Baume Is Richemont's nieuwe, betaalbare horlogemerk dat volledig aanpasbaar is

Anonim

Als de naam bekend klinkt, zou je je niet vergissen. Baume is het nieuwe spin-off merk van de Zwitserse horlogemaker Baume & Mercier dat zich zal toeleggen op het leveren van moderne stukken die een niveau van maatwerk en duurzaamheid bieden dat nog nooit eerder in de Richemont-horlogegroep is waargenomen.

En voordat we ingaan op de technische details, is dit met name betaalbaar met prijzen vanaf slechts US $ 540. Baume heeft deze prijs bereikt dankzij het gebruik van kwarts en Japanse mechanische Miyota-bewegingen naast milieuvriendelijke materialen zoals riemen gemaakt van natuurlijke en upcycled materialen - denk kurk, linnen, katoen, Alcantara en PET-plastic.

In een poging om haar eigen identiteit te verzinnen onder een jongere generatie, zullen de horloges van Baume niet voorzien zijn van edele metalen of dierlijke materialen. Alle modellen hebben een aluminium behuizing in plaats van roestvrij staal en er is ook een duidelijke kroon op het merkteken van 12 uur in tegenstelling tot de conventionele markering van 3 uur.

Momenteel zijn de horloges ontworpen in Genève en geassembleerd in een fabriek in Richemont in Nederland. Er zijn plannen om meer productielocaties op te zetten waar de horloges worden verkocht, zodat de doorvoer van producten en de ecologische voetafdruk verder kunnen worden verminderd.

Baume lanceert voorlopig met twee collecties: de Iconic Series en de Custom Timepiece-serie. De Iconic heeft een 41mm-behuizing in combinatie met upcycled materiaal en een automatisch Miyota-uurwerk dat een gangreserve van 40 uur biedt.

Het aangepaste uurwerk zal intussen in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn met een 41mm kleine seconde variant, een 41mm retrograde variant, een 35mm maanfase model en een 35mm kleine seconde optie. De aanpassing van deze stukken kan verder worden aangepast met een reeks hoesopties, handafwerkingen, riemen en achterkant van de behuizing.

U kunt de online configurator van Baume nu bekijken om uw eigen horloge te ontwerpen. Een woord van waarschuwing, het is behoorlijk verslavend.

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière