Laat je inspireren met deze 50 manieren om strepen te rocken voor bijna elke gelegenheid

Anonim

Strepen zijn al heel lang een kledingstuk voor herenkleding, maar niet alle strepen zijn hetzelfde. Een gestreepte look rocken, gaat over het kiezen van de juiste soort voor je lichaamstype, het afstemmen van je outfit daarop en het vinden van een balans tussen vet en conservatief.

We hebben de inside scoop over hoe je strepen moet dragen, plus een inspiratiegalerij als je een beetje extra aanmoediging nodig hebt.

Strepen met pakken

De makkelijkste manier om strepen op te nemen, is natuurlijk het krijtstreeppak. Het krijtstreeppak is een stevige bedrijfsnaad, maar tegenwoordig maakt het ook zijn weg naar out-of-the-office zaken. Het is niet langer normaal voor het krijtstreeppak. Het is nu een slimme, kleermakerslook die verrassend modern en avontuurlijk kan zijn. Hier is hoe het te dragen:

  • Ga voor een effen gekleurd shirt als je iets eenvoudigs en chic wilt. Zorg dat de kleur van het shirt overeenkomt met de kleur van de krijtstreep om het geheel samen te trekken. Leg het allemaal af met een stropdas met zacht patroon.
  • Als je opvalt, ga dan vet met strepen op strepen. Ja, je kunt een gestreept hemd combineren met een gestreept pak (maar ga niet in de buurt van een gestreepte stropdas als je dat doet), op voorwaarde dat je geen strepen combineert met dezelfde breedte.
  • Als stripes² te veel is voor jouw smaak, maar je voelt je nog steeds een beetje dartel, probeer dan een gingham-shirt met een stevige stropdas.

Smart Casual

Eerst moet je erachter komen wat de hel smart casual is in de eerste plaats - en, gelukkig voor jou, we hebben al een gids geschreven om je te helpen precies dat te doen. Kortom, blazers, button-down shirts, tees, chino's, donkere denim en shorts op maat. Smart casual schoenen kunnen van Oxfords tot Converse zijn, afhankelijk van de gelegenheid, maar blijf uit de buurt van alles wat eruit ziet zoals het hoort in de sportschool. Er zijn verschillende manieren om strepen in een smart casual look te integreren:

  • Als het gaat om breisels en t-shirts, ga dan voor horizontale strepen. De klassieke Bretonse streep is perfect voor een look die zich uitstrekt over de grens tussen formeel en ontspannen. Houd in gedachten dat je je wilt kleden voor je lichaamstype. Horizontale strepen zijn het meest geschikt voor mannen met lange, slanke frames. Kortere en / of zwaardere lichamen worden op de verkeerde manier geaccentueerd door horizontale strepen.
  • Met shirting zijn dunne verticale strepen de juiste keuze. Hoe breder de streep, hoe minder stijlvol hij is. Een shirt met strepen van verschillende gewichten en kleuren is een uitgekiende optie. Verticale strepen creëren de illusie van hoogte en laten het lichaam er gestroomlijnder of slanker uitzien.
  • Meer gedelegeerde mannen willen wellicht experimenteren met een gestreepte broek. Het is te doen, mits je het zelfvertrouwen hebt om het uit te trekken en de rest van de outfit zorgvuldig te overwegen.

Ontspannen strand

Strepen werden praktisch gemaakt voor het strand. De nautische associaties maken ze een perfecte keuze voor een dag ontspannen aan of op het water. Op dit moment is je uiterlijk zo casual dat je vrij bent om alles te doen wat je wilt, maar er zijn nog steeds een paar regels die het waard zijn om te volgen:

  • Blauwe en witte strepen werken het best. Het is een klassieke look. Je kunt niet fout gaan.
  • Kies een gestreepte broek of een gestreept T-shirt, maar niet allebei. Alleen maar omdat je uitgestrekt op het zand geniet van de zon en surft (of gekleed om er uit te zien zoals je zou kunnen zijn), wil dat nog niet zeggen dat je alle gevoel voor decorum kunt weggooien.

Klik door onze inspiratie galerij van jongens die strepen maken voor meer ideeën over hoe je deze look kunt rocken.

1/50

2/50

3/50

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel