Een gids om goed en toch geschikt te kleden voor een begrafenis

Anonim

De kunst van het dragen van passende kleding voor de gelegenheid is altijd een delicate zaak, maar het is nooit delicater dan bij het bijwonen van een begrafenis.

Begrafenissen zijn respectvolle gelegenheden, en een deel van respectvol zijn, is behoorlijk gekleed. Vaker wel dan niet, stijl gaat over jezelf aankleden, je persoonlijkheid uiten en je unieke manier van mode laten zien. Maar als het gaat om wat je bij een begrafenis kunt dragen, kleed je je voor de overledene en de familie van de overledene.

Je outfit is bedoeld als een weergave van je verdriet, dus ga subtiel, ingetogen en klassiek.

Begrafenisetiquette

Begrafenisetiquette is een onderwerp dat nooit je geest kruist, totdat je plotseling merkt dat je het nodig hebt. De meeste mannen worstelen zich een weg door de begrafenis bij de hand, hopen het beste en vergeten vervolgens het onderwerp totdat ze door de volgende moeten rommelen.

Maar je bent niet de meeste man, dus je zou graag willen weten wat er wordt verwacht van een goed opgevoede heer tijdens een begrafenis. Het is jouw taak om een ​​steunbron te zijn in een moeilijke tijd, dus handel met tact, respect, gevoeligheid en waardigheid. Hier volgen enkele richtlijnen:

 • Als je niet van plan bent om de uitvaartdienst bij te wonen, stuur dan een condoleancebrief. Het hoeft niet lang te duren, maar het moet wel oprecht zijn. En alsjeblieft, 21ste eeuw of niet, schrijf geen condoleance-e-mail of Facebook-bericht. Deze omstandigheden maken het persoonlijk aanraken van je handschrift noodzakelijk.
 • Als je familie bent of een goede vriend van de overledene, breng dan een bezoek aan het huis van hun familie om je medeleven te betuigen voor de begrafenis. Bied je hulp op de een of andere manier aan. Neem eten mee zodat het gezin niet hoeft te denken aan koken tijdens rouw, oppassen of boodschappen voor hen doen.
 • Als je een wake of begrafenis bijwoont en niet in de buurt van het gezin bent, stel je dan voor en leg je uit hoe je de overledene kent. Laat ze niet ongemakkelijk gissen tijdens een al moeilijke tijd.
 • Ga altijd naar de begrafenis als je kunt. Ze zijn ongemakkelijk en emotioneel, maar het is een belangrijke uitdrukking van respect en menselijkheid, en het gezin zal je steunbetuigingen nooit vergeten.
 • Schakel uw smartphone uit tijdens de service. Je e-mail en Candy Crush kunnen wachten.
 • Wees niet te laat, wees niet te vroeg en wees niet storend.
 • En ten slotte kleden op de juiste manier, wat betekent

  .

  Lees verder

Begrafenisklare pakken

Zwart of grijs is de enige manier

Donkere kleuren zijn een must. Een zwart pak is het beste, gevolgd door donkergrijs en dan donker navy. Als je geen volledig pak hebt, draag je een donkere jurk met een overhemd en stropdas en vraag je zo meteen af ​​waarom je geen pak hebt. Verhelp de situatie onmiddellijk.

Als de begrafenis in een kerk wordt gehouden, laat dan je jas aan tijdens de ceremonie. Als het in een warm klimaat wordt gehouden, buiten en gedurende de dag, mag u de jas uitlaten.

Ga nooit naar een begrafenisdienst in jeans, een t-shirt, sneakers of iets anders dat je op je vrije dag zou dragen. Zelfs als andere aanwezige mannen zo gekleed zijn, weersta dan de drang om vrijuit te gaan, tenzij je specifieke instructies van de familie hebt ontvangen om dit te doen.

Overhemden & stropdassen voor een begrafenis

Kies voor witte of zwarte shirts met effen dassen

Een wit overhemd is de standaard, maar een zwart shirt is ook een acceptabele optie. Waar het gaat om boorden, ga voorzichtig te werk. Solids of eenvoudige patronen alleen, in zwart of een andere donkere, ingetogen kleur. Vermijd alles met luide patronen of felle kleuren. Je nieuwe stropdas bedekt met martini-bril of luipaardvlekken moet thuis blijven.

Ongeacht welke conservatieve outfit je kiest, zorg ervoor dat je kleding geperst, schoon en geurvrij is, dat je schoenen gepolijst zijn en dat je goed verzorgd bent. Een begrafenis is niet het moment om je te kleden op een manier waardoor je opvalt.

Afwerking Funeral Accessoires

Kies klassieke accessoires voor zwart, zilver en grijs

Houd rekening met de temperatuur en het weer bij het aankleden voor een begrafenis. Kies geschikte bovenkleding, vooral als u buiten bent. Plan een lange zwarte jas of een donkere jas aan als het weer koud is en breng een donkere paraplu mee als er regen valt in de weersvoorspelling. Als je een hoed hebt meegenomen, draag hem dan niet tijdens de service.

Als vuistregel, kleed je aan zoals je zou doen voor een sollicitatiegesprek. Iets dat te opzichtig is, is niet geschikt, dus bewaar je roze zijden pochet voor een andere gelegenheid. We houden van statement tinten, maar blijf bij klassieke zonnebril voor een begrafenis als ze nodig zijn. Sieraden moeten tot een minimum worden beperkt.

Een accessoire waar je bijna niet mis mee kunt, is bloemen. Bloemen kunnen worden verzonden of naar de begrafenis thuis, naar de kerk of naar het huis van de overledene worden gebracht. Bevestig een kaart die uw sympathie uitdrukt. Verschillende geloven hebben verschillende tradities met betrekking tot bloemen voor begrafenissen, dus bepaal wat geschikt is voordat je actie onderneemt. Als het gezin om een ​​gift in plaats van bloemen vraagt, respecteer dan hun verzoek.

Eer zelfs alle verzoeken van het gezin, zelfs als (en vooral als) ze je vragen om die nieuwigheidsstropdas van martini-glas te dragen.

GERELATEERD: Het verschil tussen formeel en semi-formeel verklaard

1/5

Burberry

KOPEN

2/5

Reiss

KOPEN

3/5

Jil Sander

KOPEN

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel