Gepest worden door je broers en zussen, maakt je later een beter mens

Anonim

Opgroeien, vechten met je broers en zussen is niet zozeer een recht van doorgang als een dagelijks karwei. En hoewel veel van een jongere broer genadeloos is gepest door zijn oudere zussen, en veel van een oudere zus is constant geïrriteerd door de aanwezigheid van haar dagelijkse geliefde, blijkt dit conflict je een beter mens te maken.

Een vijf jaar durende studie door The University Of Cambridge heeft aangetoond dat een beetje familiale spanning eigenlijk goed is voor kinderen.

Tests inbegrepen, "Video observaties van de kinderen interactie met hun ouders, broers en zussen, vrienden en vreemden; interviews en vragenlijsten met ouders, leerkrachten en de kinderen zelf; en verschillende beoordelingen ontworpen om de geschiktheid van de kinderen te testen met taal, hun planningsvaardigheden, werkgeheugen en remmende controle, "( University Of Cambridge ).

Hoewel de onderzoekers waarschuwden dat intense rivaliteit tussen broers en zussen kan leiden tot "gedragsproblemen." In het leven, "werden mildere vormen getoond die de mentale en emotionele ontwikkeling van jongere broers en zussen stimuleren, hun volwassenheid vergroten en hun sociale vaardigheden verbeteren.

"Een van de belangrijkste redenen hiervoor lijkt te zijn dat een broer of zus een natuurlijke bondgenoot is. Ze bevinden zich vaak op dezelfde golflengte, en ze zijn waarschijnlijk betrokken bij het soort fantasiespel dat kinderen helpt een bewustzijn van mentale toestanden te ontwikkelen, "( UOC ).

Dr. Claire Hughes, wiens boek Social Understanding and Social Lives over rivaliteit tussen broers en zussen dekt, vertelde the Guardian : "De meer strijdlustige broers en zussen zijn, en hoe meer ze ruzie maken en hoe ouder het jongere is, hoe meer ze complexe lessen leren over communicatie en de subtiliteiten van taal. "

Als een resultaat, hoewel jongere broers en zussen niet in staat waren om zoveel mogelijk emotionele toestanden uit te drukken als hun oudere broers en zussen op de leeftijd van drie, was hun sociale begrip op hun zesde snel toegenomen en spraken ze over emoties op een vergelijkbaar niveau.

Zoals andere onderzoeken hebben aangetoond, is assertiviteit vaak de beste vorm van verdediging - iets dat Hyena Pups zo genereus heeft aangetoond.

Met andere woorden: de jongere broers en zussen van de wereld moeten hun "onderdrukkende" oudere broers en zussen danken. ZSM.

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière