Gemeenschappelijke gewoonten die in het geheim uw huid saboteren

Anonim

Op dit punt kunt u de basisprincipes van goede huidverzorging uit het hoofd reciteren.

Eet gezond. Blijf gehydrateerd. Kies de juiste producten voor uw huidtype en zorgen. Niet knallen of kiezen voor acne. Beperk uw tijd in de zon en de zonnebank. Beknibbel niet op - of overslaan - SPF.

Maar zelfs als je dat allemaal spijkert, kun je nog steeds grote schade aanrichten aan die uiterst belangrijke buitenlaag. Pas op voor late-avond-ijsfeesten en andere schijnbaar onschadelijke delen van uw dagelijkse routine die uw epidermis stilletjes verstoren.

Vermijd deze stiekeme slechte huidverzorgingsgewoonten om uw mok majestueus te houden.

De douche na de training doorgeven

Knijpen in een zweetsessie is al moeilijk genoeg. Na het douchen in de douche kan het ronduit ondenkbaar zijn. Maar zonder rekening te houden met je na de training uitgevoerde wasbeurten kun je in een plakkerige, om nog te zwijgen van de stinkende, situatie terechtkomen.

Alle transpiratie die nu uw huid bedekt, kan leiden tot acne, huiduitslag, verstopte poriën, onheilige geuren, opeenhoping van bacteriën en andere irritaties van uien. Het is altijd het beste om direct na het sporten af ​​te spoelen zodat bacteriën zo min mogelijk tijd op je huid spenderen, maar als een douche absoluut niet op de plank ligt, is het het beste om zo snel mogelijk je gymkleren te vervangen en je meest naar beneden te vegen voor acne gevoelige delen met een reinigingsdoekje.

Te schrobben

Je bent je gezicht aan het reinigen, niet aan het poetsen van een auto. Al je huid moet met zorg worden behandeld, maar de huid van je gezicht is bijzonder gevoelig. Was en scrub altijd met een zachte hand. Hard schrobben kan roodheid, vlekken en permanent verwijde haarvaten veroorzaken en de vorming van rimpels bevorderen. Wees vooral zacht onder de ogen, waar de huid het dunst en het meest delicaat is.

Zinkt onder druk

Stress en angst verhogen het niveau van cortisol - ook bekend als 'het stresshormoon' - in je lichaam. Verhoogde cortisol tanks uw immuunsysteem en gooit de rest van uw hormonen uit de klap, veroorzaakt flare-ups van problemen zoals acne, rosacea, huiduitslag, eczeem, psoriasis en netelroos. De gezichtsuitdrukkingen die u maakt terwijl u onder druk staat, zoals uw lippen strelen of uw wenkbrauwen fronsen, kunnen in de loop van de tijd ook tot diepere rimpels leiden.

Vergeten uw bril (beide soorten)

Over gezichtsbehandelingen en fijne lijntjes gesproken .let's praatje over loensen. Of je het nu doet omdat je visie wordt neergeschoten en je weigert om corrigerende lenzen te krijgen, of omdat het midden in de zomer is en je zonneschijn bent vergeten, zal de schele blik die je doet als gevolg daarvan zeker leiden tot crèmeachtige, gerimpelde onderogenzen naarmate je ouder wordt. Draag altijd een zonnebril en sla geen gewone controles over met uw optometrist.

Vaak je ogen wrijven of slapen met je gezicht tegen een kussen gesmeten zijn ook geen nos als je zo lang mogelijk kreukelt onder je ogen.

Onvoldoende slaap krijgen

We zingen de loftuitingen van de slaap hier vrij veel, en met goede reden. Onvoldoende shuteye betekent een doem voor een verscheidenheid aan fysieke en mentale elementen, inclusief je huid. Wanneer u regelmatig minder Z's opvangt dan uw lichaam nodig heeft, wordt uw huid doffer en nemen fijne lijntjes meer prominent toe. Een jongere huid kan af en toe terugkruipen van de late avond, maar herstel wordt moeilijker naarmate je ouder wordt (vraag het maar aan je katers).

Als je merkt dat je voor een slapeloze nacht staat, begin dan niet Breaking Bad te rewatchen of een ex te stalken op Instagram. Het heldere licht van digitale schermen onderdrukt melatonine, een hormoon dat slaap induceert en het circadiane ritme van het lichaam regelt. Verminderde melatoninegehalten voorkomen dat huidcellen even efficiënt worden omgezet, wat na verloop van tijd tot nog meer rimpels en saaiheid leidt.

Chatty Charles zijn op je mobiel

Een andere reden om een ​​apparaat detox te overwegen: als u uw gezicht voortdurend tegen een telefoon rust, of dit nu mobiel of old-school is, kan dit puistjes veroorzaken. Telefoons zijn een serieuze broedplaats voor bacteriën, die de zaadjes van acne langs de zijkanten van je gezicht en langs je kaak kunnen zaaien. Zelfs als je het religieus wegvaagt, kan het eenvoudigweg drukken op je huid tegen het scherm leiden tot wrijving, occlusie en verhoogde hitte, waardoor vlekken kunnen ontstaan.

Routinematig oververhitting

Van kokende douches tot tropische thermostaten, acute hitte doet een aantal op je huid. Hoe warmer het water, hoe groter de kans dat het uw huid van de essentiële natuurlijke oliën verwijdert, waardoor het dof en droog wordt. Door de hitte in de winter op te warmen, kan je huid ook dof worden, dus laad de dekens op en vergeet de luchtbevochtiger niet.

Verwaarlozing van vochtinbrengende olieachtige huid

Negeer tegenstanders die beweren dat je geen vochtinbrengende crème nodig hebt als je een vette huid hebt. Alle huidtypen kunnen profiteren van toegevoegde hydratatie, zelfs de vette en acne-gevoelige. De sleutel is het kiezen van de juiste moisturizer voor uw gelikte huidtype. Kies een product op waterbasis, niet op basis van olie, en dat is lichtgewicht voor snelle absorptie. De juiste formule zorgt voor een langdurige hydratatie en vermindert overtollige glans om een ​​frisse, matte finish te krijgen. Als acne een probleem is, zoek dan naar het woord "niet-comedogeen" op de verpakking, wat betekent dat het product uw poriën niet zal verstoppen.

Slapen in verontreinigde vellen

Het is normaal om 's ochtends te douchen om de dag brandschoon te maken, maar douchen' s nachts kan het beste in de huid liggen. Wanneer je de zak raakt zonder te spoelen, werpt je lichaam de dagwaarde van vuil, olie, vervuiling, stof, dode huidcellen en andere onzuiverheden recht op je lakens. Dan marineer je er uren in en word je wakker met al die ick die je terugdringt. Overweeg om uw doucheschema op te schonen en op zijn minst een normale wasroutine te houden.

overdreven toegeeflijkheid


Simpel gezegd, bijna alles waar je dol op bent, is schadelijk om te overdrijven. Alcohol, tabak, suiker, zout, cafeïne. Alle van deze slechte aflaten dehydrateren en ontsteken de huid, of breken essentiële proteïnen zoals collageen en elastine af, wat saaiheid en rimpels veroorzaakt terwijl je ouder wordt. Zelfs opschonen en scrubben zijn slecht nieuws als je overboord gaat. We zeggen niet dat je een monnik moet worden, maar je moet de tijd nemen om te overwegen wat je uiteindelijke prioriteiten zijn.

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel