Verdrietig zijn is eigenlijk goed voor jou, psychologen nu Reckon

Anonim

Net toen ik dacht dat er iets mis met me was omdat ik op de rand van mijn bed zat en de rest van de dag twintig minuten in het donker van mijn slaapkamer staarde; blijkt dat ik helemaal goed ben!

Dat klopt, dames en heren, u kunt nu huilen van vreugde omdat verdriet officieel de sleutel tot geluk is. Ja, dat heb je goed gelezen. De bron van onze onwaarschijnlijke redding? Romantische dichters en Duitse wetenschappers. Plus een gezonde klodder van Brock Bastian, een Australische psycholoog en auteur van het boek van 2018, The Other Side Of Happiness: Embracing A More Fearless Approach to Living .

Voordat we ingaan op de gegevens, laten we een paar mythen verwerpen. Allereerst is het zo intuïtief als het klinkt, dat het logisch is dat verdrietig zijn een essentieel onderdeel is van een gelukkig leven. Denk er eens over: de meest verpletterende aspecten van depressie zijn apathie en lethargie. Maar als je verdrietig bent, ben je niet onverschillig voor iets: je bent boos of boos over het. Omdat je erom geeft. En dit is een goed teken van een geestelijk gezond persoon, want er zijn veel dingen in het leven die je verdrietig zouden moeten maken. Het is wanneer je stopt met schijten dat er iets mis is.

wat je noemt een zenuwinzinking die ik oops noem, zag per ongeluk dingen zoals ze zijn

- zo zielig vandaag (@sosadtoday) 25 juni 2018


Zou het leren omgaan met "verdrietig zijn" de groeiende depressies van de wereld kunnen genezen? Volgens Brock Bastian is stigma rond negatieve emoties eigenlijk een van de oorzaken van depressie. Als mensen hun periodes van melancholie als de onvermijdelijke keerzijde van hun momenten van vreugde kunnen zien - en dit samenspel herkennen als een essentieel onderdeel van een goed geleefd leven-tarieven van depressie (in mensen zonder chemische onevenwichtigheden in het spel) zou kleiner worden.

Dit is wat Keats aan het krijgen was in zijn 'Ode on Melancholy'. De romantici geloofden dat de vluchtige momenten van extase die we allemaal ervaren op de pokies / in onze liefdeslevens / zeven tequila's in een nachtclub zitten, 'Dwell (s) met schoonheidsschoonheid die moet sterven. "Omdat, " Fancy kan niet zo goed vals spelen als ze zou doen. "Met andere woorden: we vinden het allemaal goed mogelijk - zelfs verplicht - dat als we goede 'levenskeuzes' maken we in staat zullen zijn om onze geluk.

Klinisch psychologen zijn het er nu over eens dat dit onjuist is. Inderdaad, de sleutel tot het maximaliseren van je geluk is dat je accepteert dat ongeacht hoe 'goed je bent in het leven', je niet 24/7 blij zult zijn, en dat verdrietig voelen niet (noodzakelijkerwijs) betekent dat je faalt in het leven . Het betekent gewoon dat je een mens bent.

small talk vereist 100% meer energie dan uitgaan

- zo zielig vandaag (@sosadtoday) 15 augustus 2018


Mensen hebben minder kans op klinische depressies in samenlevingen die dit begrijpen. Zoals gemeld door Quartz: "In China en Japan worden zowel negatieve als positieve emoties als een essentieel onderdeel van het leven beschouwd. Verdriet is geen belemmering voor het ervaren van positieve emoties en - in tegenstelling tot de westerse samenleving - is er geen constante druk om vreugdevol te zijn. "

"Een persoon die in een westers land woont, heeft vier tot tien keer meer kans om in een mensenleven een klinische depressie of angst te ervaren dan een persoon die in een oosterse cultuur leeft."

Hoe deze maatschappelijke verwachting om geluk te vinden mensen beïnvloedt, werd vorig jaar getest door de psycholoog Brock Bastian. Hij verdeelde 116 studenten in drie groepen om een ​​onmogelijke anagramtaak uit te voeren. De eerste groep kreeg te horen dat ze falen verwachtte. De tweede groep was dat niet, en voltooide de test in een "gelukkige kamer" met motiverende posters en vrolijke Post-it-notities. De derde groep kreeg een neutrale kamer.

"In de tempel van Delight, heeft Veil'd Melancholy haar sovran-schrijn, " (Keats, Ode on Melancholy)

Zoals gemeld door Quartz: "Nadat de taak was voltooid, namen alle deelnemers een zorgprobleem dat hun reacties op het niet halen van de anagramtaak mat, en vulde een vragenlijst in die was ontworpen om te evalueren of de maatschappelijke verwachtingen om gelukkig te zijn, beïnvloedden hoe ze negatieve emoties verwerkten. Ze hebben ook een test gedaan over hun emotionele toestand op dat moment. "

Hierna vond Bastian dat studenten in de 'gelukkige kamer' zich veel meer zorgen maakten over hun falen dan de mensen in de andere twee kamers. "Het idee is dat wanneer mensen zichzelf in een context bevinden waarin geluk hoog gewaardeerd wordt, het een gevoel van druk creëert dat ze zich zo moeten voelen, " vertelde Bastian aan Quartz . Als ze dan falen, "ervaren ze waarom ze zich niet voelen zoals ze denken dat ze zouden moeten voelen", waardoor hun gemoedstoestand verder verslechtert.

Een ander voordeel van het omarmen van verdriet is dat pijnlijke tijden ons in het leven storten met attributen die ons op de lange termijn gelukkiger maken. Het is tijdens tegenspoed dat we het meest contact maken met mensen, en ook waar we onze veerkracht opbouwen, vertelde Bastian aan Quartz .

het leven is een bitch en dan denk je dat het misschien wel even goed komt en dan is het weer een teef

- zo zielig vandaag (@sosadtoday) 8 augustus 2018


Tegelijkertijd waarschuwde hij mensen om zijn bevindingen niet letterlijk te nemen. "Het punt is niet dat we moeten proberen en verdrietiger zijn in het leven. (Het) is dat wanneer we proberen om verdriet te vermijden, het als een probleem zien en streven naar eindeloos geluk, we in feite niet erg gelukkig zijn en daarom kan niet genieten van de voordelen van echt geluk. "Kortom: het is beter om te streven naar" goed aangepast "dan gelukkig.

Interessante Artikelen

Jon Kortajarena & Salvatore Ferragamo Team Up voor SS16

Dit zijn de beste haarproducten voor mannen

Bohemian Loft For The Modern Artist

Ryan Reynolds laat je zien hoe je een witte broek draagt ​​zonder het publiek te beledigen