Australische ondernemers delen strategieën om stress en geestelijke gezondheid te beheren

Anonim

"Er bestaat zo'n verkeerde realiteit van ondernemerschap. Het is het coole nieuwe ding om te doen. Perceptie is dat je je eigen uren werkt, je niet hoeft in te geven bij een of andere gek, je kunt dragen wat je wilt, je kunt doen wat je wilt. en dan aan het eind krijg je een grote vette cheque. Zo ver van de realiteit. "

Stevan Premutico, tech-ondernemer, investeerder en oprichter van Dimmi, zal zeker niet terughoudend zijn als wordt gevraagd of het idee van een achterkant van een servet de lange termijn zal overleven.

Maar hij heeft gelijk: hoewel het niet zo sexy is als praten over miljarden eeneenhoorns, moeten ondernemers nadenken over hun geestelijke gezondheid. Voor 'Mental Health May' hebben we een aantal van de leidende empresario 's in Australië geïnterviewd om erachter te komen waarom 72% van de ondernemers wordt getroffen door psychische aandoeningen (vergeleken met 20% van de algemene bevolking in Australië) en wat er aan gedaan kan worden.

Waarom zijn de statistieken zo scheef?

Marty Spargo, mede-oprichter van REIZE (de Dollar-Shave Club van energiedranken), zegt dat deze statistieken hem niet verbazen omdat:

"Ondernemer zijn is absoluut vreselijk voor je geestelijke gezondheid."

Feit is: de meeste nieuwe bedrijven falen, en daarmee komt veel verloren geld en tijd. Marty vertelde D'Marge dat dit kan leiden tot: "Beter twijfelen aan jezelf en soms depressie of zelfs zelfmoord." Hij vervolgt: "Zelfs succesvolle startups zijn emotionele achtbanen; het is gewoon dat ze meer goede dagen hebben dan slecht. "

"De media sluiten aan op de weinige succesverhalen en iedereen die overweegt zijn of haar baan te verlaten om een ​​eigen bedrijf op te zetten, streeft ernaar het succes van de weinige eenhoorns na te streven."

"Het probleem is, " vervolgt hij, "dat is volkomen onrealistisch. In plaats daarvan moeten we de waarheid laten zien over startups en de gevolgen na het mislukken, zodat mensen een vollediger beeld krijgen van de realiteit van het zijn van een ondernemer. "

Patrick Kidd, een ondernemer wiens luxe kapsalon PATRICKS extreem snel van start ging tot een multinational merk, ondersteunde dit; erop wijzen dat het uitvoeren van uw eigen schip een ernstige mentale tol vraagt.

"Ondernemer zijn is alsof je bipolair bent, serieus! Het ene moment kun je op de top van de wereld staan ​​en je onoverwinnelijk voelen dan een e-mail of later bellen kun je zelfmoordgevallend zijn. "

Dus of je nu een stressvolle 9-5 hebt, een start-up uitvoert, of alleen maar een kant-en-klare gedachte overweegt: bekijk de volgende tips over geestelijke gezondheid eens serieus.

Neem driedaagse weekends

Als je jezelf er niet toe kunt zetten om op vakantie te gaan, is dit het op één na beste ding (en zou op de lange termijn duurzamer kunnen blijken). Stevan Premutico crediteert het door hem in staat te stellen om een ​​decennium lang non-stop te werken voordat hij zijn bedrijf aan Tripadvisor verkoopt.

"Na 10 jaar geen vakantie te hebben gehad, werd dit tegen het einde van mijn leven mijn voornaamste doel. Het klinkt zo eenvoudig, maar het is zo krachtig. Een driedaags weekend weg van het kantoor om te ontspannen, op te laden en opnieuw te inspireren. Veel over lezen, podcasts en denken. Ik zou hier veel van mijn grotere denken doen. Voor de biz en voor mijn leven. Het is verbazingwekkend wat er kan gebeuren als je een paar dagen weggaat en je hart en geest vrij laat rondlopen. "

Bouw een loyaal team

Matt Jensen, oprichter van MJ Bale, zegt dat het belangrijk is om speciale bedrijfsstrategieën te hebben om je te helpen omgaan met de pieken en dalen van het ondernemersleven.

"Delegatie is belangrijk, net als zorgen dat je een geweldig team en een goede bank hebt, net als in de sport."

Hoewel "onze biz onze baby is en soms is het moeilijk om los te laten", stemt Stevan ermee in dat aan het eind van de dag het belangrijk is om een ​​geweldige persoon naast je te hebben.

"De katalysator voor mij om meer balans te krijgen en meer terug te stappen was toen ik een werkelijk verbazingwekkende 2IC, Asheesh Chacko, vond. Ik vertrouwde hem met mijn leven en voor het eerst in vele jaren wist ik dat de biz zou overleven (en misschien wel welvarend!) Als ik niet als eerste binnenstuurde, als laatste op 24/7! "

Blijf trouw aan uw visie

Jamie Gonzalez, oprichter van Limitless Living, herinnert ons eraan dat prioriteiten stellen essentieel is om trouw te blijven aan je visie. "Als ik me onder druk gezet voel, dan weet ik dat ik iets in mijn bedrijf doe dat ik niet zou moeten doen."

"Als er iets is dat ik niet leuk vind, probeer ik het uit. Hoe meer ruimte ik heb om te genieten van wat ik echt leuk vind om te doen, hoe meer ik op een veel moeiteloze manier met creatieve inhoud en mogelijkheden kom. "

Persoonlijke stopcontacten

Patrick Kidd zegt: "Als je echt met de duivel wilt dansen voor zover je je openstelt voor stress, angst en geen slaap (in vergelijking met een normale baan), " is het essentieel om persoonlijke afzetmogelijkheden te hebben om de stress te verzwakken.

Matt Jensen is een grote fan van meditatie.

"Ik beoefen transcendentale meditatie religieus en vind het echt heilzaam."

Lichamelijk welzijn is ook de sleutel: of het nu gaat om gewichten, hardlopen, aanraken van voeten, zwemmen of wat je ding ook is. Voor Matt persoonlijk geniet hij van F45, een groepstrainingsregime, "Plus de balans van meditatie."

Get Coached

Patrick Kidd vertelt ons hoe, "Op basis van wat advies van een van mijn bestuursleden ontmoette ik een psychiater die gespecialiseerd was in mensen die in stressposities werkten." Het betrof vijf tot tien minuten 'aanwezig zijn op het moment' om geef zijn hersenen een pauze, eenmaal per dag.

"Ik voelde me een beetje raar als ik het de eerste keer deed, maar het is waarschijnlijk een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan en nu raad ik het iedereen aan die ik in soortgelijke posities tegenkom."

Hij beschrijft het als een Ferrari-motor: het is gebouwd om hard te draaien, maar slechts voor relatief korte perioden, dan moet het afkoelen.

"Als je te hard en te lang toert, zal de motor opblazen en je wilt niet dat dit gebeurt met je hersenen als je 10 jaar van je leven en miljoenen dollars aan investeerdersgeld in een bedrijf gestopt hebt, om nog maar te zwijgen van de effect dit zou hebben op uw persoonlijke leven, vrienden en familie! "

Verwaarloos uw vrienden niet

Stevan vertelt hoe hij steun gaf aan een vriend die aan het begin van de reis was.

"Een paar maanden later belde hij me en zei, alles wat je zei was knaller. Maar er is een ding dat je me nooit hebt verteld - het is zo verdomde eenzaam. "

De reis van de ondernemer is een zware, maar mooie rit. Hoewel offers onvermijdelijk zijn, zorg ervoor dat je je vriendschappen blijft aangaan.

Grenzen instellen

Stoppen met schuldgevoelens en grenzen stellen, was een krachtige boodschap over de hele linie. Voor Stevan was het moeilijkste aspect hiervan: "Ik wil me niet schuldig voelen als ik niet binnen enkele minuten (op elk moment van de dag) op een e-mail reageer of een telefoontje neem van een van mijn team 24/7."

"Ik realiseerde me dat ik geen geweldige leider, een grote denker of leuk om mee te zijn kon zijn als ik de hele tijd 'aan' was en altijd op scherp stond. dus begon ik grenzen op te leggen. "

Een positief neveneffect hiervan is volgens Stevan dat je een hernieuwde waardering voor de grenzen en het evenwicht van je team zult ontwikkelen.

"Grenzen kunnen zo simpel zijn als wanneer u uw telefoon bij de deur laat wanneer u thuiskomt, thuis achterlaat wanneer u naar het strand gaat of uzelf een halve dag op vrijdagen geeft."

Dus, moet je een ondernemer worden?

Volgens Stevan: "Weinig dingen zijn even lonend als een idee van de grond krijgen, een probleem oplossen, een deuk op de planeet veroorzaken of een industrie verstoren." Maar je zult wel offers moeten brengen om het af te maken.

"Als je er voor roem en fortuin in zit, neem dan niet de sprong: blijf in je 9-5 baan en de veiligheid en gezond verstand die dat biedt."

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel