

Het goede nieuws? Onderzoekers van Johns Hopkins Medicine hebben met succes een experimentele verbinding uitgetest die haaruitval, grijs haar en huidontsteking tegengaat, die vaak wordt geassocieerd met de vetrijke en cholesterolrijke diëten van de westerse wereld.

Kortom: we zijn officieel een stap dichter bij het vinden van een remedie voor mannelijke kaalheid.

De onderzoekers geloven dat de experimentele verbinding de aanmaak van bepaalde vetten, glycosfingolipiden (GSL's), de belangrijkste componenten waaruit huid- en celmembranen bestaan, stopt.

Proeven werden uitgevoerd op muizen die een dieet met veel vet en cholesterol ontvingen. Dit leidde ertoe dat de onderwerpen haarverkleuring vertoonden, gaande van zwart naar grijs naar wit, uitgebreid haarverlies en ontsteking van de huid die werd vertoond door meerdere wonden.

Zodra de muizen de verbindingen echter hadden gekregen, waren deze effecten omgekeerd.

Nu voor het slechte nieuws - de verbinding is alleen getest op muizen en onderzoekers zeggen dat er geen bevestiging is dat het nog niet veilig zal werken bij mensen.

Wat de doorbraak wel doet, is een mogelijk pad om haaruitval te bestrijden. Subroto Chatterjee, hoogleraar kindergeneeskunde en geneeskunde aan de Johns Hopkins University School of Medicine, legt uit hoe dit resultaat mogelijk het leven van mannen kan veranderen.

"Onze bevindingen tonen aan dat een Westers dieet haarverlies, het bleken van haar en huidontsteking bij muizen veroorzaakt, en we geloven dat een soortgelijk proces optreedt bij mannen die haar verliezen en het haar bleken wanneer ze een dieet met veel vet en cholesterol eten", zegt Chatterjee .

Voor nu zullen de wetenschappers hun bevindingen over de verbinding bekend als D-PDMP verder uitdiepen om de effectiviteit en hoeveelheid ervan te bepalen die nodig is om de haargroei te activeren.

"Hopelijk kan dit op een dag in de toekomst een sneller, effectiever herstel van kaalheid, het bleken van het haar bij oudere mensen en wondgenezing betekenen", zegt Chatterjee.

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière