Memes breken het stigma rond psychische aandoeningen

Anonim

Memes die existentiële angst veroorzaken, lijken misschien deprimerend. Maar hun verwoestende eerlijkheid is in feite het doorbreken van de taboes rond praten over geestelijke gezondheid, en het helpen van mensen die worstelen met angst, depressie en sociaal isolement beseffen: ze zijn niet alleen.

Headspace, het National Youth Foundation Centre in Australië, ontdekte dat het benaderen van de geestelijke gezondheid op een "niet-klinische" manier, "zoals het vinden van een meme die je gevoelens en zorgen vastlegt in een grappig beeld", het stigma van het praten over psychische problemen doorbreekt, met name onder millennials. Een verre schreeuw van het betuttelende stereotype dat "vochtige" memes een kwaadaardige kracht zijn die onze fragiele mentale toestanden kan beschadigen, waardoor het omgaan met deze problemen half-tongue-in-cheek hen eigenlijk gemakkelijker te hanteren maakt.

"Twee dingen maken het gemakkelijker om over moeilijke onderwerpen te praten: humor en afstand - eigenschappen die memes van nature bieden, " ( Headspace ).

Ze kunnen zelfs beter zijn dan 'gezondheidsbeïnvloeders', wier neppe inspirerende citaten ons alleen maar erger maken dat we 24/7 niet gelukkig en glanzend zijn. Brock Bastian, een Australische psycholoog, denkt dat stigma rond negatieve emoties een van de hoofdoorzaken van depressie is, en dat mensen het gewoon eens zouden kunnen worden met het feit dat het heel normaal is om af en toe eens goed te voelen (omdat memes helpen om ons te realiseren), zouden we allemaal, per saldo, gelukkiger zijn.

Een bericht gedeeld door Lola Tash en Nicole Argiris (@mytherapistsays) op 29 augustus 2018 om 12:28 uur PDT

Dit idee was echt thuisgekomen in het onderzoek naar Headspace, toen een vrijwilliger onthulde: "Door me te laten memes kon ik mijn ervaringen met een psychische aandoening of de effecten van trauma of zelfs alleen de lelijke delen van het leven en mezelf bespreken die ik meestal niet laat zien op een manier waar ik niet zo bang was dat ik zou afkomen als te 'intens' of 'zwaar'. ”

wat je noemt een zenuwinzinking die ik oops noem, zag per ongeluk dingen zoals ze zijn

- zo zielig vandaag (@sosadtoday) 25 juni 2018

"Het idee is dat wanneer mensen zichzelf in een context bevinden waarin geluk hoog gewaardeerd wordt, het een gevoel van druk creëert dat ze zich zo moeten voelen, " vertelde Bastian aan Quartz . Dus wanneer we falen ervaren, "piekeren we over waarom (we) voelen niet de weg die (we) denken (wij) zouden moeten voelen", waardoor onze gemoedstoestand verder verslechtert. Daarom is het beter om de werkelijkheid (en memes) recht in de ogen te kijken.

Ik ben klaar met deze shit.

Een bericht gedeeld door The Tasteless Gentlemen Show (@thetastelessgentlemen) op 27 augustus 2018 om 21.22 uur PDT

GERELATEERD: Bier is beter voor u dan zelfhulpboeken, zeg dronken wetenschappers

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière