Classic Men Fragrances & Colognes die de test van de tijd hebben doorstaan

Anonim

We houden natuurlijk graag gelijke tred met de trends hier bij D'Marge, maar zelfs we moeten toegeven dat het soms vermoeiend is om bij te blijven. Gelukkig hoef je dat niet altijd te doen.

Tenminste waar het je cologne betreft. Er zijn een paar klassieke herengeuren die vandaag net zo cool zijn als de dag dat ze voor het eerst op de scène verschenen. Werk je geurcollectie bij als nieuwe dingen in en uit de mode raken, maar zorg dat er altijd minstens één van deze klassiekers bij de hand is.

Eau Sauvage van Christian Dior

Een revolutie op het moment van zijn introductie in 1966, Eau Sauvage van Dior is nu een van de grote klassiekers mannen geuren. Weinig hedendaagse geuren zijn zo verfijnd (maar moeiteloos) verfijnd als deze van Edmond Roudnitska, die frisse tonen van citroen en rozemarijn combineert met pittige lavendel en een mannelijke, houten basis. Gezien het feit dat Eau Sauvage nog steeds een belangrijke trendsetter is in klassieke herengeuren, is het moeilijk voor te stellen dat het binnenkort zijn 50 ste verjaardag viert.

KOPEN

Aramis door Aramis

Aramis ruikt niet naar iets dat in de laatste kwart eeuw is gemaakt. Tegenwoordig wordt de markt overspoeld met frisse, schone, sportieve geuren die zich schaamteloos over de hele wereld uitzenden. Aramis is aan de andere kant "oud" volgens moderne normen, en dat is een goede zaak. Het is licht noch luchtig, schoon noch eenvoudig - het is compact en complex, met hout, kruiden en een intensieve leren toon. Het eindresultaat is een mannelijke geur met een sterk karakter.

KOPEN

Giet Monsieur door Chanel

Pour Monsieur is in 1955 door Henri Robert gemaakt en onder een handvol verschillende namen over de hele wereld uitgebracht. In 1989 werd het wereldwijd opnieuw gelanceerd onder de naam Pour Monsieur, maar Chanel zweert dat de formule ongewijzigd is gebleven sinds het debuut in 1955. De opening van citrusvruchten is nog steeds zo verfijnd als toen, terwijl de bitterheid van de geur bereid is compromisloos te zijn op een manier die modernere geuren dat niet zijn. Als je maar één cologne wilt, is Pour Monsieur een solide keuze.

KOPEN

Colonia door Acqua di Parma

Een snelle geschiedenisles: Acqua di Parma begon als een kleine fabriek in Parma in 1916. De eerste release was Colonia, een licht en verfrissend vertrekpunt van de sterkere, zwaardere composities die toen populair waren. Colonia bereikte uiteindelijk een gouden eeuw in de jaren '30 en '50, toen het populair werd bij een beroemdheidscliënteel en andere leden van de high society. Acqua di Parma breidde zijn assortiment in de loop der jaren uit, maar niets komt dicht bij Colonia, een van 's werelds klassieke mannengeuren.

KOPEN

L'Eau d'Issey van Issey Miyake

L'Eau d'Issey, voor het eerst uitgebracht in 1992 voor vrouwen, verscheen voor mannen in 1994. L'Eau d'Issey Pour Homme weerspiegelt de principes van de vrouwelijke geur en belichaamt yin en yang en viert de extreme polariteiten van de wereld. De geur is een frisse maar warme, houtachtige geur geaccentueerd met pittige elementen. De noten bevatten yuzu, bergamot, verbena, nootmuskaat, waterlelie, kaneel, tabak, vetiver, sandelhout en musk. Twee edities in nieuwe flacons maar met dezelfde composities werden in 2009 geïntroduceerd.

KOPEN

Blenheim Bouquet door Penhaglions

Blenheim Bouquet ontleent zijn naam aan Blenheim Palace, de thuisbasis van een van Engeland's meest gerespecteerde bloedlijnen. En als we zeggen dat het de tand des tijds heeft doorstaan, bedoelen we veel tijd - meer dan 100 jaar eigenlijk. Blenheim Bouquet werd voor het eerst gemaakt in 1902, maar het is consequent aangepast en bleef relevant met elk voorbijgaand jaar. De geur van de Penhaglion bevat toptonen van lavendel, citroen en limoen en basistonen van muskus, dennen en zwarte peper.

KOPEN

Vetiver door Guerlain

Vetiver werd voor het eerst door Guerlain vrijgegeven in 1958, daarna opnieuw geformuleerd en opnieuw verpakt in 2000. De originele versie werd zwaar geprezen om zijn rijke en mannelijke boeket, terwijl de heruitgebrachte versie meer een balans vindt tussen vers en bosachtig. De toptonen van citrus (vermengd met wat bloemige tonen) zijn licht, maar ze worden aangevuld met afwerkingen van vetiver, eikenmos en tabak die de geur duidelijk markeren als mannelijk.

KOPEN

Armani Eau Pour Homme van Giorgio Armani

Dit is een groot jaar voor Armani Eau Pour Homme. De eau-de-cologne viert het op 30 - jarige leeftijd, die in geurjaren minstens twee keer zo hoog moet zijn. Eau Pour Homme, gecreëerd door Roger Pellegrino, wordt nog steeds beschouwd als een van de klassiekers van mannenparfums. Verse citrusvruchten vormen de top: Siciliaanse mandarijn, Californische groene citroen, bergamot en petitgraan. In het hart bevinden zich jasmijn, lavendel en specerijen, gevolgd door sandelhout, ceder, vetiver, eikenmos en patchoeli aan de basis.

KOPEN

Green Irish Tweed van Creed

Green Irish Tweed is een klassieke Fougere-geur. Volgens Creed werd de geur gecreëerd door de zesde generatie meester-parfumeur Olivier Creed voor een klant in de filmindustrie. Jaren later werd het aan het publiek aangeboden en nu is het een van de kenmerkende geuren van het huis van Creed. De mix van sandelhout, ambergrijs, violette bladeren, verbena en iris wordt beschreven als een 'wandeling door het Ierse platteland' en is nog steeds een favoriet van vele beroemdheden.

KOPEN

Sables van Annick Goutal

Immortelle, een duinbloem met een kenmerkend kruidig ​​ahornsirooparoma, is geen gemakkelijke noot om te beheren. Het heeft de neiging om andere elementen te overmeesteren met zijn intense mix van pittige warmte en donkere zoetheid, maar Sables by Annick Goutal brengt de trend door. Hier domineert het niet, maar werkt het eerder samen met houtachtige vanille accenten en peper. Sables is een van de meer verworven, maar toch klassieke herenparfums, maar volgens de legende is Harrison Ford een fan. Als het goed genoeg is voor Han Solo, is het goed genoeg voor ons.

KOPEN

Klassieke 1920 door Bois 1920

Little 1920 is pas sinds 2005 geïntroduceerd en is een van de meer recente geuren op deze lijst. Toch voldoet het al aan de 'klassieker' in zijn naam. Bois 1920 noemt deze geur "saaie gevoelens opnieuw gewekt" die "verlangen en mysterie op ritme zetten". Dat is een beetje poëtischer dan we comfortabel vinden, maar we kunnen niet twisten met de harmonieuze mix van kruidige, bloemige en fruitige nuances van Keulen met houtachtige en exotische basistonen. Het heeft een beetje van alles, waardoor het geschikt is voor bijna alles.

KOPEN

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel