Ik had net mijn grootste 'WTF'-koffiemoment dat alles veranderde over hoe ik het drink

Anonim

Terwijl je ongemakkelijk lacht naar je knappe barista, is de exacte soort koffie waar je latte van wordt gemalen waarschijnlijk onbekend voor jou. Op dezelfde manier denk je waarschijnlijk meer aan het "Mmm.life-bloed" of "Dit ruikt lekker", in plaats van: "Heb ik hier de juiste smaakprofielen gevonden? ”

Dat is eerlijk genoeg. Koffie zal de zintuigen verstrikken, maar het wordt van de machine onthuld (of opgeschuimd door uw hipstarista). Dat gezegd hebbende, het kan altijd verbeterd worden, zoals we ontdekten tijdens het recente Master Origin-diner van Nespresso.

Met de nieuwste creaties in het Nespresso-assortiment werden we meegenomen op een sensuele reis van Indonesië helemaal naar Ethiopië. Dit is wat we hebben geleerd.

Een dubbele opname krijgen is niet de enige manier om je latte sterker te maken

Het kan een jaar duren, of het kan maar een maand duren, maar op een gegeven moment zal je standaard latte het niet meer knippen. Wat begon als een mooie melange van bitterheid en room, smaakt nu gewoon naar melk. Flauw, geïnspireerd, koeienliefhebber. Geen wisselwerking. Koffie een verre herinnering. De espresso van je Italiaan is echter nog steeds een stap te ver.

Dus wat doe je? Je begint je barista te vertellen, "Maak het sterk, " en probeer niet over te komen als een griezelige narcotische verslaafde. Ondanks jezelf word je meer en meer verslaafd, en voordat je het weet, krijg je de shakes als je de siroop niet minstens twee keer vóór 10.00 uur slurpt.

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn. Zoals we ontdekten bij de koffie-gekke wetenschappers bij Nespresso, snijden sommige soorten koffie, afhankelijk van waar ze worden geteeld en hoe ze worden behandeld, melk beter dan anderen. Dus als je single shot flat white het niet meer voor je doet, spring dan niet gewoon naar een dubbel-shot-experiment met verschillende bonen en braadstukken.

Nespresso's Master Origin uit Indonesië is het perfecte voorbeeld van een intense, "aromatische" koffie met, "rijke fluweelachtige textuur", die melk doorsnijdt als een mes door boter in de magnetron. Waarom probeer je het niet eens?

Niet alle Espressos zijn Pungent & Bitter

Als je jezelf als een koffie-liefhebber wilt beschouwen, maar als het op espresso's en lange zwarten aankomt, maak je geen zorgen: er is een oplossing. Verkrijg Nespresso's Master Origin uit Ethiopië, een zacht, decadent aromatisch, eenvoudig te gebruiken brouwsel, dat zelfs latte guzzlers zullen genieten van solo. Bonus: rijke, warme tonen van fruitjam en oranjebloesembloemen. Nadat je dit hebt geproefd, wil je je koffie waarschijnlijk nooit meer met melk bederven.

Een goede koffie zal je laten schuimen

Surf jibber opzij (frooothand 'BH), het is 100% waar dat tenzij je een Franse pers of Moka Pot gebruikt, elke koffie die de moeite waard is je tijd een verrukkelijke laag schuim op de top heeft. Geen uitzonderingen. Vloeibaar fluweel of gtfo.

"Het bewijs van een goede koffie zit allemaal in het schuim."

Een goede koffieboon zal de perfecte crema creëren - het kenmerkende, bruingekleurde schuim dat op een vers getrokken espresso-shot rust. De aanwezigheid van deze crema duidt op een hoogwaardige, goedgemalen koffie en een bekwame barista. Het helpt ook om uw koffie een vollere smaak en langere afdronk te geven dan koffie drinken.

Als uw koffie geen crema heeft, is de kans groot dat de bonen niet in een luchtdichte verpakking zijn bewaard, niet vers waren om te beginnen of te snel werden geëxtraheerd.

Ruiken Het maakt het beter

We weten dat je het weet. Maar onze recente koffieproeverij heeft ons geïnspireerd om helemaal los te kruipen van onze volgende espresso. Je zou verbaasd zijn hoeveel meer neus-smaak onder je machiato's microschuim en de crema van je espresso ligt.

Koffie gaat goed met Bolognese

Strooi een beetje vers gemalen koffieboon over Nonna's eigen, of boor in een shot fijn gebrande espresso. Wanneer je partner / familie / vrienden je smeken om kookplichten over te nemen, zeg je niet dat we je niet hebben gewaarschuwd. Bekijk hier het recept. Oh, en als een niet-koffie die een significante andere drinkt niet van chocolade houdt, kan dit een betere manier zijn om stiekem hun smaakpapillen te ontwikkelen dan Mochas.

Interessante Artikelen

Jon Kortajarena & Salvatore Ferragamo Team Up voor SS16

Dit zijn de beste haarproducten voor mannen

Bohemian Loft For The Modern Artist

Ryan Reynolds laat je zien hoe je een witte broek draagt ​​zonder het publiek te beledigen