Hier is hoeveel koffies u een dag moet drinken om gezond te blijven

Anonim

We weten allemaal dat een goede koffie de bepalende factor kan zijn tussen het mentaal vermoorden van je baas om 9 uur of lyrisch reageren op de EPL-score van afgelopen nacht.

Conor McGregor is een vriend van de koffiekoffie

Welnu, voor liefhebbers van de boon is er nu nog beter nieuws van wetenschappers. Onderzoekers van de Universiteit van Southampton beweren dat we elke dag meer koffie kunnen drinken dan voorheen als veilig werd beschouwd. Meer specifiek suggereren deze labjassen dat de algehele voordelen van het drinken van koffie in feite groter zijn dan de risico's. Neem dat, hoge bloeddruk.

De studie zoals gepubliceerd in het BMJ is vreemd genoeg gebaseerd op 220 andere bestaande studies over koffie en suggereert dat het drinken van maximaal vier kopjes van het bruine spul per dag aanzienlijke gezondheidsvoordelen kan hebben. Deze voordelen omvatten de vermindering van het risico op leverziekte, diabetes, dementie en sommige kankers. Het onderzoek ging zelfs zover dat beweerd werd dat koffiedrinkers minder snel door een beroerte zouden sterven.

Als we de cijfers nog dichterbij zagen, werd onthuld dat drie tot vier kopjes per dag gelijk stonden aan een vermindering met 17% van de kans op overlijden - van alle oorzaken. Voor degenen die helemaal uitgaan en maximaal zeven kopjes per dag drinken? Gefeliciteerd - je bent allesbehalve dood aan een exploderend hart met de studie die beweert dat je met dit bedrag een verlaagde kans van 10 procent hebt op de dood.

Vanzelfsprekend moeten deze beweringen met de nodige voorzichtigheid in acht worden genomen en de wetenschap dat de gezondheidsvoordelen niet universeel zijn. Zwangere vrouwen worden bijvoorbeeld gewaarschuwd voor een hoog koffie-verbruik. We gaan ervan uit dat hetzelfde geldt voor mensen met hartproblemen (wat een beetje vreemd is als je probeert niet te sterven door koffie te drinken).

Deze nieuwe studie ondersteunt de cafeïneadviezen van de British National Health Service waarin wordt gesteld dat niet-zwangere volwassenen tot 400 mg cafeïne per dag kunnen consumeren. Bij koffie spreekt u dat is vier mokken koffie met 100 mg cafeïne per mok, drie kopjes filterkoffie met 140 mg cafeïne per kop of vijf kopjes thee met 75 mg cafeïne per mok.

Zoals opgemerkt door Refinery29 zijn deze gezondheidsclaims allemaal gebaseerd op observationele gegevens die bestaande onderzoeken ondersteunen in plaats van solide bewijsmateriaal.

"Factoren zoals leeftijd, of mensen rookten of niet en hoeveel oefening ze namen kunnen allemaal een effect hebben gehad, " vertelde professor Paul Roderick, co-auteur van de studie, aan de BBC. Zijn inzicht ondersteunde echter de koffieconsumptie.

"Er is een evenwicht tussen de risico's in het leven, en de voordelen van een matige koffieconsumptie lijken opwegen tegen de risico's."

Misschien is cold brew coffee het antwoord?

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière