Gymverslavingskenmerken die ervoor zorgen dat je meer schade aanricht dan winst boekt

Anonim

Til jij zelfs? Natuurlijk doe je dat. Misschien zelfs tot een punt waarop je lichaam het doet.

Gymverslaving is een groeiend probleem bij mannen in de hedendaagse esthetisch-gedreven cultuur. Een studie uit 2012 wees uit dat 0, 5% van de wereldbevolking eronder leed. Het lijkt misschien niet zo veel, maar gezien de huidige golf van excessieve gezondheidstrends die de wereld overspoelt, heeft die figuur ongetwijfeld zijn voetafdruk vergroot.

Bij het verleggen van de limieten aan de andere kant van het fitnessspectrum, is het belangrijk om de duidelijke en gevaarlijke signalen te zien die kunnen wijzen op verslavingsproblemen. We spraken met de experts om de verklikkers te identificeren en te behandelen.

Hoe te weten dat je verslaafd bent

Control freaks moeten nu opletten. Er zijn heel duidelijke aanwijzingen dat je verslaafd bent aan het opheffen van gewichten volgens Dr. Clive Jones, die een professor is in de sport- en bewegingspsychologie aan de Bond University in Queensland.

"Angst krijgen als je niet traint, is een grote, " zegt hij.

"Agitatie. Prikkelbaarheid. Schuldig voelen. Niet in staat zijn om een ​​pauze te hebben of het belang van herstel te zien, zijn gewoon de intrapersoonlijke dingen. Het interpersoonlijke deel is waar het je relaties begint te beïnvloeden; waar tijd doorbrengen op de sportschool belangrijker is dan tijd doorbrengen met andere mensen. "

Meer specifiek schetst de Exercise Addiction Inventory van Mark Griffiths de belangrijkste gedragskenmerken van fitnessverslaving als:

Salience

Oefening wordt de belangrijkste activiteit in het leven van een verslaafde en domineert volledig hun denken, emoties en gedrag

Stemmingswijziging

Oefening produceert stemmingsveranderingen zoals het stimuleren van hoge tonen of mentale doofheid of ontsnapping

Tolerantie

Verslaafden vereisen toenemende hoeveelheden activiteit om de gewenste effecten te bereiken

Ontwenningsverschijnselen

Het verminderen of stoppen van de training resulteert in ongemak, prikkelbaarheid, beverigheid en andere klassieke ontwenningsverschijnselen

Conflict

Oefeningobsessie creëert conflicten in de relaties van verslaafden wanneer deze voorrang begint te krijgen boven andere werk-, familie- en persoonlijke verplichtingen

instorting

Oefening verslaafden kunnen reageren op triggers door terug te gaan naar dezelfde patronen van activiteit, zelfs na lange periodes van normaliteit

Wanneer u aan uw normale fitnessroutine begint, let dan op de genoemde hoofdindicatoren. Als je merkt dat je overdreven obsessief wordt met rigide trainingsroutines, energie-inname, calorietellingen en wegen in meerdere keren per dag, houd dan je hoofd onder controle - dit zou je een heel gevaarlijk pad kunnen banen.

Psychologische effecten

Waar vrouwen kenmerken associëren met een ideaal lichaamsbeeld met anorexia, neigen mannen meer naar lichaamsdysmorfie, een mentale stoornis die de mindset herbergt dat het eigen uiterlijk ernstig gebrekkig is en uitzonderlijke maatregelen vereist om het te verbeteren.

Een voorbeeld: overmatige fitness of bodybuilding om de perfecte lichaamsbouw te bereiken. Dr. Jones legt uit dat de psychologische effecten hiervan vaak op een paar niveaus kunnen voorkomen.

"De verslaving kan in relatie staan ​​tot het lichaamsbeeld en het zelfgevoel. En dus kan het symptomatisch zijn voor een laag zelfbeeld of zich niet prettig voelen bij jezelf. "

"Er is ook de verslaving aan de natuurlijke lichaamseigen stoffen die worden geproduceerd in de context van training zoals endorfines."

"Het is een goed gevoel chemische stof, dus het kan een goede manier zijn om met stress om te gaan. Oefening is goed voor de geestelijke gezondheid, het is net wanneer het een verslaving wordt dat het nadelige gevolgen heeft. "

Dus wat voor schade kan het aanrichten aan je lichaam?

Welke sportschoolverslaving doet je lichaam

Professor Aaron Coutts is gespecialiseerd in sport- en bewegingswetenschap aan de University of Technology Sydney. Hij zegt dat deze endorfines vaak bekend staan ​​als de 'gelukkige hormonen' waarin mensen al vroeg verslaafd kunnen raken.

Fitnessverslaving heeft meestal een invloed op degenen die meer aan een duurtraining beginnen, maar professor Coutts waarschuwt dat sportschoolverslaving ook een reële mogelijkheid kan zijn.

"Het kan gebeuren als je twee keer per dag heel hard sportt voor elke dag zonder herstel, " legt hij uit.

Meer specifiek kan dit gebeuren met extreme weerstandstraining of duurtraining. Er is geen vaste hoeveelheid tijd die iemand in de sportschool moet doorbrengen voordat ze als een verslaafde worden beschouwd, omdat het allemaal relatief is.

"Het is niet alleen de tijd die je in de sportschool doorbrengt, het zijn ook de doelen, " zegt Coutts.

"Als iemand concurreert met een evenement, dan moet er een bepaalde hoeveelheid tijd worden besteed aan training voor het evenement, anders zou je jezelf kunnen verwonden."

Helaas is er geen manier om een ​​objectief beeld van het tijdsbestek te maken.

"Je zult atleten twee keer per dag trainen, 's morgens en' s nachts in het zwembad, maar ze zijn niet verslaafd. Maar je kunt iemand een keer per dag trainen voor veel minder tijd en ze vertonen tekenen van verslaving. "

Het afhaalbericht is echter eenvoudig genoeg. Degenen die het meeste risico lopen op sportverslaving zijn mannen die grote hoeveelheden lichaamsbeweging uitvoeren zonder het te matchen met een passend dieet en herstel.

Professor Coutts schetst de effecten op de vier kerngebieden van het lichaam als:

  • Fysieke veranderingen: het lichaam lijdt aan onvoldoende herstel om te voldoen aan de fysieke stress die je geeft.
  • Metabolisme: in extreme omstandigheden, een disfunctie van het metabolisme van het lichaam en de manier waarop het brandstof reguleert.
  • Hormonale regulatie: hormonen reguleren hoe een lichaam zich aanpast aan stimulus. De praktijk van overtraining kan van invloed zijn op hoe deze hormonen normaal en gezond in het lichaam worden vrijgegeven. Dit leidt op zijn beurt tot een lager testosteron en hogere stresshormonen.
  • Immuunsysteem: het i mmune-systeem kan slecht worden gereguleerd vanwege overtraining. Dit leidt tot een lage afweer tegen virussen en pathogenen, waardoor u vaker ziek zult worden.
  • Spiermassa: een gezonde training kan leiden tot een lager lichaamsvet, maar een te hoog niveau zal een verlies van spiermassa veroorzaken, afhankelijk van de aard van de oefening. Het kan mogelijk een extreme aandoening worden.

Hoe herstel je het

Er is geen magische pil als het gaat om het voorkomen van het begin van bewegingsverslaving en overtraining. Professor Coutts merkt echter op dat de kritieke dingen eenvoudige dingen zijn met betrekking tot de behandeling.

Adequate inname van koolhydraten is essentieel

Koolhydraten zijn een onmiddellijk toegankelijke brandstofbron. Fitnesstrends zijn op dit moment gunstig voor koolhydraatarme diëten, maar koolhydraten zijn een essentiële brandstof voor lichaamsbeweging.

"Als je weinig koolhydraten hebt en veel beweegt, heb je weinig energie en dat zal leiden tot slechte prestaties en een verhoogde ziekte - en dat is een mechanisme voor overtraining."

Verander je denken

Dr. Jones, gespecialiseerd in sportpsychologie, zegt dat het op mentaal niveau altijd gaat om het aanpassen van de gedachten en het gedrag ten aanzien van training.

"Het beteugelen van verslaving begint bij het gedrag", zegt hij.

"Stop en rust een paar weken om te bewijzen dat je niet verslaafd bent. Als je op vakantie gaat en op zoek bent naar een plek om te verblijven, ga dan niet naar alle sportscholen in de omgeving. Dat is een gedragszaak. "

Stress management

Op het emotionele vlak draait het allemaal om het trainen van je geest om de stress op een positieve manier te beheren.

"Lichaamsbeweging is een manier om met stress om te gaan, maar andere manieren hebben is net zo belangrijk, " zegt hij.

"Het psychologische ding is gewoon ervoor zorgen dat je gevoel van waarde en waarde niet afhankelijk is van hoe goed je een six pack hebt."

Ken je eigen doelen

Het is ook een goed idee om realistisch te zijn over de lichaamsaspiraties waarnaar je opkijkt bij het nastreven van hun eigen fitnessdoelen.

Competitieve bodybuilders die gebalanceerde routines hebben en niet verslaafd zijn, zullen het hoogseizoen en de seizoenen van training hebben.

"Dit betekent dat ze hun lichaam niet voortdurend zullen bijsnijden en beschimpen", zegt Jones.

"Het is ongezond om het lichaam in de vorm te hebben die in de media wordt afgebeeld als een perfecte lichaamsvorm, het is eigenlijk vrij ongezond."

Het komt neer op

Een goed uitziend lichaam betekent niet noodzakelijkerwijs een gezond lichaam.

"Wat gezond is aan het lichaam is in termen van biochemie en hartfunctie. Onze perceptie van 'gezond' is iets dat we opnieuw moeten beoordelen, "voegt Jones eraan toe.

De meest bevredigende manier om je niveaus van faalangst te testen?

"Rock out, geniet af en toe van een ijsje om jezelf te bewijzen dat je niet verslaafd bent."

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel