Haarverlies is niet het einde, hier is hoe je het moet dragen als je het verliest

Anonim

Het treft ongeveer 70% van de mannen in hun leven. En 25% van de mannen zal de eerste tekenen ervan vertonen tegen de rijpe leeftijd van 30 jaar. Ik heb het over kaalheid bij mannen, of haaruitval . Van dunner worden rond de kruin of tempels tot de volledig ontwikkelde kale, de statistieken tonen aan dat je niet de enige bent die follically-uitgedaagd is.

Laten we de kwestie bespreken en leren hoe je er in het dagelijks leven mee kunt werken - ga maar door.

Waarom haarverlies optreedt

Haarverlies wordt veroorzaakt door zowel omgevings- als genetische factoren. Slechte voeding, stress en niet voor jezelf zorgen in het algemeen vallen in de eerste categorie; terwijl de laatste erfelijk is en daarom niet kan worden gecontroleerd.

Gedefinieerd als mannelijke kaalheid of androgenetische alopecia, wordt dit type haaruitval veroorzaakt door een teveel aan dihydrotestosteron (DHT), een mannelijk hormoon dat de follikels verzwakt en helemaal stopt met werken.

Als een manier om je voor te bereiden op toekomstige kaalheid, kijk naar je genealogie - in het bijzonder je grootvader van je moeder. Het gen van het haarverlies (zoals jouw lengte) wordt volgens de geruchten gedragen door moederskant, dus kijk naar haar vader als een indicatie van hoeveel tijd je nog hebt.

Of dit nu waar is of niet, je bent waarschijnlijk een van de zeven-op-tien mannen die een of andere vorm van haarverlies of verlies in je leven ervaren.

Je moet het accepteren

Je haarlijn is in de afgelopen 12 maanden een centimeter gestegen en je begint paranoïde te worden; onophoudelijk in de spiegel kijken voor een teken dat het niet zo is. Dan maken vrienden een passerende 'kale' grap, omdat bosjes haar de doucheafvoer blokkeren terwijl je je haar wast. Het gebeurd. In plaats van paniek (stress veroorzaakt haaruitval, weet je nog?), Hou grip.

Haar maakt de man niet, het is gewoon een natuurlijk bezit, zoals brede schouders of een sterke kaaklijn. Trek troost uit het feit dat sommige van 's werelds meest sexy mannen kaal of kalend zijn (gehoord van Jude Law, Bruce Willis of Jason Statham?). Rouw 24 uur en ga verder.

Hier zijn enkele tips voor het kaal maken van haarstijlen over hoe je haaruitval kunt opvangen en er goed uit kunt zien.

Styling en voorbereiding

Het stylen van dunner wordend haar vereist een goede haarverdikkingsshampoo (Kiehl's, Swell of Aveda zijn enkele voorbeelden) om elke follikel te stimuleren. Gebruik een breedgekamde kam om voorzichtig door de verdikkende styling spray te kammen en volg dan met een goede föhn (de wind heft het haar op en voegt volume toe) .Gebruik ten slotte een matgebaseerd product (niets op basis van olie) en rotzooi rond de draden voor een vollediger uiterlijk.

Tip: vermijd ruwhanddoekdrogen van uw haar of over het borstelen van het haar (vooral als het nat is, want dan is het haar het zwakst).

The Smooth Receder

Wanneer je haarlijn begint te wijken, is het tijd om te kort te gaan. Ga naar een gerenommeerde kapper of een kapper en bestel het volgende: Een korte rug en zijkanten met een lengte van één tot twee centimeter aan de bovenkant en een centimeter lengte van de zijkant. De kunst is om de zijkanten en de achterkant korter te houden om de illusie van 'dikker' haar bovenop te creëren. Dit werkt goed voor mannen met het vroege begin van kaalheid, of degenen die nog steeds het grootste deel van hun haar hebben aan de kroon, achterkant en zijkanten.

Militaire buzz-cut

De buzz-cut is vooral goed als je haar begint te dun worden op de kruin en de bovenkant van je hoofd, waardoor je meer op een monnik dan een man lijkt. De buzz-cut geeft u een schone, maar toch edgy look met de lengte van het scheerresultaat, afhankelijk van hoe ernstig het kalend is. Vraag om een ​​all-over scheerbeurt met een nummer 3 of 2 scheermeslengte.

Deze kalende haarstijlen hebben geen styling nodig, waardoor het een foolproof, bad-ass look voor de kalende man is.

Naakte scheerbeurt

Een zeer kenmerkende look, de blote scheerbeurt is een van de kalende haarstijlen die geweldig is voor mannen die heel kaal zijn met weinig, om het haar op het grootste deel van hun hoofd te kennen. Ga nogmaals naar de kapper voor deze (doe geen thuisbaantje totdat je professionele hulp zoekt) waar de stylist zonder fouten de scherpste scheerbeurt op de huid kan uitvoeren.

Zorg er nu voor met een kale hoofdhuid dat je het hoofd na het douchen bevochtigt en regelmatig scheert om het fris en zonder pluisjes te houden.

Au Naturale

Sommige mannen geven er de voorkeur aan om een ​​beetje te hebben haar op hun hoofd, uit angst voor een volledig geschoren misdadiger. Een optie is om het haar dat je over hebt te laten uitgroeien en het netjes en verzorgd te houden. Op weg naar de kapper om de vier weken is essentieel, het haar verzorgd en getemd houden.

Deze methode straalt een vertrouwen uit in het laten lopen van de natuur en het werken van het haar dat je nog hebt. Bovendien is het een beetje bohemien en kunstzinnig - als je zo geneigd bent.

Geen 'kam over'

Vermijd de 'comb-over' alsof het nooit heeft bestaan. Het is geen optie voor de stijlvolle gent. Het is niet te verbergen dat je aan de bovenkant kalende, dus houd de zijkanten kort om de haargebieden tegen de kale te bagatelliseren. Een uitkammel schreeuwt een gebrek aan zelfvertrouwen en net als het toupetje wordt je kaalheid feitelijk geaccentueerd. Mensen zullen er doorheen kijken.

Word een gezichtshaarheld

Veel beroemdheden met dunner wordend haar omhelzen gezichtshaar. Haar rond de kin, kaak en wangen trekt de aandacht van uw kalende kop. Belangrijk om op te merken: snorren en sikjes werken het best, in tegenstelling tot houthakkersbaard. Een volwaardige baard voegt te veel gewicht toe aan het onderste deel van het hoofd / gezicht, vooral wanneer het wordt gecombineerd met een kale kop.

En altijd onthouden.

Haar is niet alles. Ja, het is de afgelopen jaren een groot deel van de verzorgingscanon voor mannen geworden, maar als je zonder haar bent, ben je elke ochtend opgelucht van de stress om het te stylen.

In plaats van geobsedeerd te zijn door haarverlies, moet je je tijd en aandacht richten op het orkestreren van een geweldige outfit voor werk of een weekend - collega's en vrienden laten wensen dat ze op jou lijken - haar of geen haar.

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel