Fitnessexperts onthullen de enige tijd die u ooit een training zou moeten overslaan

Anonim

Terwijl de winter in het rond rolt en koude snippers grote schade aanrichten aan iedereen, van collega's tot partners, tot die kerel-die-voor-jou-aan-de-bus-die-kan-niet-stopt-niest, is het een moeilijke tijd van het jaar fit blijven.

En dan gebeurt het. Je begint verkouden te worden - maar realiseert je tegelijkertijd dat je al meer dan een week niet naar de sportschool bent geweest (en de hele dag opgesloten op een kantoor bent geweest met meer dan alleen je ogen rollende spieren) - jij geconfronteerd met het eeuwenoude dilemma: naar de sportschool of niet naar de sportschool?

Wanneer is het ok om het uit te zweten, en wanneer zou je een pauze moeten nemen? Het hangt af van wat voor soort oefening je gaat doen en hoe ziek je bent. Over het algemeen is aangetoond dat activiteiten met lage intensiteit zoals wandelen, stretching en yoga (niet Bikram), die weinig herstel vereisen, de immuniteit verhogen en je zelfs kunnen helpen sneller beter te worden.

Als u zich ziek voelt, kan een sessie met hoge intensiteit of een lange cardiotraining uw immuunsysteem schaden en de hersteltijd verlengen, waardoor u zieker wordt. Wat een lage of hoge intensiteit is, hangt af van uw huidige conditie, leeftijd en regelmatige trainingsroutine. Een workout met lage intensiteit zou je een goed en energiek gevoel moeten geven, terwijl een workout met hoge intensiteit je het gevoel geeft dat je net een marathon hebt gelopen (tip: loop geen marathon uit).

We kwamen Stephen Massey tegen, een huisarts bij Bondi Doctors, die zei dat mensen naar hun lichaam moesten luisteren, maar nooit "het uitzweten". Volgens hem betekent "uitgeput voelen" dat je lichaam zijn energie gebruikt om de infectie te bestrijden en je moet het immuunsysteem niet beroven door je teveel te inspannen. "Dus blijf bij hooglicht.

"Sommige lichte oefeningen bij milde ziekte lijken voordelen te hebben waarvan ik vermoed dat ze voornamelijk mentaal zijn. Om deze reden beveel ik lichte cardio aan zoals wandelen, licht joggen of zwemmen gericht naar buiten voor het extra voordeel van wat frisse lucht en vitamine D. "

Mike Webby, een ex-commandant die PT werd, stemde ermee in ons te vertellen: "Als je echt ziek bent en niet alleen maar een drama-koningin bent dan rust dan! Laat je immuunsysteem je volledige energiebronnen hebben om de aanval van binnenuit af te weren in plaats van meer stress aan het lichaam toe te voegen en het herstel te verlengen. Alleen jij weet hoe jouw lichaam zich voelt, dus vergeet je fitnessprogramma of fitness-app een paar dagen totdat je je beter voelt en er weer bovenop gaat. Je toekomstige lichaam zal je er dankbaar voor zijn en je zult sterker terugkomen. "Hoewel hij toegeeft dat dit misschien makkelijker is om grip te krijgen op de oudere die je krijgt.

"Je bent alleen te ziek om te trainen als je dood bent."

"Dit was mijn jongere Commando-houding ten opzichte van training, omdat ik het als een mentale en fysieke uitdaging zou zien, maar nu ik een beetje ouder, wijzer (misschien) en een beetje minder door het ego bestuurd ben, heb ik geleerd te luisteren mijn lichaam en weet wanneer het me vertelt om te rusten en te herstellen. "

Wat betreft 'welk type ziek je bent', zoals Precision Nutrition aangeeft, betekent onder de nekklachten, zoals hoesten, spierpijn, koorts en vermoeidheid, diarree en braken, dat het tijd is om een ​​paar dagen vrij te nemen en terug te gaan naar de oefening wanneer uw symptomen of infectie zijn verdwenen. "

Als je gezond bent, zorgt een zware training voor een fysieke stressreactie in je lichaam - en aanpassing daaraan is hoe we fitter en sterker worden. Het punt van afhaal hier is echter om deze intensieve trainingen af ​​te houden totdat je beter wordt. Dus: tijd voor Netflix en Sneeze.

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel