Gemeenschappelijke gewoonten die onherstelbare schade aan uw haar kunnen veroorzaken

Anonim

Jared Leto. David Beckham. Zayn Malik. Harry Styles. Brad Pitt. Patrick Dempsey. Zac Efron. Simon Baker. Conan O'Brien. Steve van Stranger Things.

Deze en andere celebrity-haargoden hebben ons in de loop van de jaren grote mane-jaloezie bezorgd. Of het nu goede genen zijn of superster-stylisten achter hun krachten, wij verlangen ernaar hun onberispelijk verzorgde voetstappen te volgen.

Dus we reinigen, conditioneren, föhnen, borstelen, kammen, knippen, verven, bleken, stylen en bidden voor de perfecte lokken van onze haarhelden. We doen daarbij meer kwaad dan goed.

Het is mogelijk dat je verzorgingsgewoonten je haar door de beltoon steken, waardoor problemen kunnen ontstaan, van gespleten haarpunten tot droge hoofdhuid tot oncontroleerbare kroezen. Het kan zelfs de natuurlijke tekenen van veroudering versnellen. Als je normale routine een van deze 10 dingen bevat, kan je cluelessness haarbeschadiging veroorzaken die permanent kan veranderen zonder tussenkomst.

Overwashing

Terwijl schoon haar een pluspunt is in iemands boek, stript het te vaak je hoofdhuid af van de natuurlijke oliën die het beschermen en je haar glanzend en gezond houden. Nat haar is ook vatbaarder voor breuken en als u het verft, zullen frequente shampoos uw kleur snel vervagen. Experts raden aan om je haar elke twee tot drie dagen te wassen in plaats van dagelijks. Investeer in droge shampoo om de tijd tussen wasbeurten te verlengen, en als je regelmatig het soort zweet opzuigt dat moet worden afgespoeld, kun je op sommige dagen shampoo overslaan ten gunste van gewone H20, een goede scrub voor de hoofdhuid en een klein scheutje conditioner alleen aan de uiteinden.

Ultra hete douches

James Bond is een fan van koude douches en dat zou jij ook moeten zijn. Er is wetenschappelijk bewijs dat het verlagen van de warmte tot een aantal fysieke en mentale voordelen leidt, waaronder minder stress, beter humeur en meer energie. Ook op die lijst staat gezondere huid en haar - omdat heet water vooral gevoelig is voor het strippen van de natuurlijke oliën van je lichaam, het kan roos veroorzaken en het stimuleert je hoofdhuid om olie te overproductie om te compenseren. Greaseball is niemand de beste look.

Krijgt geen noodzakelijke voedingsstoffen

Wat je in je lichaam stopt, heeft een enorm effect op wat je lichaam kan uitstoten. Ontneem er essentiële vitamines en voedingsstoffen van en het is onmogelijk om je best te voelen, te functioneren of er goed uit te zien. Je haar is gemaakt van een eiwit dat keratine heet, dus zorg ervoor dat voldoende eiwit deel uitmaakt van je dieet. Omega-3 vetzuren, ijzer, zink, biotine en veel water zijn ook van vitaal belang voor de gezondheid van het haar. Noten, vis, peulvruchten, fruit en groenten moeten in uw keuken regelmatig ronddraaien.

Natte styling

Wanneer je in de ochtendspits wordt betrapt, is het verleidelijk om uit de douche te springen, een kam en wat product door je haar te laten rennen en met recordsnelheden de deur uit te schieten. De verleiding weerstaan. Nat haar is zwakker dan droog haar, dus als je je soppende strengen aanbrengt met een penseel of kam, loop je het risico ze te breken of helemaal uit te scheuren. Als je moet ontwormen, gebruik dan een kam met brede tanden en werk van de uiteinden naar je wortels om schade te minimaliseren.

Roken

De negatieve effecten van roken gaan veel verder dan je longen. Roken laat toe dat vrije radicalen zich ophopen in het lichaam en cellen beschadigen, inclusief de follikels die haar produceren. Verlichten vernauwt ook uw bloedvaten, beperkt de zuurstoftoevoer naar de hoofdhuid en berooft uw haar van de voeding die het nodig heeft. Studies hebben zelfs roken in verband gebracht met voortijdig dunner worden en vergrijzing. Gooi de tabak weg, tenzij je doffe, broze lokken wilt die breken en ruiken als een muffe asbak.

Productoverbelasting

Minder is meer als het gaat om je manen. Het is niet nodig om een ​​overmatige hoeveelheid shampoo of conditioner te gebruiken, en u moet het product niet op het product aanbrengen als u uit de douche komt. Als er te veel tegelijk worden gebruikt, wordt je haar alleen maar verzwaard, wordt voorkomen dat vocht de haarschacht bereikt en wordt je hoofdhuid vettig en vies. Kies maximaal één stylingproduct en één afwerkproduct. Gebruik ze spaarzaam en pas ze alleen vanaf de middenas tot de uiteinden toe.

Wrede handdoek drogen

Er zijn betere manieren om je stress weg te nemen dan om je hoofd als Boeddha's buik te behandelen. Al dat wrijven terwijl je handdoekdroogt, kan een effectieve manier zijn om nat te worden, maar tijdens het proces ruik je de nagelriem op en krijg je kroezen. Luchtdrogen of zachtjes blotten met een handdoek is gezonder voor je haar. Sommige deskundigen bevelen zelfs aan om te blotten met papieren handdoeken voor maximale zachtheid.

Onregelmatige bezuinigingen

De enige echte manier om beschadigd haar te verwijderen, is het gedeelte in kwestie knippen. Als u uw kapper bezoekt voor normale trimmen houdt u de gespleten haarpunten op afstand en voorkomt u schade door het verspreiden van uw lokken. Zelfs als je je haar laat groeien, laat je het elke zes weken afknippen (vertel je stylist dat je alleen het absolute minimum wilt verwijderen).

Blootstelling aan milieurisico's

Net als je huid, heeft je haar bescherming tegen de zon nodig om een ​​optimale gezondheid te behouden. Door langdurige blootstelling kan het haar beschadigen of uitdrogen, dus draag een hoed of zoek producten met UV-bescherming als u weet dat u tijd buitenshuis zult doorbrengen. Chloor kan ook schade aanrichten aan uw sloten, dus probeer pooltijd te beperken en als u gaat zwemmen, ga dan eerst douchen en laat uw haar nat (of breng een leave-in conditioner aan) om te voorkomen dat het de aanstootgevende chemicaliën absorbeert.

Man Bun Addiction

Het meest controversiële kapsel van de moderne tijd kan voortijdig kalend zijn. Een mannenknot of een paardenstaart, of een andere strakke stijl, kan 'tractiealopecia' veroorzaken, een geleidelijk haarverlies veroorzaakt door een continue trekkracht op de haarlijn. Haarbanden kunnen ook haarstrengen irriteren en breuk veroorzaken. Een moeiteloos koele, losse look is het veiligst als u wilt dat uw sloten lang meegaan.

Interessante Artikelen

Jon Kortajarena & Salvatore Ferragamo Team Up voor SS16

Dit zijn de beste haarproducten voor mannen

Bohemian Loft For The Modern Artist

Ryan Reynolds laat je zien hoe je een witte broek draagt ​​zonder het publiek te beledigen