De coolste manieren om gladgestreken haarstijlen los te laten en er niet vettig uit te zien

Anonim

Glad haar heeft de ronde gedaan als finishing touch van een bedrijfsuniform. Het is eenvoudig, schoon en zegt dat je hier bent om stront gedaan te krijgen.

Je zou het kunnen associëren met alpha-mannelijke bedrijfsstrijders en sleazy verkopers in paarse pakken, maar glad achterhaar kan het perfecte tegengif zijn voor een oud kapsel waardoor je iets wilt met iets meer pit.

Slick back hair projecteert een volwassen, business-eerste kwaliteit en is voldoende tijdloos dat het niet snel zal worden verzonden naar de vuilnisbelt met out-of-fashion looks. Daar is ook ruimte voor buiten het kantoor. Door met verschillende producten te spelen die passen bij de omgeving, kunt u deze ook aanpassen voor weekendavonturen wanneer het pak en stropdas in de kast blijven.

Deze gids geeft u een folliculaire routekaart voor het bereiken van een vetvrije, niet-sleaze gelikte rug. U zult ontdekken of uw haar aan het werk is, welke producten u moet gebruiken en inspirerende voorbeelden van de te verteren stijl. Daarna kunt u teruggaan naar Wall Street en naar effectenmakelaar 101.

Is je haar goed voor de baan?

Justin doet het precies goed

Glad haar is alomtegenwoordig in de westerse cultuur, zoals slecht dansen en jongens die James heten, maar dat wil niet zeggen dat het voor iedereen werkt. De textuur, de dichtheid en het groeipatroon van je haar kunnen een enorm verschil maken in het bepalen of je de stijl kunt uitschakelen.

Om te beginnen, weet je waarschijnlijk al dat steil haar zich leent voor een slicked back-stijl. Steil haar volgt een eenvoudig patroon, dat cruciaal is voor de algemene vorm van de snit. Haargroeirichting is ook belangrijk. Voor sommige mannen groeit het haar van nature naar voren, waardoor het bestand is tegen de kam-en-pomade twee punch-routine.

Als dit klinkt zoals jij, dan moet je erover nadenken om gezellig te worden met een föhn en wat meer tijd te investeren in het 'trainen' van zijn vorm. Dit zal het natuurlijke groeipatroon niet veranderen, maar het maakt het iets meer coöperatief voor je stylingpogingen.

Dik haar kan een obstakel zijn om deze stijl goed te krijgen. Een gladde rug knippen vereist over het algemeen lage tot gemiddelde dichtheid haar. Alles dikker, en je zult merken dat het moeilijk is om zowel het haar glad te strijken als de vorm te behouden. Als je hebt vastgesteld dat je haar niet op zijn plaats blijft zitten of handvol product nodig heeft, vraag je de kapper om een ​​uitdunningsschaar te gebruiken. Dit verlicht een deel van de dichtheid in je haar, waardoor het makkelijker wordt om terug te trekken met een kam. Zie het als een onaangename zegen. Het is beter om dik haar te hebben dan helemaal geen haar.

Voor dames met gekrulde haren moet u misschien vroeg aftikken. Het is onwaarschijnlijk dat u een draper-achtige, gladde stijl zult bereiken zonder uw huishypotheek te beleggen in olympisch-pool hoeveelheden pommade. Dat wil niet zeggen dat de show niet verder kan gaan - je zult de stijl gewoon moeten aanpassen aan een die past bij krullend haar. Deze stijlen zijn rommelige off-duty looks; denk aan krullende variaties van David Beckham's of een getextureerde kuif.

Slick Back haarproducten

Beknibbel niet op bewezen producten

Je bent in de plaatselijke salon geweest en de productplank lijkt eeuwig te duren. Er zijn eindeloze opties voor producten die er zijn - klei, pasta, crème, pomade, gel, wax - en je voelt je misschien een beetje een informatie-overload van de keuze. Je zult echter het meeste succes hebben als je het simpel houdt en vasthoudt aan een pommade of klei - afhankelijk van de afbeelding die je wilt projecteren.

Pomade is een definitieve klassieker. Het biedt old-school, vintage aantrekkingskracht en is ook een redder in nood voor winderige dagen. Pommade kan weerbarstig haar bedwingen en alles behouden waar het nodig is gedurende langere tijd, vanwege het gewicht. Aan de andere kant kan te veel pomade - met name hoogglans, op olie gebaseerde producten - u naar Wall Street-haaiengrond leiden.

Op olie gebaseerde pomades kunnen ook niet gemakkelijk worden uitgewassen. Dientengevolge zijn op water gebaseerde producten het beste compromis voor voldoende houvast dat niet langer welkom is na een stevige wasbeurt. Je zult ook merken dat pomade zich leent voor een meer formele, dichtgeknoopte look die niet past in een informele omgeving.

Dus als u een zakelijke look van schmick 1950 wilt inbouwen, is pomade de man voor de klus. Denk eraan, minder is meer met pomade - begin met een klein beetje, gelijkmatig door het haar en werk je omhoog. Handvol product zijn voor lounge hagedissen en clueless tieners.

$config[ads_text5] not found

Clay is een meer hedendaagse, veelzijdige optie. Kleien hebben verschillende opties: zware betonnen dingen voor dik en weerbarstig haar of vederlichte crèmes voor iets soortgelijks-maar-niet-vrij pomade. In tegenstelling tot olie- of alcoholhoudende producten worden kleien meestal gemaakt met natuurlijke mineralen (geen nare dingen). Dit voegt textuur en volume toe aan je haar, wat ideaal is voor casual moeiteloosheid.

Je zult een paar verschillende opties moeten testen om te ontdekken welke klei bij je past - dik haar heeft extreme houd klei nodig, terwijl dun, steil haar meestal blij is met een lichtgewicht optie. Kleien zijn de natuurlijke optie voor de man die niet te veel tijd doorbrengt in de zakelijke ratrace en zich niet thuis voelt met glanzend haar.

Hoe wanhopig u ook bent, gel moet op de plank blijven. Begunstigd door adolescenten en de revivalisten van het begin van 2000, is gel meestal op alcoholbasis, wat je haar uitdroogt. Bovendien is het ontvlambaar. Het is onwaarschijnlijk dat je indruk zult maken op het meisje aan de bar als je hoofd omhoog gaat in roodgloeiende vonken.

Vergeet niet dat hairspray uw haar op zijn plaats kan houden voor een finishing touch. Maar gebruik het alsjeblieft spaarzaam. De meeste haarlakken voegen een glanzende afwerking toe (een te groot deel van de haarverf zal er als een helm uitzien). Ze zijn ook ongeveer net zo ontvlambaar als een remix van Stayin Alive. Een of twee sprays op belangrijke punten, en niets meer.

Gereedschap

Onderschat nooit de föhn

Wat betreft de instrumenten van de handel, wees geen mietje en zeg tegen jezelf dat föhnen voor een eerlijker geslacht is. Föhnen voegt volume toe aan je haar en is oneindig veel sneller dan je hoofdhuid te bruinen met een handdoek. Probeer het echter niet te proberen op de meest opwindende instelling mogelijk te maken.

$config[ads_text6] not found

Dit droogt je haar uit en kan zelfs je hoofdhuid verbranden. Gebruik het na enige lichte handdoekdroging en gebruik het niet om je haar volledig te drogen. Tenslotte, een goede acetaat of houten kam is een goede investering. Kunststof chemie kammen zijn fragiel en hebben zwakke tanden, wat betekent dat je geen sterke, gepolijste look zult bereiken. Breng een beetje meer door bij een legitieme kapperszaak en je zult me ​​later bedanken.

Handige tips voor gladde kapsels

Kies om de drie weken voor bezoeken om het uiterlijk te behouden

Slick back hair (dat lijkt niet op een 80's Vegas-leningshort) vereist veel liefde in de stoel van de kapper. Je moet kiezen voor bezoeken om de drie weken. Het klinkt als veel, maar de meeste hebben tegenwoordig gratis bieren. Dit stelt de kapper in staat om de uiteinden van de pony te behouden, en evenredige lengte overal elders.

Als je haar zo dicht is als het langzame kind in de klas, kan de kapper je koepel uitdunnen om de dingen beheersbaar te houden. Als u een vlijmscherpe hoge vervaging hebt, is regelmatig onderhoud van dubbel belang. Fades kunnen er slordig uitzien zonder regelmatige touch-ups, waardoor het doel van het precisielandwerk van je kapper in de eerste plaats teniet wordt gedaan.

De haarverzorging stopt niet wanneer u de salon verlaat. Vergeet niet om je haar regelmatig te wassen. Als je veel pommade gebruikt zonder een geschikt interval (zelfs als het op waterbasis is), kun je je haar net zo vettig maken als een Big Mac in de late nacht. Producten die niet gemakkelijk worden uitgewassen, kunnen bovendien 's nachts in je haar blijven zitten en het de volgende dag moeilijker maken om je haar te stylen.

Extreemhoudende kleisoorten kunnen ook vlokken in je haar achterlaten, waardoor af en toe een goede wasbeurt een absolute noodzaak is. Wassen zal ook voorkomen dat je hoofdhuid uitdroogt, dus het is een essentiële pitstop op weg naar een gezond kapsel. Was echter niet te veel - anders zal je je haarzakjes van hun natuurlijke oliën verhongeren, die er niet voor niets zijn.

De gelikte rug hoort niet thuis in de schroothoop van de geschiedenis, en de onderstaande voorbeelden laten zien hoe de hedendaagse heer het beste uit de stijl kan halen.

The Draper

De keurige Draper

De klassieke manager heeft geen introductie nodig. Ondernemers hebben dit al tientallen jaren opgenomen in hun bedrijfsbescherming. Het is glanzend, opgeruimd en professioneel. Vraag je kapper om de bovenkant langer te houden dan de zijkanten, met één rand van de pony langer dan de andere.

Dit zal je in staat stellen om rakelings aan één kant deel te nemen. Voor een klassieke interpretatie, houd de lengte aan de zijkanten van het hoofd. Dit is een duidelijke 9-5-look, dus kies voor een getextureerde, rommelige variant in het weekend. Hoogglans pommade zal de look naar huis brengen, maar zoals ik al eerder zei, is minder meer. Dit is geschikt voor mannen met soepel, steil haar dat niet te dik is.

De Wall Street

Het krachtpak

De smerige oom van de uitvoerende gladde rug. Gedragen door hustlers, kromme financiers en zakelijke raiders. Waar de klassieke stijl kortere zijkanten en een gebogen zijdeel heeft, handhaaft deze slechte jongen de hele lengte door de hele snede en wordt in één richting teruggeveegd.

Het is een ernstige blik, en niet helemaal gebruikelijk - maar dat wil niet zeggen dat je je innerlijke Gordon Gekko niet moet bevrijden. De beste manier om deze stijl te bereiken is wat tijd besteden aan het kweken van de pony en de kroon, met behoud van kortere zijden. Dit zal je door het lastige midden van de groei voeren, door je toe te staan ​​het in de tussentijd te stylen als een kuif.

Verleng regelmatig de zijkanten en blijf ze terugborstelen naarmate ze langer worden, totdat je de kroon en de zijkanten op een uniforme manier kunt gladstrijken. Zorg ervoor dat de lengte vrij goed is, zelfs steven over het geheel van je hoofd. En wat je ook doet, maak het netjes af, net onder je oren. Een gladde mul, is nooit een slim idee, tenzij je een gebruikte auto veel gebruikt.

Styling is gewoon een kwestie van een kam grijpen, industrieel gegradueerde pomade en daar naar toe gaan. Blaas je haar droog om de benodigde vorm en volume te creëren, zonder hem volledig te drogen. Zware, op olie gebaseerde pomades doen meestal de slag. Misschien wilt u varianten met weinig glans overwegen als u geen effectenmakelaar bent.

De Beckham

De moderne pionier

Nadat hij zich verveelde met gebleekte tips en mulatten, greep David Beckham de slickback bij de keel en bracht hem naar de 21e eeuw.

Dit is een trendy huwelijk tussen de pompadour en de klassieke gladde rug. Je zult een paar centimeter groei aan de bovenkant moeten bereiken, terwijl je de achterkant kort genoeg moet afknijpen zodat je de voorkant kunt gladstrijken. Beckham geeft de voorkeur aan een enigszins rommelige vorm en lijkt een combinatie van producten te gebruiken.

Je kunt een pommade gebruiken voor een glanzende, formele interpretatie, of ruig het op met klei voor een rommelige textuur. Dit is een stijl die zowel veilig als eigentijds is - het ziet er bij vrijwel iedereen goed uit, maar resoneert als een actuele interpretatie van een traditionele stijl.

The Curly Quiff


We zijn degenen van jullie die geen steil haar met gemiddelde dichtheid hebben, niet vergeten. Voor gekrulde heren die geen pauze kunnen nemen, is deze stijl het licht aan het eind van de tunnel.

Het kweken van deze stijl is in wezen hetzelfde als de Beckham, maar aangepast voor krullend haar. Houd de zijkanten kort, met een 2 of 3 fade. Concentreer de voorkant zodat de achterkant een centimeter korter is, afhankelijk van de dikte van je haar. Om stijl te maken, maak vrienden met klei.

Krullend haar reageert in het algemeen niet op pomade, dus een sterk aangehouden klei zal voldoende vuurkracht opleveren om de blik gedurende de dag op zijn plaats te houden.

De undercut

Brad Pitt's iconische kapsel uit de film 'Fury'

Wellicht het populairste korte kapsel van de afgelopen vijf jaar. Dankzij Boardwalk Empire en zowat elke andere show met een stijlvolle hoofdrolspeler, heeft de undercut de ronde gedaan tussen de jonge en proberen-om-te-blijven-jong als het kapsel van het moment.

Om dit te bereiken, moet je een stuk tijd besteden aan het groeien aan de voorkant met een taps toelopende kroon. Houd gemengde kanten aan en een medium vervaagt, totdat je de bovenkant naar je achterhoofd kunt likken. Anders ziet de snede er tropisch onevenredig uit. Daarna is het een kwestie van kiezen voor een lage of hoge vervaging. We raden aan ergens in het midden te zitten.

Een superlage fade kan je naar het financiële gebied van de jaren 80 leiden, terwijl een hoge fade de vorm van je hoofd helaas kan overdrijven. Dat gezegd hebbende, de undercut doet de rondes met een reden. Het is net zo veelzijdig als.

Je kunt het gladstrijken met pomade, of klei gebruiken voor een meer natuurlijke benadering. Werkt goed voor het 9-5 en buiten dienst plezier. Recht haar met gemiddelde dichtheid is hier het kaartje, maar het kan met krullend haar werken als u de Jimmy Darmody-look niet najaagt.

Meer inspiratie nodig?

Met meer dan 500-plus herenkapsels en deskundige tips om op uw gemak door te nemen, zorg ervoor dat u ons mannenkapselsgedeelte op D'Marge raakt.

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière