5 essentiële lederen geuren voor mannen

Anonim

Lederen geuren zijn een vreemde paradox. Parfumeurs werkten oorspronkelijk met leerlooiers om de onaangename geur van huiden die gebruikt worden voor handschoenen, laarzen en andere lederwaren te maskeren. Tegenwoordig is leer de geur zelf. Leergeuren kunnen olieachtig, scherp, rokerig, kruidig, fruitig en zelfs bloemig zijn. Verrassend veelzijdig, lederen geuren is een goede keuze voor de man die een geur wil die zowel butch als elegant is.

Memoir Man / Amouage

Perfumer Karine Vinchon ontwierp Memoir Man van Amouage rond een centrale noot van absinth. De houtachtige en lederen fougère-geur neemt de standaardversmelting van lavendel en eikenmos en vermengt deze met basilicum en munt. Hartnoten van hout, wierook en roos volgen de lichtere toptonen. Aan de basis zijn gladde, rijke tonen van barnsteen, vanille, tabak en leer.

KOPEN

Colonia Leer Eau de Cologne Concentrée / Acqua di Parma

ColoniaLeather Eau de Cologne Concentrée werd het nieuwste lid van de Ingrediëntencollectie in mei 2014. Acqua di Parma omschrijft de geur als een "originele creatie geboren door een onconventionele combinatie van frisheid afkomstig van citrusachtige tonen van de originele geur Colonia en rijke, sensuele schakeringen van aromatische leer. "De noten zijn oranje, limoen, roos en petit grain, gevolgd door leer, ceder en guaiac hout uit Paraguay.

KOPEN

Toscaans leer / Tom Ford

De 12 eau de parfums van de Private Blend-collectie, in 2007 geïntroduceerd door Tom Ford, zijn ontworpen om solo of in combinatie met elkaar te worden gebruikt. Tuscan Leather combineert toptonen van saffraan, framboos en tijm met hartnoten van olibanum en 's nachts bloeiende jasmijn. Leer, zwart suède en barnsteenhout geven de geur een complexiteit en rijkdom waarvan sommigen ervan overtuigd zijn dat het ruikt naar cocaïne.

KOPEN

Accord Oud / Byredo

Oud wordt genoemd in een van 's werelds oudste geschreven teksten - de Sanskriet Veda's uit India - en is een traditioneel ingrediënt in wierook en parfums. In Byredo's bekwame handen wordt het Accord Oud, een herengeur dat agar combineert met vers lederakkoord, blond hout, saffraan, kaneel en zwarte pruim. Andere noten zijn patchoeli, bramen, rum, salie en poederachtige musk.

KOPEN

Le Parfum De Therese / Frederic Malle

Edmond Roudnitska ontwikkelde deze geur voor zijn vrouw in de jaren vijftig. Het bleef alleen in haar persoonlijke gebruik totdat Frederic Malle werd opgericht, waarna Teresa akkoord ging met de formule die in de verzameling zou worden gebruikt. Le Parfum De Therese opent met mandarijn en meloen die naar een hart van roos en pruim leiden. Ceder, vetiver en leer maken de compositie af.

KOPEN

Interessante Artikelen

The Fittest Women op Instagram - deel 3

Airbus onthult 'Day & Night' First Class-suite, compleet met een lepeltje

Etihad Airways onthult Airbus A380 en Boeing 787 interieurs

Ervaring: Four Seasons, Sydney - luxe hotel