Koop geen pak totdat u het verschil weet tussen een goedkope en dure

Anonim

De gemiddelde Joe kan worden vergeven dat hij niet de behoefte voelt om in een duur pak te investeren. Maar wie wil gemiddeld zijn? Ondanks dat luxe pakken er beter uitzien en zich beter voelen dan je snelle afval, blijft een vraag: waarom sommige pakken kosten $ 100 en anderen $ 1000 of meer?

Het is tijd om sommigen van jullie te informeren (en opnieuw te onderwijzen) over de sleutelfactoren die een mannenpak vormen - het vinden van een herenkleding die voldoet aan je kleermakerswensen; of je nu de goedkope man bent of de keurige gentleman.

De kwaliteit van de stof is een passende factor, die eenvoudig te onderscheiden is door het gevoel en een basisbegrip heeft van natuurlijke versus synthetische vezels. Dan is er de pasvorm - sommige merken produceren kant-en-klare colberts die van nature scherp op de schouder snijden en in de taille knuffelen.

Maar het moeilijkste (en belangrijkste) onderdeel van het kopen van een pak is de daadwerkelijke constructie. We hebben de termen volledig canvas, half canvas en gefuseerde pakken gehoord. Nu is het tijd om deze taal zelf te adopteren. Als je dat doet, krijg je meer inzicht in wat je echt koopt en in wezen het vakmanschap waarvoor je betaalt.

Volledig canvas

Werven verwijst naar het colbert (niet de broek). De doek loopt van de schouder tot het einde van de jas en bestaat uit paardenhaar, dat zich onder de schaal (of buitenstof) van de jas bevindt. Net als een goede spijkerbroek, valt het canvas goed in de lucht en vormt het zich na verloop van tijd naar je lichaam; geeft bewegingsvrijheid en een persoonlijke pasvorm.

Maar met zo'n onberispelijk vakmanschap komen enorme kosten met zich mee. Het canvas onder de schaal naaien is wispelturig, heeft veel steekwerk en het is tijdrovend. En er is een kunst aan verbonden, wat betekent dat een gekwalificeerde kleermaker nodig is en dat kleermakers vanwege hun vaardigheden geld kosten.

Een volledig canvas jasje als onderdeel van een pak is een investeringsstuk dat ontworpen is om jaren mee te gaan, als er voor gezorgd wordt. Door vast te houden aan neutrale, klassieke tinten zoals zwart, blauw en grijs, bewijst de dollar-to-wear-verhouding van dit pak (aangezien je het de rest van je leven draagt) dat het de kosten zeker waard is. En je zult er ook moordenaar uitzien.

Fused Suits

Voor de cheapsters onder jullie is er het gefuseerde jasje, dat zichzelf ophangt op de rekken van de meeste winkeliers en fast-fashion winkels. De fusing verwijst naar de smeltbare voering van het pak, die is gelijmd (niet met de hand genaaid) aan de schaal van het pak - zowel in de voorpanelen als in de revers.

In vergelijking met colportage, is het jack stijver en zal het zich na verloop van tijd niet aanpassen aan het lichaam. Maar gefuseerde pakken zijn geprijsd voor een fractie van de kosten van een gewilde.

Hoewel versmolten jassen enorm zijn verbeterd - zoals alles wat is gelijmd - zal de lijm na verloop van tijd kapot gaan slijten en chemisch reinigen. Esthetisch gezien betekent de betaalbaarheid van gefuseerde kleuren dat je er een kunt kopen zonder erbij na te denken en moet experimenteren met trendy kleuren en prints (zoals ruitruiten of groene kleurtonen). Het maakt niet uit of je er een of twee seizoenen van verslijt, dus ga hard.

Half canvas

Je vindt een halfsier middenkader in het halve doek. Het geeft het structurele voordeel van een volledig canvas, maar zonder de massale investering. Een pak met halve canvas maakt gebruik van een ingenaaid canvasstuk in de borst en de revers van de jas en is gesmolten aan de onderkant van de jas.

Dit stelt je in staat om de gepatenteerde structuur op het belangrijkste deel van het pak te houden - de schouder - en houdt de prijs laag door minder handwerk te hebben in de rest.

Door de constructie kan het pak natuurlijk over uw borst worden gedrapeerd zonder dat het stijf lijkt, wat gebeurt met een gefuseerd pak. Deze jassen gaan ook langer mee en hebben geen bubbelproblemen meer die na verloop van tijd opkomen met gefuseerde jassen, omdat de lijm kapot gaat.

Als u geneigd bent om een ​​paar werkpakken op voorraad te hebben - in verschillende kleuren en patronen, dan is half canvas misschien het beste voor u en uw portemonnee. En dankzij de structuur krijgt u het vakmanschap van een kleermaker over het bovenste deel van de jas zonder dat uw potentiële besparingen voor een huisdepot worden opgelost.

Wol versus Kasjmier

Wol is de meest voorkomende kostuumstof en wordt geleverd in twee hoofdgarensoorten: kamgaren (waar de vezels worden gekamd voor het spinnen) en wollen (niet-gekamd). In een notendop, is wol geweven om uw traditionele flanel, tweed, gabardine en fresco doeken te vormen.

$config[ads_text5] not found

Superwool is ook een term die veel wordt gegooid. Super 100 tot 180 (in stappen van 20), het aantal verwijst naar hoe vaak de wollen wol is gedraaid wanneer deze is gemaakt. Hoe hoger het getal, hoe fijner en lichter het doek zal zijn en hoe duurder het pak is.

Maar lichtere wollen pakken (Super 140, 160 of 180) behouden hun vorm ook niet. Ze zijn ook niet zo duurzaam. Alles boven de 140 moet worden bewaard voor speciale gelegenheden, omdat het doek veel fijner is dan een meer conventionele Super 100. Een hoge Super is hoog onderhoud, dus bereid jezelf voor je koopt.

De meeste van uw gewiste pakken worden gemaakt van wol, omdat de luxe van de stof past bij de ingewikkelde constructie van de jas. Kies bij een niet-onderlegde jas ook voor een zwaardere wol, zoals een tweed of een Engelse wol. Deze vallen beter over je lichaam en geven meer een gestructureerde uitstraling, maar de prijs zal omhoog gaan vanwege het wolgehalte.

Een cashmere-mix is ​​een luxere versie van het wollen pak. Kasjmier komt van de zachte ondervacht van geiten die zijn gefokt om de wol te produceren. En het is een bewerkelijk, met de hand gemaakt werk dat de wol extraheert, en het vervolgens in een garen voor pakken kamt. Het is dus duur. Zeer Italiaans, cashmere geeft een mooie glans aan een pak, maar als het niet jouw ding is, houd je dan aan de meer Engelse matte wol of katoen.

Cotton Vs. Linnen Vs. seersucker

Katoen is de tweede meest populaire stof voor pakken en is afgeleid van plantaardige vezels. Katoenen pakken bewegen en ademen goed en zijn bevredigend voor zachtheid. Maar katoen blijft achter op de luxeafdeling in vergelijking met wollen stoffen.

$config[ads_text6] not found

Ideaal voor zomermaanden, linnen is licht, luchtig en ademt goed, dankzij de poreuze structuur. Maar het vouwt gemakkelijk. Begrijpen dat kreukels karakter toevoegen, helpt de oorzaak van het linnen. Maar in wezen is het een off-duty-pak; geworven of gefuseerd. Een kleine tip: blijf bij zwaardere lakens, om vorm te houden en te draperen.

Seersucker is een andere favoriet voor de warmere maanden. Het is geweven op een 'gebundelde' manier en geeft het een gerimpeld uiterlijk. Als onderdeel van de charme moeten de hobbels worden omarmd voor de nonchalance die ze zijn.

De low-down op synthetische stoffen

Dit zijn de goedkope stoffen en omvatten polyester, rayon en acetaat. Het zijn geen natuurlijke vezels, dus ze zijn niet ademend, waardoor ze in de zomer moeilijk te dragen zijn. En synthetische stoffen zijn stijver en zien er 'goedkoop' uit. Meest gefuseerde pakken worden gemaakt van synthetische stoffen, waarbij het wol- of katoengehalte stijgt in verhouding tot de prijs. Het enige voordeel van deze stof is dat ze kreukvrij zijn en vrij duurzaam zijn.

De expertmening van een Suit Maker

Meestal, hoe goedkoper de pakprijs, hoe goedkoper de fabric en make. Kortom, met een duur pak kun je drie belangrijke componenten bestuderen: stof, pasvorm en merk. Het is echter mogelijk om een ​​goede pasvorm te hebben in een goedkopere reeks, niet in alle gevallen, maar het is mogelijk.

Wat de levensduur betreft, hangt het ervan af naar welke merken u kijkt. Grote internationale merken bijvoorbeeld, waar je meer dan $ 1500 betaalt, hebben meestal een kortere levensduur vanwege de fijne en fijne stoffen die ze gebruiken. Dus, deze producten moeten spaarzaam worden gedragen.

Wat wij bieden voor onze binnenlandse markt is ergens in het midden. Waar u fijne stoffen van hoge kwaliteit gebruikt en maakt, met de bonus van duurzaamheid en een levensduur in overeenstemming met een premium merkproduct. Dit is wat de consument van vandaag verwacht.

Dom Bagnato - Ontwerper / directeur

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière