Hoe om te reizen met vrienden en niet eindigen elkaar vermoorden

Anonim

Arthur is een nerveuze vlieger. Barney wordt autoziek. Calvin is een kieskeurige eter. Danny is een controlefreak. Ed is een cheapskate. Fabio kan zijn gezicht niet langer dan 5 minuten uit zijn telefoon houden, en Gus is MIA geweest sinds je aankwam. Je bent amper een dag op reis en je hebt al een vakantie nodig tijdens je vakantie. Misschien was Contiki toch een beter idee.

Zoals Mark Twain zei: "Er is geen betere manier om erachter te komen of je van mensen houdt of hen haat dan om met hen mee te reizen." Een vakantie met je vrienden zou een epische ervaring kunnen zijn vol herinneringen die je ooit hebt gehad - of een dure deathmatch van onhandigheid, vijandigheid en getwitterde bitching.

Maar ondanks de overduidelijke risico's, moet je genoeg bier binnen krijgen en het is bijna onvermijdelijk dat iemand zal voorstellen om de band weer bij elkaar te krijgen voor de brocatie om alle brocaties te beëindigen. Voordat je met je omgeving een avontuur aangaat, is dit wat je moet weten om je gezond verstand en vriendschappen intact te houden.

Kies verstandig metgezellen

Houd het verkeerde bedrijf en uw groepsvakantie is voorbij voordat het begint. Elke kandidaat moet worden beoordeeld, niet alleen op basis van hoe goed hij met je samenwerkt, maar ook op hoe goed hij in de buurt van de rest van de bemanning zal passen. Streven naar het samenstellen van een team met vergelijkbare of minstens aanvullende interesses, energieniveaus, reiservaring, budgetten, gewoonten, communicatiestijlen en sociale vaardigheden. Als je houdt van 's ochtends vroeg en loungen bij het zwembad, wil je misschien niet met je survivalist-backpackermaatje reizen. Pas ook op voor: High-Maintenance Henry, Penny-Pinching Pete, Sloppy Drunk Dennis en Socially Awkward Ivan.

Stel duidelijke verwachtingen in

Als je eenmaal de Avengers hebt samengesteld, zorg er dan voor dat iedereen op dezelfde pagina staat over de basis. Alleen omdat jullie allemaal naar Thailand willen, wil nog niet zeggen dat je hetzelfde wilt. Er is een conflict in het vooruitzicht als een persoon aan het denken is over stranden, een andere aan tempels, en een derde aan de Full Moon-party. Eveneens zijn er veldslagen aan de gang als een persoon een 5-sterrenverblijf verwacht en een ander alleen een hostelbudget heeft. Laat iedereen zijn doelen, verwachtingen en reisstijlen in overweging nemen voordat hij iets boekt, en maak een ruige route die iedereen kan afspreken vóór het vertrek.

Plan een pad

Tenzij je op reis bent als onderdeel van een verpakte tour, verwacht je tijd te verspillen met bespreken wat je moet doen. Je verliest kostbare minuten over de verdiensten van metro's versus taxi's en toeristische hoogtepunten versus lokale hotspots. Minimaliseer die momenten door een plan samen te stellen dat de noodzaak van belangrijke besluitvorming tijdens de vlucht overbodig maakt. Geef iedereen de kans om een ​​bijdrage te leveren. Maak vervolgens een reisplan door zoveel mogelijk verzoeken op te nemen, soortgelijke of handig geplaatste activiteiten samen te voegen en enkele dingen uit te proberen die voor iedereen compleet nieuw zijn.

Maak organiseren eenvoudig

Je zit in theorie op dezelfde pagina, maak het nu letterlijk. Organiseer de details van je avontuur op een manier die toegankelijk en begrijpelijk is voor alle betrokken partijen. Gebruik Google Documenten en spreadsheets om routes, budgetten, telefoonnummers, paklijsten, enz. Te delen. Maak een gedeelde agenda om activiteiten te plannen. Gebruik een privé-Facebookgroep of evenement om alle communicatie te centraliseren. Download een app zoals TripIt om al je reisplannen op één plek te zetten.

Money Talks (Have Them)

Geld maakt de wereld rond, maar als je de wereld rondgaat, kan het een serieuze bron van contentie zijn. Bespreek reiskosten van tevoren, want het kan voor sommige mensen een deal-breaker zijn, en de meest gevoelige onderwerpen kunnen het beste worden aangepakt voor het opstijgen. Het creëren van een reisfonds om gemeenschappelijke uitgaven te financieren, werkt goed voor sommige groepen, terwijl anderen ervoor kiezen om alle uitgaven afzonderlijk te betalen. En dat zijn slechts twee van de vele, vele verwisselingen van een haalbaar financieel plan voor groepsreizen. Je kilometers kunnen variëren, maar deze dingen zijn zeker: het is het niet waard om hier en daar een paar dollars te fixen, en het enige antwoord dat eigenlijk fout is, is "Eh, we komen er later wel achter."

Pro tip: als uw bemanning groot genoeg is, kijk dan naar groepskortingen op activiteiten en attracties. Een reisplanningsservice is misschien het best uitgerust om u en uw zwervende horde te helpen profiteren van uw groepstatus.

Verdeel en heers

Speel op je sterke punten. Ken elk groepslid een rol toe op basis van hun interesses en vaardigheden. Maak de meest eerlijke en beslissende persoon de groepsleider. Laat de Bourdain de reis koken. Zet de obsessieve organisator verantwoordelijk voor onderzoek en planning. Andere leden kunnen de vaste fotograaf, chauffeur, boekhouder, taalexpert, weersvoorspeller, zoeker voor accommodaties of GPS-navigator zijn. Niemand houdt van een control freak, en vertrouwen op een persoon om al de planning en boeking te doen is een trefzekere manier om wrok te kweken in je relaties.

Wees een gewetensvolle verpakker

Het sleutelwoord is hier 'licht'. Wees niet de klootzak die de helft van zijn bezittingen inhaalt, de groep ophoudt bij de bagageclaim en een aanval uitvoert telkens wanneer je een onverwachte trap tegenkomt. Verpak wat nodig is om geen put te maken voor de hulpbronnen van iedereen en de rest thuis te laten. Bepaal van tevoren of u allemaal tassen zult controleren of strikt gebruik wilt maken van handbagage, en voor bepaalde uitrusting die kan worden gedeeld, een samenwerkende paklijst maken om te voorkomen dat u rond duplicaten rijdt die u niet nodig hebt.

Plaats accomodatie regelen

Wees zeer attent in uw keuze van accommodaties. Zijn er voldoende slaapkamers? Hoe groot zijn de bedden? Wie krijgt de meester? Zal de snurker een kamergenoot hebben? Is er voldoende opslagruimte? Hoeveel badkamers zijn nodig om ieders ochtenddouche aan te kunnen? Gedeelde leefruimte kan aanvoelen als een terugkeer naar uw gloriedagen op de universiteitsdag of een gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating. Praat vooraf over wat het belangrijkst is voor de groep: bespaar geld door op te stapelen of spatten uit om meer ruimte te hebben.

Ga met de stroom mee

Oefen geduld, communicatie en compromis. Weet dat je niet alles op je lijst zult zien of doen (trouwens, je vrienden ook niet). Sommige dagen betaal je meer dan je rechtvaardige deel voor het avondeten. Sommige dagen kun je te laat komen omdat iemand een pauze in de badkamer nodig had. Op sommige dagen moet u misschien de middelste stoel of het onderste bed nemen. Maak er vrede mee. Vergeet niet dat je in ruil voor een beetje 'give-and-take' een ongelooflijke ervaring kunt delen met je favoriete mensen op deze planeet.

Communiceren

Soms vloeit de stroom gewoon niet. Wanneer dat gebeurt, spreek je uit voordat het probleem de kans krijgt om te etteren en te intensiveren. Er is zoiets als te ontspannen zijn als dit een ontluikende wrok betekent. Je kunt niets negeren tot onderwerping. Behandel problemen als ze zich voordoen, voordat er te veel spanning wordt opgebouwd en iemand een klap uitdeelt.

Neem een ​​pauze

Te veel saamhorigheid is een recept voor een catastrofe. De eenvoudigste manier om harmonieus te reizen, is door een deel van het bedrijf te delen, zodat individuen tijd hebben om op te laden en interesses te ontdekken die de groep niet deelt. Maak gratis uren onderdeel van je plan, misschien zelfs een hele dag of twee plannen om apart te besteden. Misschien komt er iemand terug met je volgende geweldige groepsavontuur.

Niet doen:

Wees overdreven ambitieus. Vergeet om downtime te plannen. Neem beslissingen terwijl je moe, hongerig of gestrest bent. Besteed teveel tijd aan een scherm. Krijg veroordeling wanneer de druk van reizen de raarste en slechtste in je vrienden naar voren brengt. Vermijd iemand uit frustratie.

GERELATEERD: De topbestemmingen voor heren die solo reizen

Interessante Artikelen

Elegante must-haves uit de nieuwste herencollectie van Barbati

Kylie Jenner viert haar 18e met Terry Richardson

De garderobe van Jaden Smith gaat nog steeds belachelijk rare plaatsen

Beste geklede mannen van de week die een prestatie was. Jason Derulo, Benedict Cumberbatch en Jensen Ackles