Het is tijd dat elke man het verschil tussen formeel en semi-formeel leerde

Anonim

Op een meer sartoriaal ingestelde tijd woonden mannen regelmatig evenementen bij waarbij de stropdas en de witte stropdas werden gedragen. In die meer mooie dagen betekende formele witte stropdas en staarten, terwijl semi-formele kleding, smokings en andere herhalingen van zwarte stropdas verwees.Alas, die dagen zijn achter ons, en we zijn ondergedompeld in een wereld die niet langer de mistigste het verschil tussen formeel en semi-formeel. We leven in donkere tijden, heren.

Maar luister! - wat is dat in de verte? Is het een licht aan het eind van de tunnel? Een baken in de duisternis? Een sprankje hoop?

Waarom wel, omdat we vandaag de kledingcodes opsouperen in termen die zelfs de meest stijlvaardige man kan begrijpen. Hier is wat formeel en semi-formeel betekenen, de do's en don'ts van elk, en inspiratie voor je volgende evenement.

Verschil tussen formeel en semi-formeel

Op zijn meest elementaire, hedendaagse formele kleding omvat over het algemeen zowel witte das en zwarte das dress codes. Semi-formeel, zoals de naam al aangeeft, is iets meer ontspannen - denk aan een donker pak en een stropdas, of iets dat je zou kunnen aanduiden als een "cocktailjurk".

Mannen formele kleding

Tom Ford

De smoking is het hart van formele kleding. Voor de DRESSIEST van gelegenheden, strikje is een must - een tailed jasje, wit shirt en witte strikje. Voor iets minder gesteruste gelegenheden is een zwarte stropdas aan de orde van de dag - een staartloze jas, zwarte buikband of vest en een zwarte vlinderdas. Andere evenementen kunnen ochtendkleding, de formele kledingvoorschriften voor overdag, die bestaat uit een ochtendjas, een vest en een gestreepte broek, vereisen. Opmerking: Ja, je kunt een blauwe smoking gaan als je dat wilt, niet om formeel formeel te zijn.

GERELATEERD: Hoe een smoking te dragen en waar je er een kunt kopen

Formele Do's & Don'ts

Suitsupply

Maak uzelf vertrouwd met de traditionele smoking.

Hier is waar het vandaan kwam. En hier is hoe het te dragen.

Niet improviseren.

Dit is niet het moment voor een zwart shirt (of een andere kleur dan wit), een expressieve stropdas of designer sneakers. Blijf bij de klassiekers en kijk Rat Pack vlekkeloos.

Ken je banden.

Verrassend genoeg is het goed om een ​​zwart / witte vlinderdas te dragen of te kiezen voor een effen zwarte traditionele halsbinder.

Nagel de pasvorm.

Je kleermaker is je beste vriend. Zorg dat je broek niet te lang is en je jas niet te los zit. Je formalwear moet passen als een sportwagen, niet als een SUV.

Verwaarloos uw verzorging niet.

Douche. Scheren. Breng Keulen aan (maar niet overdreven). Verwijder flitsende juwelen. Weersta de drang om een ​​gewaagd nieuw kapsel uit te proberen.

Neem het heft in eigen handen.

Leer om een ​​vlinderdas te binden. Je leeft in het tijdperk van de YouTube-tutorial - er is geen excuus voor alles wat vooraf is gekoppeld. En terwijl je toch bezig bent, vermijd huur smokings met evenveel vuur.

Niet overeenkomen met je date.

Dit is geen prom. Ongeacht hoe vast ze ook is, het doel van je smoking is niet om haar jurk te complimenteren. Het verdient het om op zichzelf te schitteren in de schijnwerpers.

Maak kennis met de semi-formele kleding voor heren

canali

Een smoking zou niet geschikt zijn voor een semi-formele gebeurtenis, maar het is nog steeds belangrijk om elegant, verfijnd en netjes te blijven. Een donker pak en stropdas worden verwacht voor semi-formele evenementen in de avond. Overdag zijn er semi-formele evenementen, lichtere pakken zijn acceptabel (maar houd overhemden en stropdassen aan de conservatieve kant van het spectrum). Schoenen moeten chic blijven en accessoires, zoals zakvierkanten en polshorloges, moeten worden onderschat.

Aan het einde van de dag is er één DO die belangrijker is dan wat dan ook: als je niet zeker weet wat je gastheer verwacht, vraag het dan. U kunt er zeker van zijn dat u er goed uit zult zien, en zij zullen uw inspanningen om het goed te doen waarderen. Anders dan dat, deze do's en don'ts zullen je krijgen door:

Semi-formele Do's & Don'ts

Zegna

Draag de juiste maat.

Een smoking is te veel. Een zomer seersucker-pak is te klein. Een kostuum van donkere wol, gabardine of kasjmier is precies goed. Als het evenement overdag plaatsvindt, is een lichter pak een optie.

Wees niet bang om de stropdas te dumpen.

Tegenwoordig is het ok om ongebonden te gaan tijdens semi-formele evenementen. Als je de gepolijste look van een stropdas verkiest, blijf dan te hard staan. Red de nieuwe boorden voor kerstfeesten op kantoor.

Onderjurk niet.

Merk op dat semi-formeel nog steeds het woord "formeel" bevat. Kleed je overeenkomstig. Khakis, jeans en shorts hebben geen plaats bij semi-formele evenementen. Poloshirts ook niet. Ook geen sneakers. Je krijgt de foto.

Maar volg de gouden regel.

Bij twijfel is het beter om te overdressen dan onderjurk. Als u tussen twee items beslist, zit u aan de kant van de formelere optie. Als je toevallig een overdressed evenement tegenkomt, kun je je outfit deformaliseren met kleine trucs zoals het verwijderen van je stropdas.

Dus daar heb je het. Nu kun je bogen op je veel minder modebewuste vrienden over het duidelijke verschil tussen formeel en semi-formeel. Onthoud dat als je gevraagd wordt om in formele kleding te kruipen, je een smoking moet nemen en niet het belang van pasvorm improviseert of negeert.

Als je bent gevraagd om semi-formeel te gaan, is een donkere aanpassing je beste keuze voor een avondevenement, terwijl een conservatieve lichtere kleurstelling meer geschikt is voor de dag. Wees niet bang om de stropdas te dumpen, maar bovenal, heb plezier met je look en onthoud de gouden regel: bij twijfel is het beter om te overdressen dan onderjurk.

1/10

Formeel

De Becks kent zijn spullen.

2/10

Semi formeel

Een geweldige dubbele breasted optie voor de warmere maanden.

3/10

Formeel

Een klassieke zwarte das / formele look.

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel