Nieuwe studie legt uit waarom we van fast food houden na een grote avond uit

Anonim

Je sjokt uit de club, zeven biertjes zwaarder (en een paar kilo's schamper lichter) nadat je innerlijke Casanova zo spectaculair niet op kwam dagen. 'Hoe dan ook, ' denk je, 'misschien ben ik eruit geschoten, maar ik kan tenminste een kebab of een plak pizza op weg naar huis krijgen.' Natuurlijk heb je al gegeten, maar deze 2 voor 1 Meatlovers special is gewoon te goed om te weerstaan.

Dan, na het eten van meer vet in één keer zitten dan je normaal in een hele week, zou je gaan slapen met een fastfood baby in je buik, en wakker worden met de vraag: waarom heb ik dat in vredesnaam gedaan? Iedereen weet dat alcohol remmingen vermindert, dus je weet waarom je hebt gehandeld op je dronken verlangen - maar waarom heb je het in de eerste plaats gekregen?

Als deze gedachtegang bekend klinkt, maak je geen zorgen, er is nu een verklaring: na het zien van een advertentie in een campuskrant die ongezond laat nachtvoedsel promootte, besloten onderzoekers van de Universiteit van Buffalo om te onderzoeken of er een biologisch excuus was voor jouw dronken hunkeringen.

"Ze worden de" drunchies "of dronken munchies genoemd. Het is de wens die iemand heeft om zout, vet, ongezond voedsel te eten tijdens of na een nacht van zwaar drinken, "(Science Daily).

"Gezien de obesitas-epidemie en de percentages van alcoholgebruik op universiteitscampussen, moeten we ons niet alleen bewust zijn van het negatieve effect van alcoholgebruik, maar ook van de impact die het heeft op wat mensen eten terwijl ze drinken, " zei Jessica Kruger, de hoofdauteur van het onderzoek.

Volgens het Californian Journal of Health Promotion, had eerder onderzoek al aangetoond dat het hunkeren naar junkfood toeneemt (en dat ze minder fruit en groenten eten) als ze alcohol drinken. In deze studie werd onderzocht waarom dit het geval is, waarbij zowel 'tijdens het drinken van een zware episode' als 'dieetkeuzes' zowel tijdens het drinken als de volgende dag wordt onderzocht.

Zoals gemeld door Science Daily, "Kruger en haar collega's van de University of Michigan, University of Toledo, en Bowling Green State University, voerden hun studie uit op een steekproef van 286 studenten aan een grote openbare universiteit in het Midwesten."

Deelnemers aan het onderzoek vulden een anonieme online enquête in, die begon met algemene vragen rond het dieet, zoals "Wat eet u gewoonlijk voor uw eerste maaltijd van de dag?" En "Hoe vaak eet u iets voordat u naar bed gaat?" een maatstaf waaraan hun eetgewoonten tijdens het uitgaan konden worden vergeleken.

mijn stadia van dronken zijn:

1. "Ik ben nog niet eens zoemoedig."
2. * ergens in het natte gras zitten met mijn schoenen aan het eten Pizza *

- Drunk (@drunk) 3 augustus 2018


"Later in de enquête, " meldde Science Daily, "werd hen gevraagd hoe vaak ze iets aten voordat ze naar bed gingen op avonden waarop ze alcohol dronken en wat ze aten. Ze werden ook gevraagd wat ze normaal aten voor hun eerste maaltijd, de dag na een nacht van drankmisbruik. "

Het resultaat? Onderzoekers ontdekten dat drinken de nachtelijke eetpatronen van studiedeelnemers significant beïnvloedde. "Alle alcoholdrinkers hadden meer kans om iets te eten voordat ze naar bed gingen na het drinken van alcohol dan in het algemeen voordat ze naar bed gingen, " concludeerde het rapport.

"Ze kiezen meer bepaald voor zout snacks en pizza. Gezonde voedingsmiddelen, zoals donkergroene groenten en andere groenten die ze normaal zouden eten, waren niet zo aantrekkelijk "(Science Daily).

Wat gebeurt er al die tijd in het lichaam? Is het echt ~ fysiologie ~ dat we een 2am kebab bestellen en dan ons normale ontbijt van granen en melk vervangen door taco's? In één woord: ja. Of althans, waarschijnlijk; "Er wordt aangenomen dat na het drinken van alcohol, de hoeveelheid bloedglucose in het lichaam kan stijgen en dalen, wat de hersenen stimuleert om honger te lijden, " legde Kruger uit.

Een bijkomend probleem, merkten onderzoekers ook op, was het feit dat deelnemers niet aangaven meer water of andere niet-alcoholische dranken te drinken voordat ze gingen slapen, uitdroging te verergeren en tot nog meer ongezonde voedingskeuzes leidden.

Gezien de overvloed aan fastfoodopties rond universiteiten en stedelijke nachtlevenzones, evenals de groeiende obesitas-epidemie in Amerika, wijzen deze bevindingen op de noodzaak om gezond eten op elk moment van de dag aan te moedigen, ook 's avonds laat.

$config[ads_text5] not found

Interessante Artikelen

35+ Amazing Dining Room Ideas & Inspirations

Deze Sydney Valet Driver laat je zien hoe je een Porsche van $ 300.000 niet parkeert

Beste geklede mannen van de week die een prestatie was. David Beckham, Ryan Reynolds & Idris Elba

In de luchtvaartmaatschappij van het Noord-Koreaanse dictaat die maar op twee bestemmingen vliegt