The Perfect (Scientific) Case voor minder denken

Anonim

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op Collective Hub

We navigeren veel van het leven op de automatische piloot. Dat is goed, soms. Je ochtenddouche, pendelen of wachtrij voor koffie hoeft niet gedenkwaardig te zijn. Maar niemand wil een no-show zijn - op een cerebrale manier - wanneer je vanaf een bergtop in het zicht staat, praat met je significante andere of je overgeeft aan een maaltijd die je, of nog veelzeggender, iemand anders de moeite heeft genomen om je voor te bereiden.

Helaas, ons vermogen om aandachtig deel te nemen aan dergelijke spullen van het leven wordt vaak gedwarsboomd door een ronddwalend (of afwachtend?) Rommelig geweten, waar herinneringen aan voorbij gaan (wed ik heb de naam van mijn baas verkeerd gespeld in die e-mail

.

was dat de laatste melk vanmorgen?) en vreest de toekomst (hoe kan ik mogelijk mijn deadline halen? Zal ik het op tijd maken voor Game of Thrones?) op lus spelen, ons bewustzijn verbergen in een mist, nauwelijks lucide genoeg om ontwijken tegemoetkomende voetgangers.

Over het (misschien, voetgangers overwogen, levensreddende) idee dat we ernaar zouden moeten streven om meer aanwezig te zijn, stelde Eckhart Tolle, auteur van The Power of Now, deze oplossing: "Hier is een nieuwe spirituele oefening voor jou: niet doen neem je gedachten te serieus, "en nu zegt de wetenschap dat we ze volledig moeten afschaffen - vooral in het streven naar creativiteit.

Dit was de theorie die onlangs werd gewaagd door neurowetenschapper Moshe Bar, directeur van het Multidisciplinaire Hersenenonderzoekscentrum aan de Bar-Ilan University en professor aan de Harvard Medical School, in een opiniestuk voor de New York Times. Moshe haalt een studie aan die hij samen met zijn afstuderende student Shira Baror, gepubliceerd in Psychological Science van deze maand, heeft uitgevoerd, waarin het paar aantoont dat het vermogen tot origineel en creatief denken duidelijk wordt belemmerd door verdwaalde gedachten, obsessieve herkauwers en andere vormen van 'mentale belasting'. .”

Hun reeks experimenten liet deelnemers een vrije associatietaak uitvoeren terwijl ze tegelijkertijd een reeks getallen onthouden. De helft van de deelnemers werd gevraagd om zeven cijfers te onthouden, de andere helft slechts twee. Met dit in het achterhoofd werden ze geponeerd met woorden (zoals 'tafel') en werd gevraagd om snel te reageren met het eerste woord dat bij hen opkwam (sommigen zullen zeggen 'stoel'). Degenen met de reeks van zeven nummers gepropt in hun schedel kwamen terug met duidelijk minder creatieve, "statisch veel voorkomende" reacties ("wit / zwart"), terwijl die met twee cijfers meer unieke koppelingen gaven ("wit / wolk").

"Deze experimenten suggereren dat de natuurlijke neiging van de geest is om nieuwigheden te onderzoeken en te bevoordelen, maar wanneer het bezet is, zoekt het naar de bekendste en onvermijdelijk minst interessante oplossing", schrijft Moshe. Dat vormt nogal het raadsel, met onze moderne geesten zo bezig als een vliegtuigtoilet na twee uur turbulentie.

Het leven van alledag laat ons onze hoofden vullen met allerlei dingen - of het nu gaat om het onthouden van de inhoud van je koelkast, het kwellen over de ingebeelde verkeerde interpretatie van een emoji of wanhopig proberen de naam van die persoon te herinneren (dank u, Facebook). Dan is er dagdromen, fantaseren en, op een meer dwangmatige toon, stress en paranoia om mee te kampen.

"Het aanleren van een vaardigheid om de last van je geest te verlichten, of het nu door meditatie of een andere oefening is, kan een prachtig uitvergrote ervaring van de wereld met zich meebrengen - en, zoals ons onderzoek suggereert, van je eigen geest, " adviseert Moshe, zelf na een meditatie-retraite een jaarlijkse week van stilte genomen te hebben.

Voor wat focus van de minder gung-ho variant, probeer je aandacht te richten op je ademhaling, je voetstappen en de schoonheid die je omringt. Grijp de verouderde Descartes '' Ik denk, daarom ben ik '' voor En Vogue's onstuimige pop-mantra: "Bevrijd je geest en de rest zal volgen" (we hebben een lange weg afgelegd sinds 1637). Geef je hersens een pauze en laat de andere zintuigen zich bashen en ronddraaien in de gloed van dit moment. Je weet nooit wat voor een schone geest kan opkomen.

Volg Collective Hub op Facebook en Instagram.

Interessante Artikelen

Een fotografische geschiedenis van videogamecontrollers

The Best Dressed Men From The Week That Was Feat. Jeff Goldblum, A $ AP Rocky & Pierce Brosnan

The Streets Of Florence: Pitti Uomo 88 - Street Style - Dag 3

De beste blazers en merken voor mannen die nu te koop zijn