The Evil Mastermind Behind Sydney's "Bin Chicken" Epidemic Has Finally Been Caught

Anonim

Houd je vrienden in de buurt en vijanden dichterbij: dit gezegde is relevanter dan ooit in de nieuwste sage van de Australische 'bin chicken'-epidemie. Jarenlang heeft een organisatie die de meeste Sydneysiders als een vriend van de stad beschouwden, voor gewonde dieren zorgden, de economie een boost gaven - en zelfs een symbool van de Australische trots werden, de gezondheid en het gezond verstand van stedelijke lunch-eters al die tijd ondermijnd .

Het ABC beweerde gisteren dat Taronga Zoo feitelijk verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de migratie van de (voorheen) door wetland wonende Witte Ibis naar overal in de stad. Hoe komt het? Begin jaren zeventig lanceerde "Taronga Zoo een experimenteel fokprogramma om de Australische witte ibis aan te moedigen op het terrein van Sydney Harbour" ( ABC ).

"In 1973 werden slechts 19 ibis van Healesville in Victoria gehouden in de dierentuin en werden aangemoedigd om als vrij varende vogels te broeden."

Maar wat vroeger bekend stond als een van 'de meest sierlijke en decoratieve Australische vogels', is nu een 'tip kalkoen' of 'afvalcontainerduiker' die we allemaal graag haten. Het volstaat om te zeggen: de Ibis heeft een belangrijke verandering in perceptie ondergaan.

Dr. Richard Major, hoofdonderzoeker bij het Australian Museum, vertelde het ABC dat, hoewel het "oneerlijk zou zijn om rechtstreeks naar Taronga Zoo te wijzen", het is: "Redelijk om te veronderstellen dat zijn programma de wetlandbewoner helpt zich aan te passen aan het leven in een stad."

"De vogels hadden in het verleden Sydney bezocht, en er zijn in de jaren zeventig platen van vogels die Sydney bezoeken, (maar) er zijn tot in de jaren tachtig geen broedplaten in Sydney, " zei hij.

Volgens hem is dit ook: "Redelijk om te vermoeden dat dit een kiemplaats was in Sydney, waardoor vogels werden gestimuleerd om te blijven werken aan het kapitaliseren van een stedelijk landschap."

Hij zei echter ook dat de verandering van de Ibis-bevolking ook te wijten was aan droogte en aantasting van het milieu in zijn oorspronkelijke habitat.

"In de jaren tachtig was het vrij gewoon dat 15.000 ibis zich nestelde in koloniën in een ondergelopen wetland in het Murray-Darling-bekken, en we zien die cijfers niet meer in de Murray-Darling", vertelde hij aan het ABC.

Dit betekende dat de kust een droogte toevluchtsoord voor hen werd toen ze de zoetwater wetland ondersteuning niet kregen. Toen ontdekte dat kip sandwitches en gehaktbal subs beter smaken dan wormen.

Ook.

"Steden hebben vrij voorspelbaar zoetwater en hebben goede voersites."

Hij zei ook dat ze minder overvloedig aanwezig zijn dan hun agressieve capriolen en dat stadsklokken hen laten lijken; "We hebben waarschijnlijk een afname gezien van de totale ibis-populatie, maar we denken dat ze veel overvloediger zijn" ( ABC ).

Interessante Artikelen

Jon Kortajarena & Salvatore Ferragamo Team Up voor SS16

Dit zijn de beste haarproducten voor mannen

Bohemian Loft For The Modern Artist

Ryan Reynolds laat je zien hoe je een witte broek draagt ​​zonder het publiek te beledigen