$ 48 miljoen Ferrari wordt de duurste auto ooit verkocht op de veiling

Anonim

Hoe ziet uw jaarsalaris eruit? Als het iets te kort komt van US $ 48 miljoen, moeten we helaas zeggen dat je deze eenhoorn niet kunt kopen die bekend staat als de Ferrari 250 GTO uit 1962.

Het legendarische voertuig ging in de loop van het weekend onder de hamer op Pebble Beach via RM Sotheby's in Monterey en behaalde eenvoudig de titel voor de duurste auto ooit verkocht op een veiling.

Voor de niet-ingewijden is de vraag. waarom?

De auto zelf is slechts 1 of 36 GTO-modellen die ooit zijn gebouwd, maar het toevoegen van dat gewicht is het feit dat dit 1 van de 4 GTO's is die een upgrade hebben gehad van het in de periode correcte Scaglietti, het Italiaanse ontwerp- en carrosseriebedrijf voor automobielen dat actief was in de jaren 1950.

Verder dan dat heeft de auto een winnende stamboom gezien tijdens zijn glamoureuze racecarrière. Edoardo Lualdi-Gabardi reed hem naar de overwinning in het Italiaanse GT-kampioenschap van 1962. Dit volgde met een hele reeks overwinningen die meer dan 15 klasse- en overall overwinningen omvatten in de seizoenen 1962 - 1965.

Onder de huid van de auto bevindt zich een 3, 0-liter V12 die laag in het chassis is gestoken, een formule die de weg vrijmaakte voor de toekomst van de Italiaanse autofabrikant. Het lichaam is ook ontworpen door Pininfarina met een breder en korter voertuig compleet met hellende voorruit en verbeterde aerodynamica.

Hoewel de gelukkige koper niet is onthuld, was de verkoper van de auto Greg Whitten, een werknemer van Microsoft uit de begintijd die het tijdens de com van de dot com groot sloeg.

U kunt meer informatie vinden over chassis 3413 in de onderstaande promotievideo.

Interessante Artikelen

Breitling viert 30-jarig jubileum van de ruimtevlucht Evo Night Mission

'Kingsman: The Golden Circle' Premiere Had 's werelds beste geklede mannen op één plek

De coolste heren fietsmerken op de planeet zijn.

Adriana Lima maakt schokaankondiging over haar carrière