Moderne haartransplantaties hebben een lange weg afgelegd en kunnen uw follikelredder zijn

Anonim

Om te beginnen ben ik een zevenentwintig-jarige die sinds mijn 18e voortdurend kaal is.

Het begon toen ik mijn genetisch geprepareerde piek bereikte van "mijn haar laten groeien" in Uni. Ik had een ondersteunende ex, die achteraf gezien echt van me moest houden vanwege het simpele feit dat mijn haar er verschrikkelijk uitzag.

Hij heeft nooit een woord van mijn kalende aard gesproken (let op: hij is colorist in Manhattan) en pas toen mijn 40-jarige moeder-vriend me vertelde: "Lieverd, je haar ziet eruit als stront", dat ik kwam uit het donker om dat feit te accepteren dat ik in de bloei van mijn jeugd. was kalend.

Misschien is dat de reden waarom ik dit stuk kreeg om te schrijven in de eerste plaats. Heeft iedereen op het kantoor van D'Marge een mooie haardos? Lijden ze niet aan mannelijke kaalheid van het patroon? Is dit een manier voor het geliefde team om te suggereren dat ik haarpluggen krijg?

Al deze vragen kwamen snel in me op toen ik dit onderwerp zag verschijnen in mijn inbox. Hoe dan ook, hier zijn we. En terwijl ik hier zit, met een koude tocht over mijn bijna kale hoofdhuid, vraag ik me af of het nu tijd is voor haarpluggen.

Overweeg de laatste plug

Lewis Hamilton is het poster-kind van vandaag voor haar transplantatie

Ik kan niet liegen. Het woord "haarpluggen" heeft een negatief stigma in mijn gedachten. Het doet me denken aan mijn slecht verzorgde, Larry David-achtige oom uit de Bronx die één te veel sigaretten rookt op zijn zonovergoten plastic terrasmeubilair. Hij is de kandidaat voor haarpluggen. niet ik.

Je houdt van hem, maar je kan het niet helpen dat je de 7 gladgestreken haartjes ziet die een gepolijste hoofdhuid niet bedekken. Haarpluggen. pluggen. gah. Als een klever voor woorden, sommige kan ik gewoon niet begrijpen.

Maar als het in een andere context wordt gepresenteerd, klinkt het idee om mijn dode follikels te "dichten" niet al te vreselijk. Ik wist dat als ik met deze gedachte verder zou gaan, ik de alternatieve voorwaarden zou moeten aanwijzen, zoals 'haartransplantatie' of 'haartransplantatie'. Gewoon alsjeblieft, laat me het geen haar "plug" noemen.

De procedures kennen

Een van de procedures

Nadat ik hiermee was uitgekomen, reikte ik mijn neef Tommy aan die plastische chirurgie doet op Long Island. Hij doet niet specifiek haartransplantaties, maar ik wist dat hij de informatie zou hebben die ik nodig had om te bepalen of ik een haaropleving wilde of niet.

Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen die niet aantrekkelijk leken te zijn: "flap surgery", "tissue expansion", "scalp reduction". wat de werkelijke f * ck? Maar wat echt resoneerde, en wat het meest gebruikelijk was, was haartransplantatie, een techniek waarnaar eerder kort werd verwezen.

Het proces is vrij eenvoudig. Iemand die niet mijn neef is, maakt kleine stukjes weelderig haar los van een donorplaats en gebruikt het als een implantaat dat in de dode zone wordt geïmplanteerd. Het is dat of ik kies ervoor om haar op mijn kale hoofd te tatoeëren. Mijn lichaam is al voor 25% bedekt met inkt - ik heb niets meer nodig tenzij het echt een kunstwerk is dat ik elke dag kan bewonderen.

Mijn dode zone is front-en-center, Larry David-stijl (dank u genetica), mannelijke kaalheid. Omdat ik dik haar heb dat de rest van mijn hoofdhuid bedekt, stelde mijn neef voor dat ik een briljante kandidaat zou zijn voor een transplantatie-operatie.

Hij heeft vrienden die het doen en ik ging zelfs door met het plannen van een consult met een van hen.

Je onzekerheden loslaten

Ewan McGregor post-haartransplantatie

Voel ik me ijdel of minder mannelijk omdat ik mijn haar terug wil? Nee. Ik schaam me om te zeggen dat ik plastische chirurgie overweeg voor mijn haar? Absoluut niet. Ik geloof niet dat een man zich onderscheiden moet voelen omdat hij weer een volle haardos wil hebben.

Eerlijk gezegd, de belangrijkste reden dat ik niet heb nagedacht over haarpluggen. Ik bedoel, haartransplantatie-operatie, is omdat ik gewend ben aan mijn tweewekelijkse gezoem. Het werkt voor mijn all-black, Doc Marten die winter-herfst opstaan, evenals mijn achromatische grijze, essentiële-only zomer-lente stijl. Ik ben comfortabel geworden met het lage onderhoud en de schone uitstraling van bijna kale kop.

Maar misschien is het nu tijd voor een andere stijl? Niet in mijn kleren, maar in mijn haar. Hoewel ik niet van plan ben om op Thor te lijken, meer omdat ik ervan overtuigd ben dat ik het genetisch niet kan, zou een taps toelopende kam met rommelige, lange lagen een mooie verandering in contrast zijn, de utilitaire look die ik al heel lang draag enige tijd.

Dus in het kort is mijn antwoord, ja, ik zou een haartransplantatie-operatie ondergaan - zonder een greintje schaamte, ijdelheid of de-masculisatie.

En ik breid datzelfde gebaar uit naar jou daar, jij kalende verwondering.

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel