Dieetarme diëten zijn geweldig om af te vallen. Maar er is een vangst

Anonim

Natuurlijk, donuts zitten vol met suiker en cholesterol, maar je favoriete dieet met weinig koolhydraten zou jaren van je leven kunnen kosten. Als je een Keto-voorstander bent, een Paleo-krijger of Atkins-verslaafde, heb je waarschijnlijk een paar kilo afgeworpen - en daarvoor groeten we je. Een nieuw onderzoek naar de langetermijneffecten van een koolhydraatbeperkt dieet suggereert echter dat je misschien je #goodvibes in de wacht moet zetten.

Voordat je naar conclusies gaat - dit was geen twee minuten durende enquête uitgevoerd door biologie stagiaires. Deze studie, gefinancierd door het National Institute Of Health, keek naar gegevens die teruggaan tot de jaren tachtig en dient als waarschuwing voor degenen die biefstuk eten voor het ontbijt, eieren voor de lunch en spek voor het avondeten.

De studie, gepubliceerd in de Lancet Journal of Public Health, vond dat, of je nu de heiligschennende daad pleegt om spaghetti te vervangen door 'courgette pasta' of dat je leeft van het tijdloze studentendieet van brood en crackers, je in beide richtingen genegeerd bent.

Zoals gemeld door Maxim : "Onderzoekers stelden vast dat zowel hoge als lage percentages koolhydraatvoeders geassocieerd waren met verhoogde mortaliteit, met een minimaal risico waargenomen bij 50-55% inname van koolhydraten." Dus eigenlijk: moderatie is de sleutel.

Helaas voor mensen die het merendeel van hun koolhydraten vervangen door dierlijke eiwitten en vetten (van bronnen zoals lamsvlees, rundvlees, varkensvlees en kip), was dit soort dieet gecorreleerd aan een kortere levensduur. Dit was in tegenstelling tot degenen die het grootste deel van hun eiwit en vet haalden uit 'groenten, noten, pindakaas en volkoren brood', die langer bleken te leven.

"Een koolhydraatarm dieet kan de levensverwachting met maximaal vier jaar verkorten" ( BBC ).

Onderzoekers concludeerden dat "de bron van voedsel met name de associatie tussen inname van koolhydraten en sterfte wijzigt" ( Maxim ). Dus eigenlijk, als je een koolhydraatarm dieet volgt, vervang dan niet alles met vlees. En als u op zoek bent om uw gezondheid te verbeteren, is "volledige keto" niet de enige optie - u kunt gewoon uw dun gesneden witte toast omschakelen voor een heerlijke overvloed.

Onze afhaalmaaltijden? Alles met mate. Inclusief rib-eye en triple-chocolate cake.

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel