In de luchtvaartmaatschappij van het Noord-Koreaanse dictaat die maar op twee bestemmingen vliegt

Anonim

Nu aan boord: de slechtste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Website met luchtvaartcijfers Skytrax geeft de verouderde Sovjet-tijdperk vloot en dubieuze veiligheidsnormen van Air Koryo slechts één ster, maar voor de Nederlandse fotograaf Arthur Mebius krijgt de nationale luchtvaartmaatschappij van Noord-Korea de volledige waardering voor fascinatie.

Mebius biedt een zeldzame blik op de staatsluchtvaartmaatschappij in Dear Sky: The Planes and People of North Korea's Airline . Het fotoboek biedt een zeldzame blik in de beruchte, rigide cultuur van het land en de gedateerde esthetiek, afgewisseld met fictieve anekdotes die een trotse geschiedenis van de nationale luchtvaartmaatschappij van Noord-Korea weven.

"Ik was gewoon geraakt door de liefde om te vliegen", zegt Mebius over zijn ervaring. "Mijn bedoeling was om de toewijding van de bemanningen die ik daar zag te fotograferen en het verhaal van de mensen en hun vliegtuigen te vertellen."

En wat een uniek verhaal is het. Vanwege een reeks sancties en milieubeperkingen zijn de tijdcapsulevliegtuigen van Air Koryo alleen toegestaan ​​voor vluchten naar twee internationale bestemmingen: China en Rusland. De veteranenvloot van Antonovs, Ilyushins en Tupolevs zijn sowieso al te oud voor internationale vluchten, maar de bemanning staat nog steeds paraat en chartervluchten gericht op Noord-Koreaanse luchtvaart vullen zich snel met nieuwsgierige toeristen.

"Er zijn een aantal excentrieke details, zoals het tonen van verschillende podiumvoorstellingen van Noord-Koreaanse muziekgroepen, compleet met achtergronden van militaire manoeuvres."

Mebius heeft op acht vintage Air Koryo-vliegtuigen gereisd, sommige met een interieur in nieuwstaat dat dateert uit het Jet Age-tijdperk en meer dan 20 vluchten heeft uitgevoerd. Hij voltooide zijn fotoserie in de loop van drie reizen naar de notoir geheime natie.

Volgens The Telegraph hebben de passagiers van Air Koryo de "plichtmatige" noodprocedures, koolzuurhoudende dranken die "moeilijk te identificeren" zijn en "ongemakkelijk luid" motorgeluid genoteerd, maar Mebius beschrijft een aangenamere ervaring.

"Op een reguliere vlucht vanuit Beijing is het vliegtuig een nieuw gebouwde Tupolev of Antonov, niet te onderscheiden van een hedendaagse Airbus of Boeing, " vertelde hij aan CNN. "Hoewel de vluchttijd slechts 90 minuten bedraagt, wordt een gratis maaltijd geserveerd met warme en koude dranken (en een eerste voorproefje van uitstekend Noord-Korea bier) door ongelooflijk beleefde en gepolijste cabinepersoneel."

Maar als je op vreemd zou hopen, zul je niet helemaal teleurgesteld zijn.

"Er zijn een aantal excentrieke details, " voegde hij eraan toe, "zoals het tonen van verschillende podiumuitvoeringen van Noord-Koreaanse muziekgroepen, compleet met achtergrondmuziek van militaire manoeuvres, waarbij de soundtrack door de vliegtuig-PA speelde. De oversteek van de Yalu-rivier naar het Noord-Koreaanse luchtruim wordt aangekondigd via de PA. "

Neem een ​​kijkje in Dear Sky en Air Koryo in de bovenstaande galerij.

3 hand hand hand details40 hand hand hand hand40 hand hand hand hand hand40 hand hand hand hand hand hand40 hand hand hand hand hand hand40 3

3 hand details hand hand details 3 hand hand40 3 hand hand hand40 3 3 3 hand hand40 details 3 3 hand40 hand4040 hand 3 3

3 hand hand hand details40 hand hand hand details 3 hand4040 hand hand hand 3 hand hand40 hand hand404040 3 hand 3 hand 3 3

Interessante Artikelen

Gucci's nieuwste herenkledingcollectie zal uw begrip van vakantiekleding opnieuw definiëren

Beste geklede mannen van de week Feat. Zac Efron, Chris Evans en Chace Crawford

Russell Westbrook breekt opnieuw Black Tie Rules en we love it

Scandinavian Designer Home For The Modern Bachelor